به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، زهره الهیان عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی که میهمان جلسه اخیر مجازی کارگروه بانوان جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی بود، با اشاره به حضور خود در دوره هشتم مجلس علاوه بر دوره کنونی، گفت: مجلس فعلی در مقایسه با مجالس گذشته ظرفیتهای خوبی دارد و شخصا به آینده این مجلس بسیار امیدوار هستم چراکه وکلایی با دغدغه انقلابی و نگاه به منویات رهبری در آن حضور دارند و به این ترتیب میتوان کارهای بزرگ و فعالیتهای جدی برای تحول اساسی در شرایط موجود کشور را به نتیجه رساند.
وی در عین حال تاکید کرد: به ثمر رسیدن تلاشهای مجلس در گرو کمک گرفتن از جریانهای سیاسی و تشکلهایی همچون جمعیت جانبازان است تا با نگاه تخصصی به ما مشاوره بدهند و کمک کنند تا اتفاقات خوب شکل بگیرد.
الهیان با اشاره به تشکیل فراکسیون زنان مجلس با عضویت ۱۶ تن از بانوان نماینده، گفت: موضوع مسائل مربوط به خانوادههای ایثارگران یکی از دغدغههای این فراکسیون است و معتقدیم هر اندازه که در این زمینه گام برداریم، کم است و حقی که ایثارگران و خانواده آنها بر گردن ما دارند، ادا نمیشود؛ بنابراین با تمام توان در این زمینه گام بر خواهیم داشت.
وی در عین حال تاکید کرد: البته مجلس در این زمینه هم مانند سایر زمینهها به نگاه کارشناسی، علمی و حقوقی نیاز دارد که این نگاه از دل همفکری و بحثهایی که با تشکلی همچون کارگروه بانوان جمعیت جانبازان صورت میگیرد، ایجاد میشود.
این نماینده مجلس وعده داد در آینده نزدیک یک جلسه فراکسیون زنان به موضوعات پیرامون خانواده ایثارگران اختصاص پیدا کند و مقرر شد کارگروه بانوان جمعیت جانبازان بسته منسجمی از مسائل و مشکلات کلیدی به همراه راهکارهای پیشنهادی را در این جلسه ارائه کند و در نهایت موضوع به مرکز پژوهشهای مجلس ارجاع شود تا ابعاد حقوقی آن نیز بررسی شود. آن طور که الهیان توضیح داد، درصورتی که خلاء قانونی در این حوزه شناسایی شود، مجلس آمادگی دارد برای رفع آن گام بردارد و اگر هم قوانین موجود کفایت کند، مجلس با استفاده از ظرفیت نظارتی خود دولت را وادار به انجام تکالیف خود در این حوزه خواهد کرد.
به اعتقاد وی، انبوهی از مشکلات، چالشها و پیچیدگیها در کشور وجود دارد که اگر مراجعه و طرح موضوع از سوی فعالان حوزههای گوناگون به مجلس نباشد، نهاد قانونگذار به تنهایی از عهده رسیدگی به همه آنها بر نمیآید و مجلس همواره به مشورت نیازمند است تا مانع مغفول ماندن مسائل اولویت دار شود.
الهیان در پاسخ به سوالی درباره اقدامات مجلس در زمینه انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰ توضیح داد: برخی از نمایندگان قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را دارند و فعالیتهای خود برای تشکیل ستاد را جسته و گریخته آغاز کرده اند، اما فراکسیون اکثریت به شکل رسمی هنوز به این موضوع ورودی نداشته است. در عین حال علیرضا زاکانی، یکی از نمایندگان مجلس پیشنهاد داده کسانی که قصد ورود به عنوان نامزد به این انتخابات را دارند، شخصا اقدامی نکنند، بلکه تصمیم گیری درباره اینکه حضور کدام افراد از جناح انقلابی در انتخابات آتی مصلحت است را به جمع عقلای جریان انقلابی بسپارند.
وی با بیان اینکه همه باید به این کمپین «نیامدن» به عنوان نامزد برای انتخابات آتی کمک کنند، گفت: تعدد کاندیداها و فعالیت زودرس انتخاباتی آنها منجر به فرسایش جریان انقلابی خواهد شد و ما با یک رقابت درون گروهی نابجا انرژی خود را صرف رقابت مخرب کرده و هدر میدهیم. تنها در صورتی که به جمع بندی عقلا اطمینان کنیم میتوانیم به نتیجه امیدوار باشیم و تجربه قبلی از بابت خسرانی که کشور بابت عدم همدلی جریان اصولگرا به مدت هشت سال متحمل شد را تکرار نکنیم.
در ابتدای این جلسه مجازی، وجیهه آزادگر، مسوول کارگروه بانوان جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در سخنانی ضمن معرفی این کارگروه، یادآور شد: تشکیل این کارگروه تقریبا با ایام شیوع کرونا مصادف شد و در نتیجه هنوز آن گونه که باید مصوباتش عملیاتی نشده است. در عین حال دغدغههای پیشروی ما جامعیت بخشیدن به تصمیمات این حلقه اولیه با مشارکت کارگروههای بانوان جمعیت و دیگر استانهای کشور است.
به گفته وی، کارگروه بانوان درصدد است اولا با ارتباط موثری که با مجلس برقرار میکند، در تصمیمات این نهاد به ویژه در حوزه امور بانوان اثرگذار باشد؛ ثانیا مطالبات مرتبط با جمعیت جانبازان و خانواده ایثارگران را از طریق ارتباط با دولت و مجلس مطرح و پیگیری کند و از طرفی بتواند برای آگاه سازی جامعه نیز گام بردارد.
آزادگر تاکید کرد: اگرچه هنوز کار تشکیلاتی کارگروه بانوان همچون سایر کارگروههای جمعیت جانبازان عمیق نشده است، اما به زودی با ایجاد اتاق فکر فعال و افزایش ارتباطات موثر با فعالان بانوان، زمینه فعالیت این مجموعه بسط خواهد یافت.
انتهای پیام/