رسول انتظار مهدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، گفت: در پی بروز علائم غالبی چون اسهال خفیف و شکم درد در سه خانوار از اهالی روستای ینگجه شهرستان بوکان تیم بررسی مرکز بهداشت شهرستان بوکان بلافاصله نسبت به بررسی موضوع اقدام کرد.
انتظار مهدی افزود: با بررسیهای انجام شده مشخص شد آب روستا دارای شبکه لوله کشی و تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب و نتایج کنترل کیفی آب شرب حاکی از استاندارد بودن میزان کلر باقیمانده بوده و فاقد آلودگی میکروبی گزارش شد.
او با بیان اینکه بررسی ها نشان میدهد در روستای ینگجه طی دو ماه اخیر موردی از طغیان بیماری گزارش نشده است، تصریح کرد: در بررسی سیستم شبکه توزیع آب شرب روستا، موردی از شکستگی، نشت و ترکیدگی مشاهده نشده و در طول یک ماه گذشته، در روستا مراسم تجمعی (مجلس عزا، عروسی و …) برگزار نشده است.
انتظار مهدی در خصوص اقدامات انجام یافته گفت: طبق بررسیهای میدانی و ارزیابیهای صورت گرفته، هیچگونه مواد غذایی خوردنی و آشامیدنی با منبع مشترک مورد استفاده قرار نگرفته است.
او افزود: از تمام بیماران دو نمونه جهت بررسی از نظر التور و سایر میکروارگانیسمها اخذ شده که نتایج آزمایشگاهی از نظر التور در تمام نمونهها منفی و از نظر سایر میکرو ارگانیسمها ۵ مورد منفی و یک نمونه مشکوک به سالمونلا تیفی جهت بررسی بیشتر به آزمایشگاه رفرانس معاونت بهداشت استان ارسال شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه از ۳ نفر نمونه برداری جهت بررسی از نظر کووید ۱۹ نتیجه همه موارد منفی گزارش شده است، گفت: در حال حاضر حال عمومی بیماران بستری خوب گزارش شده و سایر بیماران سرپایی نیز مشکل بالینی ندارند.
انتظار مهدی در خصوص علت بروز این مسمومیت گفت: خانوارهای مذکور از نقاط مختلف روستا بوده و هیچگونه ارتباط و تماسی باهم نداشته اند و بر اساس بررسیهای انجام یافته، طغیان ناشی از آب و غذا منتفی است.
او یادآور شد: در خانوادههای مذکور طی ۱۴ روز اخیر مورد مشکوک و قطعی کووید ۱۹ و سایر بیماریهای واگیر از جمله بیماریهای منتقل شده از آب و غذا گزارش نشده و علت اصلی این بیماری در دست بررسی است.
روستای ینگجه با چهار هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در ۲ کیلومتری شهر بوکان قرار دارد و از روستاهای مهاجرپذیر این شهرستان بهشمار میرود.
انتهای پیام/گ