به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، پارسال در پی نوسان نرخ ارز، تولید فرش دستباف با فراز و نشیبهایی همراه بود. از یک سو قیمت مواد اولیه به سبب وارداتی بودن آنها و تاثیر نرخ ارز به یک باره جهش یافت که با تدبیر دولت و اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به این گونه مواد تا حدی مشکل در این بخش مدیریت شد.
از سوی دیگر نوسان نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی، صادرات فرش دستباف را در سال گذشته نسبت به سالهای پیشتر با رشد قابل توجهی مواجه کرد و فرصتهای جدیدی را برای صادرکنندگان فرش ایرانی به منظور شناسایی بازارهای جدید به وجود آورد.
فرش دستباف، تاریخی کهن در خراسان رضوی دارد و همواره نام این سرزمین با تار و پود، نقش و رنگ زیبا و منحصر به فرد فرش عجین بوده چنانکه امروزه نیز نام فرش خراسان را در طرحها و نقشهای جدید میتوان از گوشه و کنار جهان شنید.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی گفت: امسال اولویت اصلی تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در این استان توسعه تولید است و این مهم نیازمند باز کردن گرههایی است که تنها با دست دولت گشوده میشود.
قالیبافان و کارآفرینان حوزه فرش دستباف خراسان رضوی تاکنون به موفقیتهای زیادی در عرصه تولید و صادرات دست یافته اند و در صورتی که نهادهای دولتی آنان را همراهی کنند موفقیت هایشان در این بخش بیشتر نیز خواهد شد.
اما تولیدکنندگان داخلی با وجود مشکلاتی ازجمله تحریم و کمبود مواد اولیه با تکیهبر نیروی کار بومی و خلاقیت توان تأمین نیاز بازار را دارند اما واردات بیرویه کمر تولیدکنندگان را خم کرده است.
تولیدکنندگان داخلی طی سالهای اخیر با مشکلات متعددی ازجمله تأمین نقدینگی، مواد اولیه و مشکلاتی در خصوص واردات مواد اولیه و صادرات کالای نهایی مواجه بودهاند اما وقتی پای درد دل صنعت گران ایرانی مینشینیم یک نگرانی بالقوه و مشترک دارند و آن واردات کالاهای مشابه تولید داخل است.
باوجوداینکه دولت طی سالهای اخیر از واردات کالاهای مشابه منع شده است اما بخش خصوصی همچنان در زمینه واردات کالاهای مشابه تولید داخل نقش جدی ایفا کرده است و گاه برخی از این کالاها هم بهصورت قاچاق وارد کشور میشود.
حال باید دید گره کور فرش دستباف مشهد باز خواهد شد؟
انتهای پیام/پ