اکبر کرامتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اظهار کرد: از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون نیز در بیش از ۱۳۹ هزار هکتار و در سال زراعی گذشته در بیش از ۱۸۱ هزار و ۵۰۷ هکتار از اراضی زراعی آبی و دیم استان، عملیات کشاورزی حفاظتی اجرا شده است.
کرامتی با بیان این که اجرای بیش از ۱۹۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در استان در سال زراعی جاری هدفگذاری شده است، تصریح کرد: تاکنون در سطح بیش از ۱۳۹ هزار هکتار در بخش کشت پاییزه کشاورزی حفاظتی انجام شده و مابقی نیز در کشت بهاره انجام میشود.
او با اشاره به اینکه با اجرای کشاورزی حفاظتی و جایگزینی آن با کشاورزی سنتی میتوان در راستای حفاظت از خاک گام برداشت، اضافه کرد: کشاورزی حفاظتی، پاسخی عملی برای فائق آمدن بر مشکلات کشاورزی رایج است و در این میان، توجه به حفظ محیط زیست و صیانت از منابع تولید، راهکار اصولی برای اجرای موفق کشاورزی پایدار محسوب میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک را یکی از تکنیکهای کشاورزی حفاظتی عنوان کرد و گفت: رعایت تناوب زراعی مناسب، کاهش میزان و شدت بهم زدگی خاک، حفظ و نگهداری رطوبت خاک، کنترل میزان تبخیر و تعرق خاک، کنترل دمای خاک و ... از دیگر تکنیکهای کشاورزی حفاظتی است.
این مسئول ادامه داد: کاهش فرسایش خاک و جلوگیری از انحطاط آن، کاهش مشکلات ناشی از تغییر اقلیم، افزایش کارایی مصرف نهادههای تولید، کاهش هزینههای تولید، صرفهجویی در زمان، افزایش ماده آلی خاک، تولید با تکیه بر انرژیهای درون سیستمی، افزایش بهرهوری و در نهایت افزایش درآمد کشاورزان از اهداف اجرای کشاورزی حفاظتی به شمار میرود.
کرامتس تاکید کرد: حفظ و مدیریت بقایای گیاهی عامل اصلی جلو گیری از تبخیر آب و کاهش هزینههای تولید هستند و استفاده از بذورو کشت مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه از راهکارهای توسعه کشاورزی بخصوص درشرایط کم آبی است.
انتاهی پیام/گ