متخصص تغذیه و رژیم درمانی به تشریح فواید صبحانه خوردن و عوارض استفاده نکردن از آن پرداخت.

مرضیه زیلایی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: مصرف منظم صبحانه کامل یکی از ویژگی‌های سبک زندگی سالم و توصیه شده از سوی متخصصان تغذیه است که معمولا افراد برای مصرف آن وقت کافی را اختصاص نمی‌دهند، در حالیکه اولین وعده شروع روز بوده و بسیار مهم است.

او افزود: نتایج مطالعات نشان می دهد که افرادی که به طور منظم صبحانه مصرف می‌کنند، معمولا دریافت کامل تری از ویتامین‌ها و مواد معدنی دارند، همچنین درصد چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانانی که به طور منظم صبحانه مصرف می‌کنند، کمتر است.

زیلایی در ادامه با اشاره به اینکه ترکیب صبحانه مصرف شده نیز بسیار حائز اهمیت بوده و فوایدی که در مورد مصرف صبحانه ذکر می‌شود، بستگی به نوع آن  دارد، بیان کرد: مناسب‌ترین صبحانه، شامل ترکیبی از غلات کامل مانند نان سبوسدار یا جو دوسر، حبوبات، شیر یا ماست کم چرب پروبیوتیک، میوه یا آبمیوه طبیعی (مصرف میوه ارجحیت دارد) و سبزیجات (مانند گوجه، کلم بروکلی، قارچ) است تا بخشی از کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه بدن را تامین کند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: بهتر است از کربوهیدرات‌های با نمایه گلیسمی پایین (مانند نان سبوس دار و ترکیب حبوبات، مغزها، دانه‌هایی مانند کنجد و سبزیجات و لبنیات) به جای نمایه گلیسمی بالا (نان سفید، عسل، مربا و شکر) استفاده کرد تا سیری طولانی تری ایجاد شود.

فواید مصرف صبحانه و عوارض استفاده نکردن از آن

او تصریح کرد: مصرف صبحانه به بهبود حافظه، یادگیری بهتر، کنترل قند خون در محدوده نرمال و عملکرد مناسب ذهنی کمک می‌کند و این مسئله به ویژه در دانش آموزان و افرادی که مشغله ذهنی دارند، بسیار حائز اهمیت است.

زیلایی حفظ هوشیاری کافی افراد در طول روز،  سلامت جسمی و ذهنی آنان، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، نشاط صبحگاهی و عملکرد بهتر در طول روز، تامین انرژی لازم برای شروع روز، بهبود خلق و خو را از دیگر فواید مصرف صبحانه دانست.

استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز اذعان داشت: مصرف نکردن صبحانه، باعث افزایش خطر میل به خوردن مواد غذایی با ارزش تغذیه‌ای کم و کالری بالا (مانند کیک، کلوچه، شکلات و غیره) در ادامه روز می‌شود و اکثر افرادی که صبحانه نمی‌خورند، دلیل این موضوع را بی اشتهایی اول صبح بیان می‌کنند. برای پیشگیری از این حالت بهتر است که شام در ساعات ابتدایی شب میل شود و افراد به موقع بخوابند تا ابتدای صبح روز بعد اشتهای کافی برای مصرف  این وعده غذایی داشته باشند.

او با بیان اینکه میل کردن صبحانه از سوی والدین نیز تاثیر بسیار زیادی بر افزایش تمایل کودکان به صبحانه خوردن خواهد گذاشت، افزود: از مضرات صبحانه نخوردن می‌توان به افزایش خطر بیماری‌های قلبی، کسالت، خواب آلودگی، بدخلقی و بی علاقگی به فراگیری دروس اشاره کرد.

مرضیه زیلایی اظهار داشت: مطالعات جدید نشان می‌دهند که حذف صبحانه یا میل کردن این وعده غذایی در زمان نامناسب (نزدیک ظهر) می‌تواند موجب اضافه وزن و افزایش خطر دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و بیماری قلبی-عروقی شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی درپایان مصرف شیربرنج، حلیم، عدسی، آش، نان سبوسداربه همراه پنیر، گردو، سبزی یا خیار و گوجه و یا تخم مرغ و گوجه فرنگی، سبزی خوردن یا کاهو را از صبحانه‌های کامل برشمرد و گفت: همچنین مصرف این نان و کره و خرما یا پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر یک صبحانه کامل است و همچنین مصرف کره بادام زمینی و یا املت به همراه نان سبوس دار، اوتمیل (ترکیبی از جو دوسر، دانه چیا (اختیاری)، مویز یا کشمش یا خرما، دارچین، شیر یا ماست کم چرب پروبیوتیک) و قارچ و تخم مرغ را مناسب جهت استفاده در وعده صبحانه عنوان کرد.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار