مشهد رتبه اول کشت کلزا در خراسان رضوی

با توجه به نقش کشت کلزا در تناوب زراعی و افزایش تولید سایر محصولات در سال زراعی آینده بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی مشهد زیر کشت کلزا رفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی ممیزی سرپرست اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد گفت: توسعه کشت دانه روغنی یکی از راه‌های رهایی از وابستگی به خارج در بخش روغن مصرفی داخل است که به همین منظور امسال هزار و ۵۳۵ هکتار در مزارع مشهد زیرکشت این محصول استراتژیک رفت.

او افزود: در خصوص متوسط عملکرد این محصول در هکتار، سال زراعی گذشته ۲.۵ تن بوده است و این عملکرد متاثر از کشت بذر‌های اصلاح شده هیبرید، رعایت دقیق مقدار بذر در هکتار، رعایت زمان کشت و تغذیه مناسب محقق شده است

بیشتر بخوانید

سرپرست اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: بالا بودن راندمان تولید، صرفه جویی در آب، تقویت و حاصل خیزی خاک و کنترل آفات و علف‌های هرز از مزایای کشت محصول کلزاست.

ممیزی بیان کرد: امسال مساحتی بالغ بر هزار و ۵۰۰ هکتار از عرصه‌های کشاورزی مشهد به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص پیدا کرد که ۲۲ درصد از سطح زیرکشت این محصول در خراسان رضوی را شامل می‌شود و نتیجه فعالیت‌های ترویجی و تعامل با کشاورزان است.

او روغن کلزا را یکی از ارزشمندترین فرآورده‌های روغنی دانست و تصریح کرد: نیاز کشور به روغن مایع از طریق کشت این محصول تا حدی رفع می‌شود.

سرپرست اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد تاکید کرد: نیاز آبی پایین این محصول در کنار شرایط اقلیمی مشهد و تداوم دوره خشکسالی، غنای خاک و امکان بهره مندی و شیوه کشت تناوبی، گام برداشتن به سمت تحقق دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش به منظور ارتقاء امنیت غذایی و عدم نیاز به تامین واردات روغن و دانه‌های روغنی، وجود کارخانجات روغن گیری در مشهد و نیشابور از جمله نکات مهم برای توجه به کشت کلزا در این منطقه است.

ممیزی اظهار کرد: اختصاص وام‌های سرمایه در گردش، مشاوره فنی ویژه و عملیات قرارداد و بیمه در قالب کشاورزی قراردادی با مسئولیت مزرعه نمونه آستان قدس از جمله سیاست‌های تشویقی جهاد کشاورزی برای افزایش کشت کلزا بوده است.

او به تحریم اقتصادی دشمنان، ضرورت افزایش تولید محصولات اساسی و نقش کشاورزی در امنیت غذایی مردم اشاره کرد و افزود: با توجه به ارزیابی‌های صورت گرفته ۷۰ درصد از دانه‌های روغنی مورد نیاز کشورمان در داخل تولید‌ می‌شود و از روند بسیار خوبی در این حوزه برخورداریم.
 
انتهای پیام// م.ب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار