به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سمیه کارگر با بیان این که برداشت زیتون کنسروی اوایل مهر ماه انجام شده است، افزود: برداشت زیتون روغنی نیز از نیمههای آبان آغاز شدو تا اوایل اذر ماه ادامه داشت.
این کارشناس با تاکید بر اینکه تعیین دقیق زمان برداشت زیتون با توجه به شرایط اقلیمی وزراعی منطقه متفاوت است، ابراز کرد: اگر برداشت زودتر از موعد انجام شود روغن کمتری بدست میآید و اگر دیرتر از موعد برداشت شود ارزش کیفی روغن کاهش مییابد.
کارگر اظهار کرد: زمان برداشت و شرایط نگهداری زیتون پس از برداشت از عوامل مهمی هستند که نه تنها بر میزان روغن بلکه برکیفیت آن نیز تاثیر بسزایی دارد.
او گفت: رقم زرد زیتون، تخم کبکی، دزفولی، کنسوارلیا، فیشومی، شنگه و شیرازی را از مهمترین ارقام تولیدی است.
کارگز بیان کرد: باتوجه به اقتصادی بودن روغن حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد زیتون تولیدی به صورت روغنی و مابقی به صورت کنسروی برداشت میشود. کارگر یادآور شد: بهره گیری از ارقام پربازده و مدیریت به زراعی و به باغی مانند بهبود تغذیه، هرس و آبیاری مناسب، در افزایش عملکرد زیتون نقش دارد، کترگر خاطر نشان کرد: با طرح اصلاح و احیا باغات زیتون استان فارس که مرودشت هم در این امر سهم به سزایی دارد، هم در تغذیه هم پیوند هم هرس عملکرد موفقی داشته که نتیجه آن افزایش عملکرد درسالهای بعدی خواهد بود.
روغن زیتون یکى از پرطرفدارترین روغنهاى گیاهى است که حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا ۹ است که نه تنها طعم خوبى دارد، برای سلامت بسیار مفید است.
انتهای پیام/