به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یازدهمین جلسه شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دستور اول این جلسه که به بررسی اساسنامه پیشنهادی سازمان (مرکز) ملی تعلیم و تربیت کودک اختصاص داشت، اظهار کرد: ماده واحده «کلیات ساماندهی امور مربوط به مهدهای کودک» که در جلسه ۸۳۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید توسط رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد و در تبصره این مصوبه بر تدوین اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک و ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب، ظرف مدت یک ماه توسط وزارت آموزش و پرورش با همکاری شورای تخصصی تحول و نوسازی آموزشی تأکید شده است.
او ادامه داد: حدود ۱۰ میلیون کودک در گروه سنی صفر تا ۶ سال در کشور وجود دارد که دولت برای تربیت این کودکان وظیفه دارد.
عاملی افزود: بسیاری از دولتهای جهان هزینه صفر تا صد آموزش دوران کودکی را پرداخت میکنند به عنوان مثال کشور آلمان ۹ دهم درصد از GDP را به حوزه آموزش مربوط به ۶ سال اول کودکی را به صورت سالیانه اختصاص داده است و سرانه هزینه صورت گرفته برای هر دانش آموز حدود ۱۴ هزار دلار است.
بیشتر بخوانید
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: هدف از تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تصدیگری در حوزه تعلیم و تربیت نیست بلکه این سازمان، وظیفه برطرف کردن خلاءهای موجود در حوزه تعلیم و تربیت را بر عهده دارد.
همچنین عاملی بر نقش و وظیفه دانشگاه فرهنگیان در تربیت مربی برای تعلیم و تربیت کودک تأکید کرد.
مبنای تعلیم و تربیت در سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک سند تحول بنیادین است
در ادامه محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در این جلسه اظهار کرد: با توجه به تعدد دستگاههای تربیت کودک و پاسخگو نبودن یک نهاد متولی در این حوزه، تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک به منظور ساماندهی در این حوزه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
او افزود: دایره وظیفه سازمان تعلیم و تربیت کودک محدود به تعلیم و تربیت در مهدکودک نیست و بر آموزش خانواده برای تعلیم و تربیت کودک در بستر خانواده نیز تأکید داریم.
آموزش و پرورش افزود: خدمات در حوزه تعلیم و تربیت کودک باید در ۲ سطح انجام شود، سطح اول، ارائه خدمت به مخاطب اصلی یعنی همان کودک است و سطح دوم ارائه خدمت به خدماتدهنده است که این سطح از خدمت به تربیت مربی، تعریف استاندارد لازم، تهیه محتوای آموزشی برای تعلیم و تربیت و... اختصاص دارد و از وظایف سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک است.
حاجی میرزایی با تأکید بر اینکه چارچوب و مبنای تعلیم و تربیت در سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، تأکید کرد: سند تحول بنیادین تنها مربوط به حوزه آموزش و پرورش نیست، چرا که سند تحول بنیادین، سند تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران است.
نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی یک به ۲۶ است
دستور دوم این جلسه به ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی اختصاص داشت که حمیدرضا عظمتی رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به ارائه گزارش اجمالی از تاریخچه و عملکرد این دانشگاه پرداخت و ضمن تشکر از تلاش مسئولان قبلی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای اهتمام لازم بر تشکیل یک دانشگاه ساختاریافته و منسجم، بیان کرد: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از سال ۱۳۵۹ تأسیس و در حال حاضر تنها دانشگاه در کشور است که تأمین نیروی انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش در حوزه فنی و حرفهای را بر عهده دارد.
او ادامه داد: در حال حاضر در ۷ هزار هنرستان فنیوحرفهای و کارودانش در کشور، ۹۴۰ هزار دانشآموز مشغول به تحصیل هستند که در واقع این تعداد شامل ۶.۵ درصد از دانشآموزان کل کشور است.
عظمتی ادامه داد: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی دارای ۲۰۲ عضو هیئت علمی و مدرس است و همچنین ۸۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
او تصریح کرد: حرکت دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در راستای اسناد بالادستی سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش کشور و نقشه جامع علمی کشور است که سند راهبردی این دانشگاه نیز بر اساس این اسناد بالادستی تدوین شده است.
رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی فعالیتهای این دانشگاه را در ۵ محور اساسی تقسیم کرد و گفت: محور اول فعالیت این دانشگاه مربوط به پاسخگویی به نیازهای وزارت آموزش و پرورش در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در حوزه فنی و حرفهای است.
عظمتی با بیان اینکه نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی یک به ۲۶ است، افزود: نزدیک به ۴۰ درصد از اعضای هیات علمی این دانشگاه دارای مرتبه علمی دانشیار و استاد تمام هستند.
او محور دوم فعالیت دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را پاسخگویی به نیازهای وزارت آموزش و پرورش در حوزه بهسازی منابع انسانی عنوان کرد و گفت: همایشهای تخصصی از سال ۱۳۹۳ تا کنون به منظور بهروزرسانی دانش معلمان به صورت حضوری و از راه دور برگزار شده است.
رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ادامه داد: محور سوم فعالیت این دانشگاه پاسخگویی به نیازهای کشور به ویژه وزارت آموزش و پرورش در حوزه پژوهشهای کاربردی و توسعهای است که در این راستا چندین مجله علمی ملی و بینالمللی و ۲۱۴ کتاب توسط این دانشگاه منتشر شده و همچنین چندین المپیاد دانشآموزی و نمایشگاه دستاوردهای علوم و فناوری حوزه دانش آموزی و همایش ملی و بین المللی به صورت سالانه برگزار شده است.
عظمتی محور چهارم و پنجم فعالیت دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را ایفای نقش اندیشکده توسعه خلاقیت و نوآوری در حوزه آموزشهای فنیوحرفهای و پاسخگویی به وزارت علوم در زمینه کیفیت ارائه آموزشها عنوان کرد.
او در مورد فعالیتهای فرهنگی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی افزود: برگزاری اردوهای راهیان نور و اردوهای جهادی و راهاندزای بزرگترین کاروان اربعین حسینی در بین دانشگاههای کشور و همچنین افتخارآفرینی در عرصههای ورزشی و فرهنگی ملی و فراملی از جمله این فعالیتهاست.
به گفته رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، افت کیفیت آموزشی به ویژه دروس مهارتی در دوران شیوع کرونا، تغییرات پیوسته کتب و برنامههای درسی وزارت آموزش و پرورش، رشته نیاز آموزش و پرورش به معلم و عدم انطباق آن با اعتبارات، محدودیت در تخصیص ردیف استخدامی به منظور جذب هیئت علمی و... از جمله چالشهای پیشروی این دانشگاه است.
عظمتی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد: برخورداری از ردیفهای بیشتر و تسهیل در جذب اعضای هیئت علمی مورد نیاز و بازنگری در قوانین متعهدین خدمت به منظور افزایش انگیزه در دانشجو معلمان فراهم شود.
انتهای پیام/