حجت الاسلام وحدانی نیا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: در دعاوی مطرح شده به ویژه حوزه خانواده و از همه مهمتر طلاق، شاهد فقر مهارتهای ارتباطی هستیم.
او افزود: در مسئله طلاق بسیاری از زوجین نخست راه دادگاه را انتخاب میکنند در صورتی که تاکید اسناد بالا دستی بر ارجاع زوجین به مشاور است.
حجت الاسلام وحدانی نیا بیان کرد: در گذشته دریافت مشاوره به صورت فیزیکی بود، اما امروز با راه اندازی سامانه تصمیم، زوجین باید در این سامانه ثبت نام و روند غربالگری و مشاوره را طی کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی ادامه داد: اگر در روند غربالگری و مشاوره طی ۴۵ روز سازش انجام شد، پرونده متوفق و در مرکز مشاوره بایگانی میشود.
بیشتر بخوانید
او عنوان کرد: در صورتی که سازش رخ ندهد زوجین به دفاتر خدمات قضایی ارجاع داده خواهند شد.
حجت الاسلام وحدانی نیا با بیان اینکه وکلا حق ورود و دخالت در تصمیم گیری زوجین را ندارند، گفت: در صورتی که وکلا در روند تصمیم گیری زوجین مداخله کنند مطابق با ساز و کارهای قانونی با آنها برخورد خواهد شد.
عرب نژاد مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: با راه اندازی سامانه تصمیم در استان چرخه اداری حل و فصل دعاوی خانوادگی از جمله طلاق تسهیل شده و زوجین میتوانند با مراجعه به سامانه zaman.behzisti.net درخواست خود را ثبت کنند.
او افزود: در ۳ دفتر پیشخوان و ۱۲ مرکزمشاوره سطح استان امکان ارائه مشاوره و خدمات مورد نیاز به زوجین فراهم شده است.
عرب نژاد ادامه داد: تاکنون ۶۵ میلیون تومان اعتبار صرف یارانه مشاوره برای زوجین نیازمند شده و ۹۰۰ نفر از این یارانه حمایتی بهزیستی بهره برده اند.
مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: زیر ساختهای لازم این سامانه در شهرستانهای با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر راه اندازی شده و ۴ شهرستان بیرجند، طبس، قاین و نهبندان به این سامانه دسترسی دارند.
پیش بینی میشود تا پایان امسال سایر شهرستانهای استان نیز بتوانند از ظرفیت این سامانه استفاده کنند.
انتهای پیام/ ر