مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع ماه‌گرفتگی در روز دوشنبه، ۱۰ آذر خبر داد.

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از وقوع ماه‌گرفتگی در روز دوشنبه، ۱۰ آذر خبر داد و گفت: این پدیده در ساعت ۱۱ و ۲ دقیقه رخ خواهد داد. این ماه‌گرفتگی از نوع نیمسایه بوده و در نجوم قدیمه به آن "خسوف غیرمرئی" می‌گفتند.

او ادامه داد: ماه گرفتگی نیمسایه با توجه به میزان حساسیت چشم انسان چندان قابل تشخیص نیست.

عتیقی با بیان اینکه کشور ما جزو منطقه تحت پوشش این ماه گرفتگی نیست، گفت: این ماه گرفتگی به ساروس «دوره» ۱۱۶ تعلق داشته و پنچاه و هشتیمن گرفت ماه از هفتاد و سه گرفت این ساروس است. قاره‌های آمریکا و استرالیا و همچنین شرق آسیا از مناطق تحت پوشش این ماه گرفتگی نیمسایه‌ای خواهند بود.

او افزود: ۴ ساعت و ۲۱ دقیقه مدت زمانی است که ماه در نیم سایه زمین قرار می‌گیرد و حدود ۸۳ درصد از سطح ماه از درون نیمسایه زمین عبور خواهد کرد.

شرح تصویر: وضعیت عبور نیمسایه ای

ماهِ فردا، دچار ماه گرفتگی می‌شود/ ایران جزو مناطق تحت پوشش این خسوف نیست

مدیر انجمن نجوم آماتوری گفت: این ماه گرفتگی ساعت ۷:۳۲ دقیقه به وقت جهانی آغاز و ساعت ۱۱:۵۳ دقیقه به زمان گرینویچ به پایان می‌رسد.

او ادامه داد: ماه‌گرفتگی به صورت‌های جزئی (عبور بخشی از ماه از درون سایه زمین)، ماه گرفتگی کلی (عبور ماه به طور کامل از درون سایه زمین) و یا ماه گرفتگی نیمسایه رخ می‌دهد و از نظر آماری سالانه میان صفر تا حداکثر ۳ ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد.

شرح تصویر: هندسه ماه گرفتگی

خسوف

عتیقی ادامه داد: در هر سال بین صفر تا سه ماه گرفتگی بر روی کره زمین اتفاق می‌افتد و فاصله هر گرفت ماه و یا خورشید گرفتگی در یک ساروس «دوره» برابر ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۷ ساعت و ۴۹ دقیقه است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: جالب است بدانید که ماه گرفتگی بعدی ساروس ۱۱۶، در شامگاه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۱۷ خورشیدی رخ خواهد داد که آن هم از نوع خسوف نیمسایه‌ای بوده و کشورمان تحت پوشش آن مه گرفت، خواهد بود. شرایط ماه گرفتگی نیمسایه‌ای ۱۸ سال آینده این ساروس، بسیار شبیه به شرایط خسوف ۱۰ آذر امسال آن است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.