یک تحقیق میدانی میزان نفوذ لابی‌های اسرائیلی در رسانه‌های آمریکایی و اتاق‌های خبر نشریات این کشور را فاش می‌کند.

تحقیق میدانی گسترده انجام شده توسط «آلن مک‌لئود» روزنامه‌نگار آمریکایی در وبگاه Mint Press News نشان می‌دهد، شبکه گسترده‌ای از اعضای سابق لابی‌های اسرائیلی مانند AIPAC، CAMERA و StandWithUs مناصب بالا و مهم اتاق‌های خبر آمریکا را تصدی می‌کنند.

آنها اخبار مربوط به جنگ اسرائیل علیه غزه را در رسانه‌های مطرحی مانند «ام. اس. ان. بی. سی» و «سی‌ان‌ان»، «فاکس نیوز» و «نیویورک تایمز» پوشش می‌دهند که به معنای حضور گسترده و اعلام نشده اسرائیل در شکل‌دهی به تصویر جنگ و نقل روایت‌های آن از منظری مغرضانه است.

این تحقیق تأکید می‌کند، نفوذ اسرائیل در رسانه‌های آمریکایی تصادفی نیست، بلکه هدف آن کمک به شکل دادن تصویری زیبا و انسانی از اسرائیل و منحرف کردن افکار عمومی از جنایات این رژیم علیه فلسطینی‌ها، از جمله ادامه جنگ و نسل‌کشی و پاک‌سازی قومی علیه فلسطینی‌های نوار غزه است.

جنگ غزه

نفوذ لابی اسرائیل در NBCUniversal به خوبی مشهود است، جایی که «کیلا اشتنبرگ» کار خود را در آن به عنوان عضو AIPAC آغاز کرد و در ادامه به عنوان تهیه‌کننده در NBC به کار خود ادامه داد.

اشتاینبرگ فیلم‌های مستند متعددی تولید کرد که محور آنها ارائه تصویری مثبت و بشردوستانه از اسرائیل است، از جمله این تولیدات می‌توان به مستندی با عنوان «اپیدمی نفرت: یهودستیزی در آمریکا» اشاره کرد که در آن مواضع انتقادی «الهان عمر»، نماینده آمریکا از ایپاک را افراط‌گرایی و یهودستیزی توصیف و از آنها به شدت انتقاد کرد.

در کنار اشتنبرگ نام‌های دیگری مانند «اما گاس»، «جیلی مالینسکی» و «نوگا ایون» نیز به چشم می‌خورد. گاس قبلاً در یک سازمان اسرائیلی مشغول به کار بود که هدف آن افزایش آگاهی‌ها درباره هویت یهودی در میان جوانان آمریکایی است و حالا یکی از تهیه‌کنندگان ان‌بی‌سی از جمله برنامه «نمایش امروز» است.

درباره مالینسکی باید گفت، او افسر سابق ارتش اسرائیل است که اکنون در تحریریه سی‌بی‌سی مشغول به کار است. یکی از اقدامات سی‌بی‌سی در طول جنگ اسرائیل در نوار غزه اخراج سه چهره مسلمان این شبکه علی ولشی، ایمن محی‌الدین و مهدی حسن و مخالفت با ادامه کار آنها در این شبکه به عنوان مجری بود.

درباره فاکس نیوز، اگرچه جهت‌گیری سیاسی این شبکه با ان‌بی‌سی تفاوت دارد، اما هر دو در جهت‌گیری‌های مغرضانه نسبت به اسرائیل اشتراک‌نظر دارند. در اینجا نیز شاهد حضور چهره‌هایی در سمت‌های سردبیری و تولیدکنندگی هستیم که دارای سوابق کار در گروه‌های فشار اسرائیلی هستند، افزادی مانند مانند «راشل ولف» که قبلاً برای سازمانی به نام «دوربین» کار می‌کرد و سپس سخنگوی ارتش اسرائیل شد.

ولف که اکنون به عنوان هماهنگ‌کننده محتوای رسانه‌های اجتماعی در فاکس نیوز مشغول به کار است، محتوای رسانه‌ای تولید می‌کند که در آنها به وضوح دیدگاه‌های اسرائیلی مشاهده می‌شود و روایت‌های اسرائیل از رخداد‌ها را انتشار می‌دهد و در راستای توجیه سیاست‌های این رژیم عمل کند.

 فاکس نیوز همچنین، «اولیویا جانسون» را دارد که قبلاً برای «انستیتو یهودی امور امنیت ملی آمریکا» (JINSA) کار می‌کرد، مؤسسه‌ای که فعالیت‌هایش روی تقویت اتحاد نظامی آمریکا و اسرائیل متمرکز است. جانسون همواره بر لزوم حمایت از اسرائیل در هر نزاع و درگیری منطقه‌ای با کشور‌های همسایه تاکید می‌کند.
شبکه سی‌ان‌ان نیز به عنوان یکی از شبکه‌های خبری برجسته دنیا از نفوذ لابی اسرائیل در امان نمانده و تیم خبری آن افرادی را با پیشینه امنیتی و نظامی اسرائیلی تشکیل می‌دهند.

«شاهار بیلد» از جمله این افراد است که دارای پیشینه خدمت در واحد ۸۲۰۰ معروف‌ترین واحد جاسوسی و اطلاعاتی ارتش اسرائیل است و حالا پس از پایان خدمت در واحد ۸۲۰۰ در تحریریه سی‌ان‌ان مشغول به کار است و یکی از تهیه‌کنندگان برنامه‌های این شبکه در پوشش رویداد‌های خاورمیانه به شمار می‌آید.
نفوذ لابی اسرائیل به مطبوعات آمریکا نیز گسترش می‌یابد، به عنوان مثال در روزنامه «نیویورک تایمز» چهره‌هایی با سوابق فعالیت در گروه‌های فشار اسرائیلی مشغول به کار هستند، از جمله این افراد می‌توان به «دالیت شالوم»، مسئول طراحی روزنامه اشاره کرد که قبلاً یکی از تولیدکنندگان و ایده‌پردازان برنامه "Birthright" بود که توسط اسرائیل با هدف جذب یهودیان بیشتر برای زندگی در سرزمین‌های اشغالی تولید می‌شود.

افزون بر آن می‌توان از «آدام راسگون» یکی از برجسته‌ترین خبرنگاران نیویورک تایمز در قدس اشغالی نام برد که دارای سوابق کار در نهاد‌ها و مؤسساتی است که هدف همگی آنها تقویت روابط اسرائیل با یهودیان است.

این نفوذ عمیق لابی اسرائیلی در نیویورک تایمز به طور مستقیم روی انتقال و انتشار روایت‌های اسرائیل از رخداد‌ها به ویژه جنگ در غزه در مطبوعات آمریکا تأثیر می‌گذارد. این روزنامه همواره دارای مواضعی منتقدانه علیه مقاومت فلسطینی و به طور کلی روزنامه‌ای ضد فلسطینی است که در آن هیچ فضایی به بیان دیدگاه‌های فلسطینی داده نمی‌شود.

این تحقیق یادآور می‌شود که چگونه روزنامه‌نگارانی که نظرات حمایتی از فلسطین و فلسطینی‌ها داشتند با پویش‌های فشار و آزار و اذیت و طرد از مؤسسات رسانه‌ای بزرگ آمریکا مواجه می‌شوند.

آسوشیتدپرس در سال ۲۰۲۱ «امیلی وایلدر»، روزنامه نگار آمریکایی خود را به این دلیل که دارای سوابق فعالیت و عضویت در گروه‌های حامی حقوق فلسطینی‌ها بود، اخراج کرد.

همچنین سی‌ان‌ان «مارک لامونت هیل»، تحلیلگر خود را پس از دادن فراخوان‌هایی برای آزادی فلسطین از اشغالگری اسرائیل اخراج کرد. یک بخشنامه داخلی در نیویورک‌تایمز فاش می‌کند که مدیریت این روزنامه چگونه به صراحت استفاده از عباراتی مانند نسل کشی، قتل‌عام، پاکسازی قومی، اردوگاه پناهندگان، سرزمین‌های اشغالی و حتی واژه «فلسطین» را در پوشش خبری خود ممنوع می‌کند.

این تحقیق بار دیگر نشان می‌دهد، چرا بسیاری از آمریکایی‌ها به رسانه‌های خود اعتماد ندارند، نظرسنجی اخیر منتشرشده توسط گالوپ نشان می‌دهد، تنها حدود ۳۰ درصد از آمریکایی‌ها گفته‌اند که به رسانه‌های خود در انتقال شفاف و بدون جهت‌گیری اخبار اعتماد دارند. 

مشکل حضور افراد با دیدگاه‌های طرفدار اسرائیل در رسانه‌ها نیست، بلکه عدم افشای تضاد منافع و عدم شفافیت است که با اصول اولیه روزنامه‌نگاری حرفه‌ای مغایرت دارد و مانع از دستیابی افکار عمومی آمریکا به تصویری واقعی و منصفانه از درگیری‌ها و منازعات فلسطینی – اسرائیلی می‌شود.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.