در کنکور سراسری ناپیوسته سال ۱۴۰۰ همانند سال‌های قبل سهمیه‌ها اعمال می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ برای پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد از دو روز قبل شروع شده است. 

کنکور از سال ۱۳۴۸ شروع شد و در ابتدا فقط سهمیه بومی در آن وجود داشت، یعنی برای مناطق محروم سهمیه بومی آن هم فقط در برخی رشته‌ها در نظر گرفته می‌شد و سهمیه بندی‌های کنکور بعدا ایجاد شد. بعد از بازنگری شورای عالی انقاب فرهنگی سهمیه بومی و غیر بومی مطرح شد و بعد سهیمه منطقه ۱ و ۲ و ۳ و ۴ به وجود آمد. بعد هم مسئله دفاع مقدس به وجود آمد و سهمیه بندی برای خانواده شهدا و جانبازان مصوب مجلس شورای اسلامی پیش آمد.

این سهمیه ها مقرر بود سال گذشته ساماندهی شوند و بخش اعظم آنها حذف شود اما امسال هم همانند روال سال های قبل سهمیه ها در کنکور اعمال به می شود که به شرح زیر است:

سهمیه مناطق کنکور سراسری ۱۴۰۰

شرکت کنندگان متقاضی سهمیه مناطق با توجه به ملاک‌های زیر جزو یکی از مناطق ۲،۱ و ۳ محسوب می‌شوند. متقاضیان سهمیه مناطق باید قسمت مربوط در بند ۲۶ فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی را علامت‌گذاری کنند.

الف) برای متقاضیان نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان (پایه دهم تا دوازدهم).

ب) برای متقاضیان نظام ترمی واحدی و سالی واحدی آموزش متوسطه، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان.

ج) برای متقاضیان نظام قدیم آموزش متوسطه، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان.

در صورتی که بخش محل اخذ مدرک تحصیلی متقاضیان سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه متقاضی بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی منطقه مرفه‌تر (حتی یک سال از سه سال) تعیین می‌شود.

ه) فارغ‌التحصیلان دوره‌های کاردانی (فوق دیپلم) پیوسته آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای، بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان و یا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان)، جزو یکی از سهمیه‌های مناطق ۱، ۲ و یا ۳ محسوب می‌شوند.

و) متقاضیانی که حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود را در خارج از کشور گذرانده‌اند، جزو سهمیه منطقه ۳ محسوب می‌شوند.

ز) همه متقاضیان معلول (بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، آسیب گفتار و زبان، تکاملی رشد (اتیسم) و اعصاب و روان) جزو سهمیه منطقه ۳ محسوب می‌شوند.


بیشتر بخوانید


چنانچه متقاضی، بخش‌های محل اخذ مدرک تحصیلی خود را اشتباه درج کند به طوری که سهمیه منطقه وی تغییر کند، قبولی او لغو خواهد شد و از این رو متقاضیان باید در درج صحیح کد بخش‌های محل اخذ مدارک تحصیلی دقت کنند.

سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

هر یک از متقاضیان سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا می‌توانند بر اساس شرایط خود در بند‌های «الف» تا «ج» متقاضی این سهمیه شوند.

الف) سهمیه رزمندگان: رزمندگانی که بر اساس ماده ۱ و تبصره‌های چهارگانه ماده مذکور در آئین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ ۳۱ شهریور ۵۹ تا ۳۱ شهریور ۶۷ حداقل شش ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته‌اند باید به ارگان ذی‌ربط مراجعه کنند و فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان را تکمیل کنند.

بعد از زمان ثبت نام باید فرم توسط ارگان مربوطه مورد تأیید نهایی قرار گیرد و این افراد در صورت تأیید نهایی در سهمیه رزمندگان گزینش می‌شوند. (تبصره‌های این موضوع در دفترچه کنکور آمده است).

الف) سهمیه رزمندگان: آن دسته از کارکنان کادر ثابت، پیمانی و وظیفه نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران که علاوه بر میزان موظفی، از تاریخ ۳۱ شهریور ۵۹ تا ۳۱ شهریور ۶۷ حداقل ۶ ماه پیوسته و یا ۹ ماه ناپیوسته شرکت در عملیات به صورت داوطلبانه در خطوط مقدم حضور داشته‌اند، با تأیید بالاترین مقام مربوطه می‌توانند از مزایای این قانون استفاده کنند.

این افراد نیز باید با مراجعه به سازمان‌های تابعه فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون را تکمیل کنند تا مورد تأیید نهایی قرار گیرد و در صورت تأیید نهایی توسط ارگان ذی‌ربط در سهمیه رزمندگان گزینش می‌شوند.

ب) سهمیه ایثارگران: «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران» برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی را تکمیل کنند.

همچنین «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» هم باید بند مربوطه را علامت‌گذاری کنند و کد دریافتی از ارگان ذیربط را در قسمت مربوطه درج کنند تا در صورت تأیید ارگان، در سهمیه گزینش شوند.


بیشتر بخوانید


بر اساس ماده ۹۰ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه و ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت؛ ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت).

همچنین بر اساس همین قوانین، پنج درصد از ظرفیت هر کد رشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت).

در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط متقاضیان مشمول سهمیه تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، مابقی آن به متقاضیان سهمیه آزاد اختصاص پیدا می کند.

بر اساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت ۲۵ درصد و ۵ درصدی، ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۷۵ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل است.

ظرفیت در کد رشته محل‌هایی به سهمیه‌های فوق تخصیص پیدا می کند که امکان گرد کردن ریاضی برای آن‌ها وجود داشته باشد.

این سهمیه‌ها بر اساس قوانین و مقررات اختصاص یافته و در صورت هرگونه تغییر در این سهمیه‌ها توسط مراجع ذیصلاح، ضوابط و مقررات اعمالی اطلاع رسانی خواهد شد.

متقاضیان سهمیه ایثارگران، علاوه بر سهمیه ایثارگران همانند سایر متقاضیان در سهمیه منطقه خود نیز گزینش می‌شوند و سهمیه مناطق آن‌ها نیز در کارنامه نتایج علمی درج می‌شود.

بر اساس قانون آن دسته از متقاضیانی که با استفاده از سهمیه شاهد و ایثارگر، یکبار در رشته‌های تحصیلی دوره روزانه با آزمون یا بدون آزمون (برای پذیرفته شدگان رزمنده از سال ۱۳۶۸ به بعد و برای پذیرفته شدگان سهمیه شاهد از سال ۱۳۷۶ به بعد) پذیرفته شده‌اند، اعم از اینکه از رشته قبولی انصراف داده و یا در رشته قبولی ثبت نام کرده و یا نکرده باشند، حق استفاده مجدد از سهمیه مذکور در آزمون سراسری در هیچ دوره‌ای اعم از روزانه، نوبت دوم (شبانه) غیرانتفاعی، پیام نور، شهریه پرداز، پردیس خودگردان، مجازی، دانشگاه آزاد را نخواهند داشت.

داوطلبان مشمول این ماده تحت هیچ عنوان حق استفاده مجدد از این سهمیه در تمامی دوره‌ها و دانشگاه آزاد اسلامی را ندارند.

همچنین بر اساس قانون آن دسته از متقاضیان سنوات قبل که با استفاده از سهمیه‌های شاهد و ایثارگر در ردیف پذیرفته شدگان با آزمون و یا بدون آزمون رشته‌های تحصیلی غیر روزانه (دوره‌های نوبت دوم (شبانه) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پیام نور، دانشگاه آزاد، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی، شهریه پرداز، پردیس خودگردان، مجازی و) … قرار گرفته‌اند، در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط یک بار، مجاز به استفاده مجدد از سهمیه‌های مربوط در این آزمون خواهند بود.

در واقع اگر متقاضی یک بار از سهمیه ایثارگران جهت ورود به دوره‌های غیر روزانه استفاده کرده باشد، صرفاً با انصراف از تحصیل می‌تواند جهت ورود به دوره‌های غیر روزانه یک بار دیگر استفاده کند.

اگر داوطلبی یک بار از سهمیه ایثارگران جهت ورود به دوره‌های روزانه از سال ۱۳۶۸ به بعد استفاده کرده باشد، دیگر حق استفاده از سهمیه در هیچ دوره‌ای و دانشگاه آزاد اسلامی را در آزمون سراسری ندارد.

متقاضیان استفاده از سهمیه رزمندگان (شخص رزمنده داوطلب بسیجی) و ایثارگران (همسر و فرزند رزمنده داوطلب بسیجی) سازمان بسیج مستضعفین، لازم است ضمن مراجعه به محل نگهداری پرونده جبهه (نواحی مقاومت بسیج سراسر کشور) کد پیگیری ۱۲ رقمی را دریافت کرده و آن را در فرم تقاضانامه اینترنتی آزمون درج کنند.


بیشتر بخوانید


ج) سهمیه خانواده شهدا: خانواده معظم شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر شهید) برای استفاده از سهمیه مذکور باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کنند و نیازی به مراجعه به درگاه اینترنتی ایثار ندارند، در صورت تأیید نهایی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، این متقاضیان در سهمیه خانواده شهدا گزینش می‌شوند.

سهمیه بهیاران

طبق مصوبات جلسه ۱۴۰ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۹۹ از سال ۱۴۰۰ سهمیه ویژه بهیاران به مدت ۵ سال به میزان ۵ درصد از ظرفیت هر یک از رشته محل‌های دوره روزانه مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری به بهیاران حائز شرایط اختصاص پیدا می کند. این افراد باید برخوردار از سلامت کامل جسمی و روانی باشند.

دارا بودن گواهینامه اشتغال به خدمت، اعم از دولتی و یا غیردولتی به تأیید دفتر پرستاری محل خدمت، دارا بودن حداقل سه سال سابقه خدمت اعم از دولتی و غیردولتی به عنوان «بهیار» در استان محل خدمت پس از دریافت مدرک دیپلم بهیاری به تأیید دفتر پرستاری محل ارائه خدمت از جمله این شرایط است.

دارا بودن دیپلم بهیاری نظام قدیم آموزش متوسطه (چهارساله) و یا دیپلم بهیاری نظام جدید آموزش متوسطه (سه ساله) به اضافه دریافت مدرک پیش دانشگاهی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و کسب حدنصاب ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد از دیگر شرایط پذیرش است.

استان بومی، استان محل خدمت (محل اشتغال) بهیار است و متقاضیان حق انتخاب کدرشته محل‌های ایجاد شده در استان‌های همجوار را ندارند. در صورت عدم رعایت این ضابطه در صورت قبولی، قبولی داوطلب لغو خواهد شد.

طول دوره تحصیل و نظام آموزشی مطابق آئین نامه آموزشی مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی است. پذیرفته شدگان این سهمیه مجاز به انتقال و جابجایی نیستند.

برنامه آموزشی مطابق برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته پرستاری مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی است. درس‌هایی که دانشجو در دوره بهیاری گذرانده است در مقطع کارشناسی پیوسته، تطبیق واحد داده نمی‌شود و دانشجو ملزم است تمام دروس مقطع کارشناسی پیوسته را بگذراند.

متقاضیانی که با توجه به ضوابط اعلام شده علاقه‌مند به استفاده از سهمیه بهیاران در رشته پرستاری هستند، باید علاوه بر انتخاب یکی از سهمیه‌ها برحسب مورد، وضعیت خود را با علامت‌گذاری قسمت مربوط تعیین کرده و همچنین استان محل خدمت خود را (استان محل اشتغال به حرفه بهیاری) در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی درج کنند.

این افراد باید مدارک لازم را نیز تهیه کنند تا از اولویت اختصاص داده شده برای رشته ذی‌ربط استفاده کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شورابی
۱۸:۳۷ ۲۴ آبان ۱۴۰۰
سلام همه موارد فوق غیر قانونی هست وسهمیه ها برقرار و درسخوانها هم درس بخوانند ودنبال بهانه نباشند از 100 نفر 80 نفر سهم شما است 20 نفر سهم ما ما هم مثل شما جوان کنکوری بودیم ارزو داشتیم
Iran (Islamic Republic of)
ساره
۱۹:۲۲ ۲۲ بهمن ۱۳۹۹
همین سهمیه ها باعث شده کشور پیشرفت نکنه دیگههه.. وقتی تعدادی بخاطر سهمیه تلاش پدرش یا ....دانشگاه قبول میشن بایدم انتظار اینو داشت که نه تو للم پزشکی پیشرفت کنیم نه دارو سازی و کلا تو خدمات دیگه ...و همش محتاج کشورا خارجه باشیم.اصلا بنظر من فرزندان که نباید از سهمیه استفاده کنن هیچچچ کلا اوناهم که جانبازن نباید استفاده کنن:/حداقل حق ما دانش اموزارو نخورید هرکی بیشتر تلاش میکنه نتیجشو بگیره....گرچه که ما هرچیم بگیم مسئولین گوش شنوا ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
من سهمیه ۵ درصد داشتم اصلااااا به دردم نخورد و الان پشت کنکوریم در صورتی که اگر سهمیه منطقه سه رو میزدم راحت اونی که میخواستم قبول میشدم چون یه نفر دیگه که رتبش از من کمتر بود همونو قبول شد در ضمن رتبم ۱۸۰۰ سهمیه مناطق بود که ای کااااش از همین سهمیه استفاده میکردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
برای همتون به کلام حرف دارم شما بخاطر زحمت و تلاش و غیرت پدرایی ما فرزندان جانبازان الان توخونه هاتون نشستین موقعه ک پدرای ما جبهه بودن پدرشما کجابود؟هزاربراربر سهمیمو هزاربرابرحقوقو میدم بابای منو عین بابای خودتون کنین ک شباراحت بدون قرص و سرفه نفس تنگی بخوابه بعدش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۹
عزیزم بابای تو که واسه سهمیه که نرفت داری حرص میخوری اون موقع واسه رضای خدا میرفتن.بعدش ما که نمیگیم جانبازان یا شهیدان بد هستن ما میگیم حق حقوقی بهشون بدن اما جناب العلی با من که هیچ فرقی نداری مگه تو رفتی جانباز شدی که باید تو سهمیه داشته باشی.حق حقوق به بابات بدن اما نه اینکه حق هزاران دانش آموز دیگه پایمال بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
با سهمیه هر ییسوادیو بردین بالا مایی که سر کتابازندگیمونو جوونیمونو تفریحمونو دادیم موندیم ایشالله خدا اوزتون نگذرع که عدالت برقرار نمیکنید.ما چه گناهی کردیم باباهامون کوچیک بودن یا اصلا نبودن که برن جنگ؟ایشالله خیر نبینید که از زندگی کردن ماهارو متنفر کردین:))
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۴۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
دمت گرم
Iran (Islamic Republic of)
علبزاده
۱۷:۴۵ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
من ولقعا موندم شما گیراون اون سهمیه پنج درصدی هست که به لیثارگرا میدن عورضع دارین جزو اون نودو پنج درصد باشبن نه اینکه بدون هیچ چیزی این جور افرادو بگید نباید سهمیه داشته باشن و فلان
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۰۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
با سلام
این سهمیه ها بزرگترین ضربه را به کشور زده
دانش آموز کنکوری درس نمی خونه میاد با سهمیه پزشکی قبول می شه .تو استخدام اولویت داره بعد میره برا تخصص بازم اولویت داره. با همین سهمیه های پیاپی میشه یه متخصص بی سواد که جای یه آدم مفید را گرفته
خداوکیلی به این جانبازا و شهدا هر چی پول بدن نوش جونشون. حق خونوادشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
واقعا متاسفم ما نه تفریحی نه چیزی داریم متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
واقعا متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام ممنون بابت این که ب حق جانبازان و شهدای کشورمون اهمیت. میدید و این سهمیه رو نگه داشتید سپاس فراوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
من ک 3 ساله کنکور دادم بدون سهمیه رتبم شد 12 هزار یعنی ی سهمیه 5 درصدی داشتم قبول بودم
رفیقم با 30 هزار رفت من بدبخت با 2 هزار موندم زندگیم آیندم همه چیم به هم خورد و ب شخصه اون دنیا از حقم نمیگذرم
Iran (Islamic Republic of)
پرویز
۱۶:۲۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
بس کنید چپ و راست سهمیه ! طرف پدر خودش را در میاره
قبول نمیشه بعد یه عده ای با سهمیه هر سال وارد دانشگاه
میشن. تا کی بی عدالتی !؟
چند جا سهمیه دیگه ؟ کنکور، استخدامی و....
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۶:۱۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
واقعا باعث بانی خیلی از بدبختیای مردم هستین..خدا ازتون نگذره
سهمیه؟!
هرکی از خودش و عقلش مایه بزاره سهمیه چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
امسال هم کلاسی من سهمیه داشت نصف درسی که من خوندم نخوند نصف تلاشی که من کردم نکرد نصف علاقه ای که من داشتم نداشت ولی یه چیزی داشت به اسم سهمیه که باعث شد اون با رتبه ۲۰ هزار منطقه ۱ پزشکی قبول بشه و من پشت کنکور بمونم
ما خاک پای جانبازان و ایثارگران هستیم ولی راه احترام به این عزیزان این نیست این بی عدالتی محضه
یه دوست دیگم با سهمیه برق امیرکبیر قبول شد همین امسال هنوز ترم اول تموم نشده انصراف داد
سهمیه ها باعث میشن عده ای به خاطر سختی های پدرانشان سختی نکشند و راحت به جایی برسند که حقشون نیست و توانایی اون رو ندارند
Iran (Islamic Republic of)
دست سازمان سنجش درد نکنه که به فکر فرزندان شهدا و جانبازان و ... هستین
۱۵:۲۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
دست سازمان شنجش درد نکنه که به فکر فرزندان جانبازان و شهدا و ... هستین
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۱۴:۱۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
کسانی که میگن عادلانه نیست درخصوص سهمیه ایثارگران ، اگه لطف کنند و یه هفته تونستن تو خونه یه جانباز اعصاب وروان درس بخونن اونوقت دم از عدالت بزنن! یا فرزندانی شهدائی که پدرشون به خاطر کشور شهید شد و دست پدر بالای سرشون نبود یه سهمیه خیلی واقعا زیاده ؟! یه نفر تو خونه یه هفته مریض میشه کل اعضای خانواده همش درگیرن وای به حال یه عمر بیماری یا موج یا شیمیائی یا .... و زندگی کردن باهاش !! یا لااقل یه سر به آسایشگاه جانبازان بزنید و بعد نظر بدید ! و درپایان کسی که سوادشو نداره مطمعن باشید هر رشته ای با سهمیه قبول بشه نمیتونه ادامه بده و مجبور به انصراف میشه یا با دوترم مشروطی اخراج !! پس همچین بیسواد هم نیستن که راحت پزشکی قبول بشن با سهمیه و بعد هم مدرکش رو بگیرن ! و درپایان ، سهمیه ایثار گران کلا 5 درصد کل ظرفیت دانشگاههاست و هرکسی میگه توانش بیشتره میتونه جزء 95 درصد مابقی یه صندلی دردانشگاه رو از آن خود کنه !! سهمیه ایثارگران جای بقیه رو نگرفته ، فقط 5 درصد از 100 درصد به اونها تعلق داره که آنها نیز بین خودشون رقابت دارن نه بین کل کنکوریها !!!
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۵:۲۷ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
تاااااااااااااااکیییییییییییییییییییی ۳۰ سال گذشته تاااااااااااکیییییییییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۹
این که جانبازان محترمن درست اما عزیز من اگه به مشکلات باشه بچه ای هم که پدرش معتاده یا مریضه هم در شرایط خیلی بدی درس می خونه ایا به اون هم سهمیه میدن اگه قرار باشه هر کی شرایط بدی داشته باشه از بقیه جلوتر باشه پس این یه تست علمی نیست و ملاک درستی برای انتخاب دانشجویان در زمینه علمی به حساب نمیادونتجش بیسوادی دکترا ومهندسهای کشوره
France
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
مابدبخت ببین شب روزبایددرس بخونم..رنگ اسمون به چشم نمیبینم نه تفریح نه گردش..اونوقت سهمیه دارابایدجلوی ماباشن...توروخداهوای ماروداشته باشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
اصلا سهمیه یعنی چه؟
هر کسی به اندازه تلاش و استعدادش باید پذیرش بشه
سهمیه ناعدالتی هست در زمینه آموزش، در زمینه های دیگه رو منظورم نیست، فعلا بحث آموزش عالی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
اصل کنکور نا عادلانست، چون فقط 2 درصد از تمام علوم را می پرسه و هرکسی این رو بدونه می تونه در تمام رشته ها بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
پس هیئت علمی دانشگاه ها را چرا نگفتید؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
P.H.D
۱۳:۰۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
گیرم پدرش بود فاضل، از فضل پدر او را چه حاصل. (به غیر از فضل، همه چیز حاصل)
Iran (Islamic Republic of)
نامدار
۱۳:۰۰ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
واقعا متاسفم دانشگاهها و مدارک تحصیلی ایران را ببرند که یک مشت بیسواد را بنام سهمیه وارد دانشگاه می کنند .
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۲:۳۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
یکی از بد ترین . مزخرف ترین و نا عادلانه ترین طرحها در کشور همین وجود سهمیه ها است که اجازه می دهد افراد بی سواد وارد دانشکاهها شوند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
میگم بچه های عادی اصلا کنکور ندن. این چه وضعیه ؟
تو کنکور ارشد دو رقمی بود ولی یکی از بچه ها که سه رقمی بود به لطف سهمیه اومد دو رقمی شد و از منم جلو زد.
کنکور رو کردید برا یه عده.
جانباز و شهیدان برا ما محترم هستند ولی اینجور امتیازها بی عدالتیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
به امید نابودی کنکور
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۱۱:۳۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
بسیار ممنون از سازمان سنجش کشور که یاد و خاطر فرزندان شهدا و جانباز هستند
درود بر عدالتتان
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
خواهش میکنم منتشر کنید
نفری پزشکی روزانه قبول شده بود با سهمیه مجموع درصدهای چهار درس اختصاصی ش یعنی زیست ریاضی شیمی و فیزیک یعنی مجموع درصدهای این چهار درسش از پایینترین درس من که ریاضی بود کمتر بود ایشون پزشکی روزانه قبول شدن من رادیولوژی نیم سال دوم حالا خودتون قضاوت کنید ببینید کجای این انصافه چرا یه عده بخاطر ایثار پدرانشون به خودشون کوچکترین زحمتی ندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
فقط بسپار ب خدا منم همدرد شمام آیندم ب هم خورد واقعا نمیگذرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
اینها که دارند قانون سهمیه را مینویسند خودشون ذینفعند بچه هاشون پزشکی و رشته های خوب قبول میشوند البته تا بخوای بیسواد هیچ جای دنیا با علم شوخی نمیکنند
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۰:۴۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
سهمیه بندی به ای صورته
50 درصد خانواده شهدا
50درصد خانواده کارکنان دولتی و نظامی
100 درصد سهمیه برای تحصیل خارج از کشور با خانواده شهدا و دولتی و نظامی
بقیه مردم هم همونطور که در سایر قسمتها حقشون خورده میشه در این بخش هم هیچ حقی بهشون تعلق نمیگیره و بهتره به جای درس خوندن به سمت کارگری برن البته اگه اون قسمت هم وارد سهمیه نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
کنکور هرگز حذف نمی شه، جون برای خیلی ها، نون وآب داره!!
United States of America
نا شناس
۰۲:۱۶ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
واقعا این سهمیه ها نا عادلانه اس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
همینا ک با سهمیه ای یا هستن ک سطح علمی دانشگاه رو پایین میارن و بعدم میرن تو جامعه میگن دانشگاه ک هیچی یاد نمیده
Iran (Islamic Republic of)
Binam
۰۲:۰۵ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
این عدالت نیست
Iran (Islamic Republic of)
Binam
۰۲:۰۴ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
اقا رقابت باید عدلانه باشه سهمیه های شهدا و...هیچ هیچ کس راضی نیست حتی خود شهدا
Iran (Islamic Republic of)
Binam
۰۲:۰۴ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
اقا رقابت باید عدلانه باشه
آخرین اخبار