به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، غلامرضا منگلی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک گفت: تنوع گیاهان دارویی در شهرستان شهربابک زیاد است و زعفران، گل محمدی، گاوزبان، نعناع فلفلی، ترخون، چای ترش، به لیمو و... از جمله گیاهان دارویی شهرستان شهربابک هستند.
او با اشاره به اینکه ۲۲۵ هکتار از اراضی شهرستان شهربابک به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد، افزود: از این میزان، ۱۶۰ هکتار به مزارع زعفران، شامل ۱۴۵ هکتار بارور و ۱۵ هکتار نهال، با متوسط عملکرد چهار ونیم کیلو در هکتار، ۵۰ هکتار به مزارع گل محمدی، شامل ۴۰ هکتار بارور و ۱۰ هکتار نهال، با متوسط عملکرد ۴ تن گلتر در هکتار و همچنین ۱۵ هکتار به گاوزبان، چای ترش، نعناع فلفلی و... با متوسط عملکرد دو و نیم کیلوگرم در هکتار اختصاص دارد.
منگلی تصریح کرد: گیاه زعفران گیاهی است با نیاز آبی کم و عمده نیاز آبی گیاه در فصلی است که سایر گیاهان نیاز به آب ندارند؛ ولی سایر گیاهان دارویی برای داشتن عملکرد و کیفیت بهتر به آب بیشتری نیاز دارند.
او با بیان اینکه گیاهان دارویی در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، ارزش اقتصادی بالاتری دارند، گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهربابک با برگزاری کلاسهای آموزشی، توزیع برگههای ترویجی راهنمای کاشت انواع گیاهان دارویی و آموزش انفرادی متقاضیان از علاقهمندان به کشت گیاهان دارویی حمایت می کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک مهم ترین دلیل استقبال نکردن کشاورزان از کشت گیاهان دارویی را این گونه بیان کرد: از آنجا که گیاهان دارویی در مراتع شهرستان به صورت خودرو سبز میشوند و به علت شرایط اقلیمی، ارتفاع از سطح دریا و .... از اسانس و ماده موثره بالاتری نسبت به زراعت گیاهان دارویی برخوردار هستند، بازار فروش را تحت تاثیر قرار داده اند؛ البته مشکلات ناشی از خرده مالکی در زراعت گیاهان دارویی نیز مزید علت شده است.
او آموزش و ترویج کاشت انواع گیاهان دارویی در مناطق مستعد، تغییر الگوی کشت از کشت در هم به زراعت انواع گیاهان دارویی، جایگزینی زراعت گیاهان دارویی به جای باغات و مزراع رها شده را از برنامههای مدیریت جهاد کشاورزی شهربابک برای رونق کشت گیاهان دارویی در این شهرستان عنوان کرد.
انتهای پیام/ م