به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دویچه وله؛ والری گیزن، دختر جوانی است که ۲۹ سال سن دارد. او اواخر ماه مارس به ویروس کرونا مبتلا شد. در زمان ابتلا به ویروس کرونا در پایتخت دانمارک در کپنهاگ، مشغول به کار بوده است. حالا ماهها پس از درمان خود همچنان از عوارض، نشانگان (سندروم) بیماری کووید ۱۹ رنج میبرد.
والری گیزن میگوید هیچگاه در طول زندگیاش خودش را چنین بیمار حس نکرده است.
او میگوید: ضربان قلبم شتاب گرفته بود. فشار زیادی در قفسه سینهام حس میکردم. هیچگاه این اندازه احساس بیماری نداشتم.
والری گیزن از خستگی مفرط خود و از دردی که در ریههایش پیچیده بود، میگوید: کار به جایی رسید که رفتن تا دستشویی نیز برایم به یک شکنجه بدل شده بود. موج نخست شیوع کرونا در دانمارک بود. در آن زمان من حتی از رفتن به بیمارستان هم وحشت داشتم.
در ماه ژوئن، برای نخستین بار پزشکان متوجه میشوند که در بدن او پادتن ویروس "سارس-کوو-۲" وجود دارد. والری گیزن پس از گذراندن دوران نقاهت، احساس سلامت کرده و حتی مسیر کپنهاگ تا برلین را با دوچرخه طی کرده بود، مسافتی بالای ۴۰۰ کیلومتر؛ اما احساس اطمینان او از فائق آمدن بر ویروس کرونا چندان دوام نیافت.
احساس خستگی مفرط پس از بهبودی
اواخر ماه اوت بار دیگر عوارض بیماری کووید-۱۹ در او مشاهده میشود: خستگی مفرط و دائمی، فشار در ریه و تنگی نفس.
او میگوید: حالم این قدر بد بود که حتی نمیتوانستم سرم را بلند کنم. با کمک پزشکان، اندکی رو به بهبود هستم و دستکم میتوانم دو یا سه جمله را بدون تنگی نفس بگویم.
رسما درمان شده، اما تندرست نه!
پزشکان او معتقدند که والری رسما درمان شده، اما تندرست نشده است، علم پزشکی هنوز پاسخی برای این موضوع نیافته است.
تحقیقات صورت گرفته در ایتالیا و ایرلند نشان میدهند که بسیاری از نشانگان ابتلا به بیماری "کووید ۱۹" پس از چند ماه مجدد در برخی از بیماران ظاهر میشوند.
آنچه والری گیزن تجربه میکند، دقیقا همان چیزی است که سازمان بهداشت جهانی پیش از این نیز درباره آن اطلاعرسانی کرده بود.
سازمان بهداشت جهانی گفته بود موارد زیادی مشاهده شده که ماهها پس از درمان بیماری کووید-۱۹، نشانگان این بیماری، خستگی و ضعف شدید به همراه تنگی نفس، مجدد به برخی از مبتلایان بازگشته است. موضوعی که برای پزشکان همچنان یک معماست.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/