به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محمود عبدالهی رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد گفت: مشهد با دارا بودن شرایط مساعد آب و خاک و اراضی حاصلخیز از لحاظ کشاورزی و تنوع محصولات زراعی و باغی دارای جایگاه خوب و مناسبی است.
او با بیان اینکه کشاورزی مشهد نیازمند سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه است، افزود: مشهد در گذشته یکی از مناطق تولید سیبزمینی خراسان رضوی محسوب میشده که یکی از مهمترین علل کاهش سطح زیرکشت سیب زمینی در این شهرستان افزایش هزینههای تولید و کاهش قیمت خرید این محصول در فصل برداشت میباشد.
رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: با هدف کاهش مصرف آب و هزینه کارگر، افزایش عملکرد، کاهش تراکم علفهای هرز و صرفهجویی در هزینه سمپاشی و کود پاشی، کشت این محصول صد درصد از کشتزارهای این محصول به روش آبیاری تیپ انجام میگیرد.
عبداللهی بیان کرد: کشت سیبزمینی در این منطقه علاوه بر درآمدزایی برای کشاورزان منطقه، منبع خوبی برای درآمد کارگران است به طوری که کار برداشت در هر هکتار سیبزمینی ۱۵ کارگر در روز نیاز دارد.
او تصریح کرد: مزیت تولید سیبزمینی در این شهرستان علاوه بر شرایط مساعد کشاورزی ناشی از به کارگیری توصیههای فنی مراکز تحقیقاتی، کارشناسان مجرب و کشاورزان پیشرو در استفاده از شیوههای مناسب و صحیح بهرهمند است.
رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد تاکید کرد: میانگین برداشت سیبزمینی در مشهد ۳۵ تن در هر هکتار بوده و از انواع بذرهای اصلاح شدهای همچون آگریا، فونتانا و مارفانا در مزارع استفاده میشود، هر ساله مقدار زیادی از سیبزمینی بذری مرغوب مشهد به شهرستانهایی همجوار و بخشی از آن به کارخانه چیپس فرستاده میشود.
انتهای پیام//ف.ح