مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای فارس و بوشهر گفت: با سرمایه‌گذاری این شرکت امکان پایش کیفیت توان تولید برق و وضعیت شبکه انتقال در استان فارس فراهم شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، غلامرضا صفاری با اشاره به اینکه کیفیت توان در شبکه انتقال برق بیانگر وضعیت مناسب ولتاژها، جریان‌ها و فرکانس شبکه بوده که در آن شرایط تمامی صنایع و تجهیزات مشترکین برق می‌تواند بدون مشکل کار کنند و عملکرد درستی داشته باشد، گفت: با توجه به حساسیت بار‌ها و اضافه شدن بار‌های جدید به شبکه برق، موضوع پایش کیفیت توان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با تاکید براینکه پایش کیفیت توان برق برای مشترکان برق، به ویژه صاحبان صنایع بیشتر اهمیت دارد، گفت: وجود هرگونه کژگرایی و آشفتگی در شکل موج ولتاژ، جریان یا فرکانس، می‌تواند به خرابی یا عملکرد نادرست، تجهیزات مشترکین و صنایع مخصوصا تجهیزات حساس الکترونیکی بینجامد.

صفاری ضمن اشاره به اینکه برخی بار‌های موجود در شبکه خواه ناخواه موج و آشفتگی در انتقال انرژی ایجاد می‌کند، افزود: با توجه به اجتناب ناپذیر بودن این رویداد، لازم است برای کاهش کژگرایی و آشفتگی موجود در شبکه و به دنبال آن کاهش اثرات نامطلوب آن بر شبکه انتقال و همچنین آسیب دیدگی تجهیزات مصرف کنندگان، کار پایش و تشخیص مشکل به شکل مستمر انجام شود.

او اضافه کرد: در سال‌های اخیر دفتر فنی انتقال معاونت بهره برداری شرکت برق منطقه‌ای استان فارس به عنوان متولی شناسایی و ارائه دهنده راهکار مشکلات و پایش شبکه، تعدادی دستگاه سنجش کیفیت توان در این استان نصب و راه اندازی کرده است.

صفاری با بیان اینکه این دستگاه‌ها روی خطوط تبادلی شرکت برق منطقه‌ای فارس با برق‌های منطقه‌ای سایر استان‌ها نصب شده است، افزود: دستگاه‌های نصب شده خطوط انتقال ۲۳۰ یا ۴۰۰ کیلوولت را پوشش می‌دهند؛ از آن جایی که این خطوط درگاه‌های ورود یا خروج توان است، پایش این نقاط می‌تواند شناسایی منبع آشفتگی و کژگرایی را از نظر داخلی یا خارجی بودن، میسر کند.

او اضافه کرد: این دستگاه ها، داده‌های اندازه گیری و ثبت شده را به صورت برخط به سرور‌های موجود در محل شرکت ارسال می‌کنند. با بررسی و پایش اطلاعات ثبت شده به صورت ماهانه یا هفتگی، وضعیت شبکه از لحاظ مولفه‌های مختلف بررسی می‌شوند.

این مقام مسئول در برق فارس گفت: با تامین تعدادی دستگاه همراه، در محل نصب نیروگاه‌های تولید پراکنده، به ویژه نیروگاه‌هایی که از مبدل‌های برق استفاده می‌کنند، اندازه گیری یک هفته‌ای و پایش کیفیت توان برق انجام می‌شود و در صورتی که مولفه‌های اندازه گیری شده استاندارد‌های مربوطه را داشته باشند، مجوز اتصال نیروگاه داده می‌شود. از این دستگاه‌ها هم چنین در نقاطی از شبکه که حادثه یا مشکلی خاص مشاهده شود، امکان استفاده برای مدت زمان محدود وجود دارد.

صفاری با برشمردن مزایای به کارگیری دستگاه‌های یاد شده در شبکه انتقال برق، افزود: با بررسی و پایش اطلاعات ثبت شده، در صورت وجود آشفتگی و کژگرایی، منشا و علت آن بررسی شده و در صورت وجود مشکل در شبکه برق، اقدامات اصلاحی در قالب تغییر ساختاری شبکه در صورت لزوم، خرید تجهیزات اصلاحی انجام شده است.

او میزان سرمایه گذاری در این طرح را برای تامین سه دستگاه پایش توان کیفیت حدود ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال اعلام و با اشاره به میزان صرفه جویی ناشی از به کاری گیری دستگاه‌های یاد شده، افزود: میزان صرفه جویی یا اهمیت اقتصادی برای شبکه یا گیرندگان خدمت در این طرح نیز بررسی شده است، به طوریکه با توجه به هزینه بسیار زیادی که در شبکه برق انجام شده است و هم چنین ماهیت تجهیزات یا تولیدات برخی مشترکین، در صورت بروز هرگونه حادثه در شبکه، هزینه‌های بسیار گزافی می‌تواند به شبکه یا مشترکین تحمیل شود.

صفاری اضافه کرد: در صورت بروز مشکل در سیستم‌های کنترلی نیروگاه‌ها یا پالایشگاه‌ها یا در صورت نوسانات ولتاژ برای مشترکینی که نگهداری محصولات آن‌ها نیاز به شرایط خاصی دارد، قطعا در صورت پایش نشدن کیفیت توان شبکه هزینه‌ها و خسارات بسیار زیاد خواهد بود. به دلیل اثر متقابل مصرف کننده‌ها و شبکه روی یکدیگر، اطلاعات ثبت شده دستگاه‌های کیفیت توان می‌تواند مرجع معتبری برای تشخیص خطا و جلوگیری از بروز حادثه یا تشخیص علت حادثه و تعیین متولی جبران خسارات وارده باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.