به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله مرغداران از ۲ ماه مانده به شب عید اقدام به جوجه ریزی مرغ در واحدهای خود می کنند که متاسفانه افزایش قیمت برخی نهاده های تولید ناشی از ازدیاد تقاضا همچون جوجه یکروزه، ذرت و کنجاله بر نرخ تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد.
با وجود نابه سامانی بازار نهاده های دامی، قیمت هر کیلو مرغ به بالای ۴۰ هزا تومان رشید که استمرار این روند حذف این محصول پروتئین ارزان قیمت از سبد بسیاری از دهک های جامعه را به همراه داشت که خوشبختانه مدیر عامل پشتیبان امور دام اذعان می کند که با توزیع ۳ میلیون تن نهاده دامی، مرغداران مشکلی در جوجه ریزی ندارند.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به تامین نهاده دامی و ترخبص از بنادر، تولیدکنندگان با خیال آسوده می توانند به تولید ادامه دهند، اما آنچه حائز اهمیت است امسال هم همانند سال قبل خبری از تقاضا نیست.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزییات برنامه مرغداران برای جوجه ریزی شب عید و تاثیر این ویروس در میزان تقاضا با خبر شویم:
حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از بهبود نسبی توزیع نهاده دامی خبر داد و گفت: هم اکنون ۸۰ درصد ذرت و کنجاله سویا با نرخ مصوب و ۲۰ درصد مابقی بازار آزاد تامین میشود.
وی افزود: اگر ۱۰۰ درصد نهاده از طریق سامانه بازارگاه در اختیار مرغداران قرار گیرد، تمایل برای جوجه ریزی افزایش مییابد.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه قیمت مصوب مرغ مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و مرغداران نیست، بیان کرد: با توجه به افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت مصوب ذرت و کنجاله سویا یکماه پس از اعلامنرخ مصوب انتظار میرود که تجدید نظری در قیمت مرغ صورت گیرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نخواهیم داشت، بیان کرد: با گسترش ویروس کرونا، تعطیلی برخی واحدها و عدم برگزاری مراسم عروسی و مهمانی تقاضای چندانی در بازار مرغ وجود ندارد که بر التهاب قیمت مرغ در بازار دامن بزند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: امسال برای ایامپایانی سال ۱۲۰میلیون قطعه در سالنها جوجه ریزی خواهد شد که به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نبود کشش بازار، مرغداران با مشکل مازاد تولید همانند سال گذشته مواجه خواهند شد.
محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش قیمت نهاده دامی در بازار سیاه خبر داد و گفت: طی ۱۵ روز اخیر ۴ نوبت نهاده از طریق سامانه بازارگاه در اختیار مرغداران قرار گرفته که همین امر منجر به کاهش کنجاله سویا از ۱۶ هزار تومان به ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان و ذرت از ۵ تا ۵ هزار و ۵۰۰ به ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: معاونت امور دام اذعان میکند که ۱۰۰ درصد نهاده مورد نیاز از طریق سامانه بازارگاه در اختیار مرغداران قرار میگیرد به طوریکه حواله کل نهاده به تولیدکننده داده میشود، هر چند در تبدیل حواله به نهاده شاهد مشکلاتی کمابیش هستیم.
کمالی سروستانی درباره آینده جوجه ریزی شب عید بیان کرد: با بهبود بازار نهادههای دامی انتظار میرود که میزان جوجه ریزی شب عید افزایش یابد، در این میان برخوردهای تعزیراتی با مرغداران از جمله مشکلات اصلی محسوب میشود چرا که در برخی مواقع از عرضه مرغهای تولیدی به سمت کشتارگاه جلوگیری میشود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: در برخی موارد نیروی انتظامی به سراغ مرغدارانمی رود تا آنها را وادار کنند که کل مرغ تولیدی را با نرخ مصوب روانه گشتارگاه کند که این امرنگران کننده است.
وی از استمرار روند کاهشی قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: با وجود برخوردهای تعزیراتی، رغبت تولیدکننده به جوجه ریزی کاهش یافته که همین امر افت قیمت جوجه یکروزه در بازار را به همراه داشته است، به نظر میرسد که تجدید نظری در قیمت مصوب مرغ باید صورت گیرد.
به گفته کمالی سروستانی، با توجه به افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت نهادههای تولید یکماه پس از اعلام نرخ مصوب مرغ، هر چه سریعتر قیمت باید اصلاح شود، در غیر این صورت جوجه ریزی دچار مشکل میشود.
برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مصوب مرغ تطابقی با واقعیت بازار ندارد، اظهار کرد: نرخ مصوب فعلی که مسئولان ستاد تنظیم بازار بر آن اصرار میورزند، با واقعیت بازار تطابقی ندارد چرا که قیمت واکسن، دارو، حمل و نقل، حقوق و دستمزد رشد چشمگیری داشته است.
وی قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده را با احتساب ۱۰ درصد سود مرغدار ۱۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: براین اساس هر کیلو مرغ گرم با نرخ ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان بدست مصرف کننده میرسد.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه قیمت نهادههای دامی در بازار کاهش نسبی داشته است، بیانکرد: قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار سیاه به ۱۴ هزار تومان و ذرت ۴ هزار تومان کاهش یافته است.
این مقام مسئول از توزیع مویرگی نهاده با نرخ مصوب خبر داد و گفت: گرچه سامانه بازارگاه گرفتاریهای خود را دارد، اما توزیع اخیر تا حدودی به تولید کمک میکند.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش ۲ برابری هزینه سرمایه در گردش مرغداران نسبت به اوایل سال و سال گذشته، متوسط جوجه ریزی یک واحد تولیدی ۲۳ هزار قطعهای بیش از یک میلیارد تومان است که تولیدکنندگان درصورتی حاضر به سرمایه گذاری هستند که سود منطقی بدست بیاورند.
این کارشناس صنعت طیور با اشاره به اینکه امکان جوجه ریزی با نظام قیمت گذاری فعلی وجود ندارد، بیان کرد: در شرایط فعلی تعدادی از تولیدکنندگان ترجیح میدهند که در فضای نااطمینان تولید نمیکنند و دولت به جای همراهی کردن با تولیدکنندگان با ابزار سرکوب قیمت وارد میدان شده است که با این وجود فضا روشن و امیدوار کننده نیست.
چهارآیین در پایان با بیان اینکه سامانه بازارگاه تا سن ۴۰ روزگی نهاده مورد نیاز مرغداران را تامین میکند، گفت: با وجود تاخیر در تحویل نهادههای دامی، تولیدکننده مجبور به تامین از بازار آزاد با نرخ بالاست که این امر در قیمت تمام شده تولید تاثیر گذار است، به همین خاطر پیشنهاد داده ایم که به محض صدور مجوز جوجه ریزی، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده مورد نیاز را تامین کنند تا با ورود جوجهها به سالن خلا تامین جبران شود.
انتهای پیام/
جلوی صادراتش به عراق بگیرین همه چیز درست میشه