به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، دکتر فعال ، فوق تخصص نوزادان گفت: در خصوص تاثیر کرونا بر کودکان باید حتما یک فاصلهی زمانی از دوران بارداری مادر تا حدود سن ۱۸ سالگی را در نظر بگیریم، چون درتمام این دوران، کرونا میتواند تاثیرات خود را بر نوزاد، جنین، کودک و حتی نوجوان بگذارد.
او افزود: در دوران بارداری، مادر باردار مثل هر شخص دیگری میتواند به بیماری کرونا مبتلا شود، ولی آن چیزی که اهمیت دارد تاثیر این بیماری بر روی جنین است.
فوق تخصص نوزادان گفت: در حال حاضر اثبات نشده که مادر باردار میتواند کرونا را به جنین منتقل کند، زیرا فعلا راه انتقال از راه تنفس است و تا الان راهی که از طریق جفت و خون مادر بیماری منتقل شود، اثبات نشده است، اما مادر بعد از تولد نوزاد، ممکن است در تماسی که با نوزاد دارد، باعث انتقال بیماری به نوزاد شود.
فعال گفت: اما این نباید باعث شود که برای جلوگیری از انتقال این بیماری، از شیر دادن به فرزند خودداری شود، زیرا اثبات شده شیر دادن به نوزاد میتواند جلوی عفونتهای تنفسی را بگیرد و بسیار مهم است که نوزاد در بدو تولد از شیر مادر تغذیه کند.
او گفت: اگرمادری از ۱۴ روز قبل از تولد دچار کرونا شود، بهتر است با رعایت شیوه نامههای بهداشتی، شیردهی انجام شود یعنی ماسک بزند و پس از شستشوی دست کودک را شیر دهد.
بیشتر بخوانید
فوق تخصص نوزادان گفت: اثبات نشده که این بیماری از طریق شیر مادر انتقال پیدا بکند.
فعال گفت: کرونایی که در نوزادان زیر یک سال اتفاق میافتد علایم شدید تری دارد و ریسک بستری در این نوزادان بالاتر است.
او در خصوص تاثیر کرونا بر کودکان تا دو سال گفت: از دوران نوزادی تا حدود دو سالگی که بچه شیرخوار محسوب میشود، راه انتقال وجود دارد که تاکید میشود بچههایی که از شیر مادر تغذیه میکنند، کمتر دچار کرونا میشوند.
فعال افزود: همچنین برای کودکان زیر دوسال و شیر خوار استفاده از ماسک توصیه نمیشود، چون باعث کمبود اکسیژن برای نوزاد میشود و، چون مغز در حال تکامل است، بهتر است اکسیژن را به اندازهی کافی دریافت کنند.
او گفت: نزدن ماسک دلیل بر این نیست که کودکان را همه جا ببرند و بردن کودکان زیر دو سال در تجمعات، فاصلههای نزدیک، دورهمیها توصیه نمیشود.
فوق تخصص نوزادان گفت: از دوسالگی به بعد بیماری در کودکان مانند تمام افراد بزرگسال است.
فعال گفت: یک سری علائم اختصاصی هم در رنج سنی زیر۱۹ سال وجود دارد ودچار بیماریهایی میشوند که سیستم ایمنی بدن آنها را تحت تاثیر قرار میدهد یعنی اگر یک شخصی در زیر سن ۱۹ سال دچار کرونا شود، ممکن است دچار حالتی شود که چندین سیستم بدنش با هم دیگر تخریب میشوند و آن تخریب همگانی چند سیستم با همدیگر اگر تحت درمان قرار نگیرد، میتواند منجر به مرگ شود.
او گفت: البته در همان شرایط یعنی زیر ۱۹ سال بیماریهایی ظاهر میشوند که یکی از مشهورترینها کاوازاکی است که بیماری است که میتواند با تغییر در سیستم ایمنی بدن صدمات خودش را به قلب و بدن فرد بزند که البته آن هم اگر درمان نشود میتواند منجر به مرگ شود، ولی خداروشکر قابل درمان است؛ لذا تاکید میشود همهی اینها درمان عوارض اند، چون بیماری کرونا تا حال حاضر هیچ درمان شناخته شدهای ندارد و آن کارهایی که ما برای درمان انجام میدهیم صرفا درمان علائم بیماری است نه خود بیماری. پس همچنان باید دوره آن طی شود تا آن شخص از آن بیماری نجات پیدا بکند.
فوق تخصص نوزادان با اشار به شیوع اسهالهای ویروسی زمستانه در این فصل گفت: معمولا اسهالهای زمستانه خوش خیم هستند و بعد از ده روز بیماری خوب میشود و هیچ خطری برای افراد خانواده ندارد، ولی اگر خدایی نکرده این اسهال، اسهال کرونایی باشد ممکن است تمام افراد خانواده را درگیر کند.
فعال در خصوص مسائل تغذیهای در کودکان هم گفت: کودکان مثل همه باید یک سیستم تغذیه مناسب و کامل داشته باشند و اینکه یک ماده غذایی را خیلی بیشتر استفاده بکنند که جلوی کرونا گرفته شود، درست نیست.
انتهای پیام/ک