به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، موارد بی شماری وجود دارد که سبب بوی بد دهان کودک میشود. برخی از این بوها در خانه قابل درمان هستند، اما برخی دیگر نشانگر موارد جدیتر هستند که مراجعه به دندانپزشک را میطلبد. برخی از این موارد عبارت اند از:
مصرف غذاهای بودار
شایعترین علت بوی بد دهان مصرف غذاهای بودار است، زیرا اگر کودک از غذاهایی که شامل مواد تند و تیز مانند سیر و پیاز لذت ببرد ممکن است پس از هضم در دستگاه گوارش باعث بوی بد دهان او شود.
بهداشت ضعیف دهان و دندان
دهان انسان پر از باکتری است و کودکان از این قضیه مستثنا نیستند. این باکتریها با ذرات باقی مانده موادغذایی در لثه، زبان، دندان و لوزه کودک ارتباط برقرار میکند و فعل و انفعالات باکتریایی سبب بوی بد دهان او خواهد شد.
خشکی دهان
اگر کودک بینی پری داشته باشد باعث میشود هنگام تنفس از دهان با مشکل مواجه شود. دراین شرایط باکتریها رشد میکند و سبب بوی بد دهان خواهد شد.
آبسه، حفره و پوسیدگی و ایجاد تارتار دندان
هرکدام از این موارد میتوانند سبب بوی بد دهان شوند.
وجود اشیای خارجی
هرآن چه که در دهان کودک قرار بگیرد سبب ناراحتی او و بوی بد دهانش میشود. البته برخی از این موارد ممکن است به دلیل وضعیت پزشکی او باشد.
حساسیت و سرماخوردگی
مخاط اضافی باعث رشد باکتریها و بوی بد دهان خواهد شد.
عفونت سینوسی
این اتفاق زمانی رخ میدهد که مایعات در قسمت بینی تجمع کند و در پشت گلو فرو رود.
مراقبت نکردن از دندان
مراقبت ضعیف از دندان به پوسیدگی آن منجر میشود حتی اگر کودک دارای تعداد کمی دندان باشد.
لوزه بزرگ
باکتریها میتوانند همراه مواد غذایی در حفرههای لوزه تجمع کنند و سبب بوی بد دهان شوند.
درمان بوی بد دهان کودک
راهحل و راهکار خوب در بیشتر موارد، رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر کودکتان زیر یک سال است، سعی کنید بعد از هر شیردهی و قبل از خواب، لثهها و دندانهای درآمدهاش را با دستمال تمیز کنید یا مسواک بکشید. شما همچنین میتوانید زبان او را با ملایمت مسواک بکشید. در این سن نیازی حتمی به استفاده از خمیردندان نیست.
وقتی فرزندتان از مرحلهٔ شیرخوارگی یعنی زیر یک سال گذشت، دندانهایش را حداقل دو بار در روز و یک بار هم قبل از خواب مسواک بزنید و کمکم مسواک زدن دندانها را به او آموزش دهید.
تا وقتی دو ساله شود، فقط ذرهای خمیردندان به اندازهٔ یک دانه برنج یا لایهای خیلی نازک استفاده کنید. پس از سالگرد دومین تولدش، از مقداری به اندازهٔ یک دانه نخود استفاده کنید و وقتی پنج ساله میشود، به اندازهٔ یک لوبیای کوچک خمیردندان استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید که از خمیردندانهای مخصوص کودکان استفاده شود.
کودک خود را به طور منظم به معاینه و چکآپ دندانپزشکی ببرید تا اطمینان حاصل کنید که دندانهایش سالم و تمیز هستند. اگر تمام این کارها را انجام دادهاید و فرزندتان هنوز نفس بدبویی دارد، او را برای بررسی پیش پزشکش ببرید.
اگر فرزندتان انگشت شست یا انگشتان خود را میمکد اطمینان حاصل کنید که دستهایش را مرتب با آب و صابون میشوید و اشیای آرامشبخش او مثل عروسک محبوب یا پتوی نرمش را به طور منظم بشویید. اگر کودک از پستانک استفاده میکند، آن را با انداختن در آب جوش استریل کنید.
در نهایت، هرگز فرزندتان را در مورد بوی بد دهانش خجالتزده نکنید و سعی کنید بدون ناراحتی با آن روبهرو شوید، حتی اگر کمی هم از آن شرمنده هستید!
منبع: خراسان ؛ مادرشو
انتهای پیام/