به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در چهارمین روز از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه برج میلاد، دو فیلم سینمایی «زالاوا» و «مصلحت» نمایش داده شدند و نشست پرسش و پاسخ آنها نیز برگزار شد.
مهمترین حاشیه روز گذشته که جوّی غمبار را به جشنواره تحمیل کرد، درگذشت علی انصاریان بر اثر بیماری کرونا بود. به همین دلیل، در ابتدای نشست پرسش و پاسخ «مصلحت» حاضران در سالن یک دقیقه سکوت کردند.
«زالاوا»؛ بازیهای خوب، فیلمی بی روح
ارسلان امیری در اولین تجربه بلند سینمایی خود سراغ سوژهای رفته بود که قبلاً با پرداخت بهتر و سینماییتر از برادران ارک دیده بودیم.
جن و جنگیری و تبعات آن موضوع زالاوا بود و به باورهای اشتباه مردم نیز اشاره داشت. اما این فیلم نتوانست نقاط عطف و لحظههای میخکوب کنندهای را به مخاطب عرضه کند و بی روح ماند. کارگردان تلاش فراوانی برای خلق صحنههای دلهره آور کرده بود، اما این جریان ضعیف و بی روح باقی ماند و در نطفه خفه شد و به نوعی نتوانست موفق عمل کند.
«زالاوا» بیشتر فیلمی شخصی است تا اینکه برای مخاطب عام ساخته شده باشد. نقطه قوت فیلم بازیهای آن است؛ از نوید پورفرج تا هدی زین العابدین و دیگر بازیگران بومی انصافاً خوب عمل کرده بودند.
لوکیشنهای بکر و طراحی صحنه و گریم از دیگر نقاط قوت این فیلم به حساب میآید. ای کاش ارسلان امیری روی پرداخت فیلمش بیشتر کار میکرد تا بتواند در کنار نقاط قوت آن بهتر عمل کند.
«مصلحت»؛ زرنگ در بیان قصهای ملتهب، جذاب و قصه گو
باید به حسین دارابی کارگردان «مصلحت» تبریک گفت که به عنوان اولین فیلم بلند سینمایی خود آنقدر جسورانه عمل کرده و فیلمی ساخته که خیلیها را نیشگون میگیرد. کارگردان به شدت در بیان قصه زرنگ عمل کرده است؛ از این بابت که خیر و شر، عدالتخواهی و عبور از برخی خط قرمزها را به نرمی هرچه تمامتر نشان میدهد.
درست است که فیلم در اواخر دهه پنجاه میگذرد، اما فیلمنامه طوری نوشته شده که میتوان گفت بیشتر مناسب فضای امروز است و به گفته وحید رهبانی بازیگر فیلم، مسئولان تصمیم گیرنده رده بالا حتما باید این اثر را ببینند.
البته نباید از وجود محمدرضا شفاه تهیه کننده فیلم گذر کرد؛ چون او در فیلم قبلی خود یعنی «دیدن این فیلم جرم است» هم نشان داد میتوان از طریق سینما حرف حق زد، عدالتخواهی کرد، عملکرد آدمهای خیر و شر را از بین مسئولان رده بالا نشان داد و...
یکی از نکات بارز فیلم استفاده از بازیگران غیر سوپراستار است که به شدت خوب عمل کردند و به راحتی از پس نقشهای خود برآمدند و همه باورپذیر بودند.
«مصلحت» موفق عمل کرد و امید است در اکران عمومی هم با اقبال روبرو شود.
انتهای پیام/