اجرای طرح تجمیع موسسات آموزش عالی در کشور

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم از اجرای طرح ساماندهی و تجمیع موسسات آموزش عالی در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در بازدید از دانشگاه صنعتی سهند تبریز گفت: طرح ساماندهی و تجمیع موسسات آموزش عالی در کشور یکی از زیربخش‌های آمایش آموزش عالی در کشور است که بر اساس آن دانشگاه‌های کوچک یا با حفظ هویت خود اتکایی خود به یک دانشگاه بزرگ ملحق می‌شوند یا چند دانشگاه با هم تجمیع می‌شوند و یک دانشگاه جامع پدید می‌آورند.

او گفت: هم اکنون بیشتر موسسات آموزش عالی در کشور از استاندارد کیفی لازم برخوردار نیستند که در طرح ساماندهی تلاش می‌شود ضمن حفظ آنها در ترکیبی قرار بگیرند که فعالیت خود را با احراز کیفیت مورد نظر وزارت علوم ادامه دهند.

معاون وزیر علوم گفت: بر روی طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی ۲ سال کار کارشناسی شده و همه کشور مطالعه و بررسی شده و موسسات مشمول ساماندهی شناسایی و طرح‌های تفضیلی و آیین نامه‌های طرح آماده شده و در حال پیاده سازی و پیگیری طرح هستیم.

 معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت:با اجرای این طرح، ضمن استفاده از تجربیات اعضای هیات علمی، توانمندی‌های دانشگاه‌های مختلف تجمیع  و تربیت نیروی انسانی متخصص در مراکز آموزش عالی با کیفیت بالاتری انجام می‌شود.

او گفت: با توجه به نیاز کشور به دانش آموخته دانشگاهی متخصص و از طرفی کاهش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها، طرح آمایش آموزش عالی به ارتقای کیفی موسسات آموزش عالی متمرکز شده است.

رحیمی همچنین دانشگاه سهند را جزو دانشگاه‌های برجسته کشور خواند و گفت: بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی‌های اجرا شده در این دانشگاه برای پاسخگویی به صنعت است و بخش اعظم طرح‌ها با حمایت و تقویت، قابلیت تبدیل شدن به شرکت‌های دانش بنیان را دارند.

او به رشد شتابان علمی و طرح‌های تجربی و صنعتی این دانشگاه اشاره  کرد و گفت: این دانشگاه قابلیت‌های بالایی از لحاظ فنی و علمی دارد و بسیار پرقدرت و با سرعت و شتاب بسیار زیاد در حال رشد است.

قره باغی رئیس دانشگاه صنعتی سهند هم با تشریح فعالیت‌ها و توفیقات علمی، پژوهشی و آموزشی این دانشگاه گفت: در این دانشگاه تاکنون ۳۴۷ طرح پژوهشی خاتمه یافته و از ۶۳۲ پایان نامه هم حمایت شده است.

قره باغی با بیان اینکه دانشگاه سهند رتبه هفتم در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور را دارد افزود: بر اساس گزارش رتبه‌بندی شانگهای، این دانشگاه در سه سال اخیر در رشته مهندسی متالوژی در جمع ۱۵۰ یا ۲۰۰ دانشگاه برتر، در رشته‌ مهندسی شیمی در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر و در علوم و مهندسی انرژی در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.

هم اکنون حدود ۵ هزار دانشجو در بیش از ۱۳۰ رشته و گرایش در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه صنعتی سهند تحصیل می‌کنند که حدود نیمی از آن‌ها را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.