یک کارشناس خانواده در رابطه با چگونگی رفتار کردن با کودک نوپا توضیحاتی داد.

محمد مهرگان، کارشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نحوه رفتار کردن با کودک نوپا اظهار کرد: اگر چه هر کسی در مورد این سن شنیده که بچه‌ها در این دوران به نام (دوساله‌های فاجعه) معروف اند، اما در این دوران مغز کودک بیشترین سرعت رشد را در سه سال اول زندگی دارد و این رشد چه هیجان انگیز است!

وی بیان کرد: اگرچه کودکان نوپا در این سن به شدت می‌خواهند کار‌ها را خودشان انجام دهند، ولی در عین حال هم نمی‌خواهند از پدر و مادرشان جدا شوند، زیرا این جدایی باعث اضطراب در آن‌ها می‌شود.

این کارشناس خانواده تصریح کرد: آن‌ها با وجود این که نمی‌دانند وسایل چگونه کار می‌کنند، اما با این حال آن‌ها را امتحان می‌کنند و دچار اشتباه می‌شوند که باعث ناکامی در آن‌ها می‌شود. بنابراین، پدر و مادر عزیز باید به آن‌ها اجازه بدهند اتاق و اسباب بازی‌ها و دیگر چیز‌های امن را کاوش کنند و یاد بگیرند با محیط اطرافشان کنار بیایند.

مهرگان گفت: به یاد داشته باشید یک خودگردانی مناسب با سن ایجاد کنید به این معنی که از یک سو، محدودیت‌های معقول و در سوی دیگر یک محدوده امن آزادی اعمال کنید.

وی ادامه داد: بازی اولین کار آن‌ها در این دوران است تا جایی که کودکان بیش از پنج تا شش ساعت در روز بازی می‌کنند. چرا که آن‌ها دوست دارند بدوند، بالا بروند و بپرند.

این کارشناس خانواده تاکید کرد: با وجود اینکه کودکان نوپا به تکرار حرکات علاقه دارند باید زمانی که والدینشان در زمین بازی همراه آن‌ها است سعی کنند انواعی از حرکات متنوع انجام دهند.

مهرگان افزود: پدر و مادر باید برای تشویق خودگردانی سالم، به کودک حق انتخاب بدهند مثل اینکه با چه اسباب بازی دوست داری بازی کنی؟ چه کتابی دوست داری بخوانی و به کدام زمین بازی برویم؟. به دلیل این که گاهی کودکان در این سن از حق انتخاب‌های زیادی که والدین به آن‌ها می‌دهند گیج می‌شوند بنابراین والدین باید فقط بین دو چیز به کودک حق انتخاب بدهند مثل: «عزیزم می‌خوای نقاشی بکشی یا کتاب بخونی؟» و یا «کدوم دی وی دی رو می‌خوای ببینی بِن تِن یا تام و جری؟».

وی تصریح کرد: کودکان علایق مختلفی دارند، ولی دختر‌ها به محض اینکه از رحم مادر خارج می‌شوند در مورد گیره سر و لباسی که باید بپوشند صاحب نظرند! و پسر‌ها هم بیشتر به اسباب بازی‌هایی که تمام روز می‌خواهند با آن بازی کنند دقت می‌کنند.

این کارشناس خانواده گفت: تاکید می‌کنم که این تصمیم گیری‌ها باید متناسب با سن کودک باشد و والدین هم باید در این سن تصمیم‌های مهمی بگیرند و برای زمان خواب٬ حمام کردن٬ خوردن غذا٬ دیدن تلویزیون و کار با کامپیوتر و تلفن همراه یا تبلت نظر بدهند.

وی ادامه داد: کودکان نباید احساس کنند که هر چیزی بخواهند برای آن‌ها فراهم است و والدین توجه داشته باشند که انتقال این مطلب که کودک هرچه می‌خواهد برایش فراهم نیست با سرزنش٬ نگاه غضب آلود٬ دعوا و تنبیه شایسته نیست. زیرا آنچه آن‌ها می‌توانند انجام دهند تا کودک دلبندشان به مرور متوجه شود که در زندگی اش محدودیت‌های واقعی‌ای وجود دارد و با شفقت و مهربانی و با صبوری و بردباری بار‌ها برای او توضیح دهند که چرا باید و چگونه محدودیت‌های واقع بینانه را رعایت کند و مهم‌تر از این خودشان اولین افرادی در زندگی کودکشان باشند که محدودیت‌های اعمال شده را رعایت می‌کنند.

مهرگان افزود: پدر و مادر، بزرگ‌ترین و تاثیرگذار‌ترین الگو‌های زندگی کودکانشان هستند و آن‌ها هم از والدین خود یاد می‌گیرند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار