حجت الاسلام و المسلمین محمد امین دریاپیما سخنران و کارشناس مذهبی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهمیت وحدت میان مسلمانان جهان، اظهار داشت: امام خمینی (ره) با نگاه و بصیرت خاص خودشان نیاز جامعه اسلامی به وحدت، همدلی و یکپارچگی را به خوبی تشخیص دادند و خواهان وحدت میان مسلمین در برابر دشمنان بودند؛ آن هم وحدتی که در مقابل دشمنان یک نیاز ضروری و همیشگی است.
بیشتر بخوانید
وی در تفسیر موضوع وحدت گفت: اگر بخواهیم وحدت و یکپارچگی اسلامی را تفسیر کنیم ابتدا باید بگوییم انسان یک موجود اجتماعی است و برای زندگی نیازمند همدلی با افراد پیرامون خودش است؛ ما در طول تاریخ مشاهده کرده ایم هر صدمهای که امت اسلامی از عدم وحدت و تفرقه به خود دیده، فجایع بسیار بزرگی را به بار آورده است و دشمن با بهرهبرداری و سوء استفاده از این شرایط به خوبی توانسته مقاصد خودش را به پیش ببرد و عملیاتی کند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در خصوص وحدت چند نظریه وجود دارد که بعضاً برخی ازنگاهها افراطی است. حضرت آیت الله خامنهای رهبر انقلاب درباره وحدت میفرمایند: وحدت بین مسلمانانها به این معنا نیست که شیعه، سنی شود و یا سنی، شیعه شود بلکه به این معنا است که در یک بستر مناسب و محیط آرام گروههای مختلف که همه تحت بیرق اسلام جمع شده اند و خود را مسلمان میدانند بیایند سیره و سنت پیامبر و کتاب خدا را محور قرار دهند.
حجت الاسلام دریاپیما تصریح کرد: اینک وظیفه این است که سیره و سنت پیامبر (ص) را محور همه موضوعات قرار دهیم تا مسلمانان در یک فضای دوستانه و به دوراز پیش داوریها و تعصبات مطالب خود را مطرح کنند؛ البته در این میان باید اختلاف سلیقه و آراء را هم قبول کرد؛ در نتیجه باید به این بینش برسیم که همه ما تحت بیرق اسلام هستیم و برای حفظ آن در مقابله با دشمنان و استکبار باید یک وحدت کلی داشته باشیم همانگونه که در مسائل اجتماعی به همین منوال است.
وی در ادامه افزود: همانگونه که در مسائل اجتماعی قبائل و احزاب مختلف با هر سلیقهای در مقابل اختلافات و دشمنان متحد میشوند و به یکپارچگی میرسند ما نیز در مسائل اعتقادی نیازمند این اتحاد و انسجام هستیم تا به موضوعی که حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند و آن وحدت در برابر دشمنان قسم خوردهای است که اصل دین را هدف گرفته اند و میخواهند نابود کنند؛ به وحدت برسیم.
این کارشناس مذهبی به تحریف برخی افراد از وحدت شیعه و سنی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در سخنانی میفرمایند: ما نمیگوییم سنیهای عالم شیعه شوند و یا شیعههای عالم دست از عقیده شان بردارند البته اگر یک سنی یا هر شخصی تحقیق و تفحص کرد عقیده است هر چه شد باید بر طبق عقیده و تحقیق خودش عمل کند و تکلیف او با خدایش است. حرف ما در هفته وحدت و به عنوان پیام وحدت این است که مسلمانان بیایند با یکدیگر متحد شوند و با هم دشمنی نکنند؛ محورهم کتاب خدا و سنت نبی اکرم (ص) و شریعت الهی باشد.
بیشتر بخوانید
حجت الاسلام دریاپیما به پیاده روی اربعین حسینی به عنوان مصداق وحدت اشاره و تاکید کرد: یکی از جلوههای وحدت که میتواند به جامعه اسلامی تعمیم پیدا کند و جامعه از این الگو بهرهمند شود؛ حرکت عظیم اربعین اباعبدالله (ع) است که شیعه و سنی، مسلمان و غیر مسلمان، مسیحی و یهودی وهمه فرقهها به سمت یک هدف مشترک حرکت و چند روزی با هم زندگی میکنند.
وی در ادامه افزود: در پیاده روی اربعین به رسم مهمان نوازی شاید از کسی که شیعه نباشد بهتر پذیرایی شود و این یک نمونه بسیار زیبا است که زیر پرچم اهل بیت (ع)، امت اسلامی را اینگونه جمع کرده تا زندگی برادرانه را تجربه کنند. ما امروزه هم در بین شیعیان، جامعه اسلامی و هم در اجتماع جهانی نیازمند وحدت هستیم، زیرا این جنگهایی که در جهان اتفاق میافتد همه پیامد دوری دلها از یکدیگر است پس در نتیجه اگر با محوریت عقل و خداوند جوامع جمع شوند هیچ وقت این اتفاقات و حوادث ناخوشایند رخ نمیدهد.
حجت الاسلام دریاپیما در پایان گفت: خوب است که حرکت اربعین الگویی برای تمام زندگی ما شود. اگر از این منظر به حرکت اربعین نگاه کنیم مشاهده میکنیم که خداوند متعال با اباعبدالله (ع) میخواهد این وحدت را بوجود بیاورد تا میان مردم صفا و همدلی ایجاد شود در نتیجه اگر میخواهیم به محبت و رحمت الهی برسیم باید نگاهمان نگاه همدلی باشد و این نگاه لزوماً به معنای نفی عقائد خودمان نیست بلکه در یک فضای دوستانه بزرگان ادیان باید جمع شوند و با فهم همدیگر به این وحدت ضروری دست یابند.
انتهای پیام/
قران و پیامبران است
الحمداله وحدت و وطن پرستی مابین هر دو است
هفته وحدت اسلامی امت واحده رسول الله ص را به جمیع مومنین مسلمین سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص تبریک و تهنیت عرض می کنیم انشاءالله تمدن نوین اتحادیه پر قدرت و مقتدر و پیشرفته عدالت گستر بدون تبعیض باشکوه و با عظمت متمدنین تمدن سازان جهان اسلام ناب محمدی ص بر پایه نظم و هماهنگی و یکپارچگی و برادری و برابری و خردمندی عدل و عدالت بدون تبعیضگری قرآن کریم مقدس هدایتگر کل بشریت و خاتم رسولان حضرت رسول الله ص محمد مصطفی ص و آل طیبین و طاهرین معصومین س ع ایشان استقرار و استمرار یابد با توکل بر خداوند جل جلاله که این یک تکلیف واجب الهی است برای همه مومنین مسلمین سر تا سر جهان اسلام ناب محمدی ص که بسیار بسیار بسیار حسنات مختلف با خود به همراه دارد و بسیار بسیار بسیار دشمن شکن است و فتح بسیار عظیمی محسوب می شود در نزد خداوند جل جلاله و رسول الله ص .
و من الله توفیق .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
لبیک یا رسول الله ص .
خدا هیچ پیامبری را نفرستاده است مگر اینکه در امتش دو شیطان وجود داشته باشد که او را آزار دهند و مردم را پس از او گمراه کنند، شیطان های حضرت نوح عبارت بودند از قیطفوص و خرام ،و شیطان های حضرت ابراهیم مکثل و رزام و شیطان های حضرت موسی سامری و مرعتیبا و شیطان های حضرت عیسی بولس و مرتیون و شیطان های حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم حَبتر و زُرَیق بودند.
تفسیر قمی،ج۱،ص۲۲۰
لذا پیروی از این افراد و دوستی با پیروانشان عین گمراهی و بی نتیجه است کما اینکه تا حال هم تاثیر چندانی در عملکرد ایشان و حکومتهایشان با ما نداشته است