وزیر امور خارجه کشورمان گفت: رئیس‌جمهوری جدید آمریکا، یک خرابه تحویل گرفته و او برای سامان دادن به اوضاع، به زمان نیاز دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به منتقدان خود گفت: من قصد ندارم وارد انتخابات ریاست‌جمهوری شوم. قصد من این است که این وظیفه‌ای که الان دارم را انجام دهم. الان فرصت بهره‌برداری از شرایط ویژه سیاست خارجی است.

مردم ما ۴ سال در برابر جنگ اقتصادی مقاومت کردند و دولتی که این جنگ را به راه انداخته کنار رفته و دولتی که به جای آن آمده میراث‌دار یک شرایط بد خارجی و داخلی است. این یک فرصت برای ایران است. من می‌خواهم از این فرصت از طرف کل جمهوری اسلامی استفاده کنم؛ نه از طرف فردی که داعیه انتخاباتی دارد؛ به همین دلیل دلم می‌خواهد همه دوستان مطمئن باشند که این فرصت برای کشور است؛ نه فرصت برای یک فرد یا یک جناح؛ بنابراین نمی‌خواهم این بحث‌ها با موضوعاتی که من هیچ علاقه‌ای به آن ندارم به شکلی مخلوط شود که دوستانی موفقیت این مسیر را که موفقیت کشور و مردم است، به‌حساب موفقیت یک فرد بگذارند.

متن گفت وگوی ظریف با خبرنگار ما را بخوانید:

تیم سیاست خارجی بایدن بیگانه با برجام نیستند و دست‌اندرکار برجام بودند. علت این دست دست کردن آن‌ها چیست؟ چون زمان در حال سپری شدن است و شاید با روی کار آمدن دولت جدید در ایران، مسیر برجام بسته شود.

سیاست جمهوری اسلامی در رابطه با برجام خیلی ارتباطی با دولت‌ها ندارد و این سیاستی است که در سطح نظام اتخاذ شده است و من تقاضایم از همه دوستان هردو جناح این است که موضوع برجام را موضوع انتخاباتی نکنند. موضوع برجام موضوع معیشت مردم و شناسایی حقوق ایران است.

البته حقوق ایران شناسایی شده؛ الان چیزی که مانده و در دوران ترامپ به هم خورد، بحث معیشت مردم است و الان این است که باید حل و جنگ اقتصادی باید متوقف شود و این موضوع دعوای داخلی نیست. دستاورد‌های ما برای شناسایی حقوق ملت محقق شده؛ پروژه امنیتی‌سازی ایران که اسرائیل و آمریکا دنبالش بودند به هم ریخته است و نتیجه آن را دیدیم.

قبلاً آمریکا هر زمان اراده می‌کرد، قطعنامه فصل هفتمی علیه ایران تصویب می‌شد، اما در چندماه گذشته آمریکا ۲بار به شورای امنیت رفت و قبل از آن هم ۲بار رفته بود حتی در سطح رئیس‌جمهور و شکست خوردند؛ در مجمع عمومی با ۱۱۰رأی منفی در برابر۱۰رأی مثبت شکست خوردند.

این یک فاجعه تاریخی برای آمریکاست که بدترین وزیر خارجه آمریکا یعنی پمپئو برای آمریکایی‌ها به ارمغان آورد. برای معیشت مردم و پایان جنگ اقتصادی ما دعوای جناحی و انتخاباتی نداریم و باید همه بدانند برجام موضوعی است که در سطح رهبری پیگیری می‌شود و سیاست‌های ما در این زمینه در هر دولتی که باشد، تغییر نخواهد کرد.

اما اینکه چرا آمریکا تعلل می‌کند، به‌دلیل شرایط ویژه داخلی آمریکاست. نباید دست‌کم بگیریم که آمریکایی‌ها با یک بحران مشروعیت مواجه شده‌اند و با یک بحران همبستگی ملی مواجهند. رئیس‌جمهور سابق آمریکا رهبر یک شورش علیه نماد آمریکا شد.

اگر شما دنبال نماد آمریکا باشید کاخ سفید را به شما نشان نمی‌دهند، کنگره آمریکا را نشان می‌دهند. این اتفاق کمی نبود؛ لذا سردرگمی در آمریکا یک واقعیت است؛ اینکه چرا تعلل می‌کنند را باید از آمریکایی‌ها پرسید. اما هرچه بیشتر تعلل کنند، آمریکا ضرر می‌کند و وجهه سیاست خارجی آمریکا ضربه می‌خورد و نشان‌دهنده این خواهد بود که دولت آقای بایدن نمی‌خواهد خود را از میراث شکست‌خورده ترامپ نجات دهد و من فکر نمی‌کنم این تصویری باشد که آقای بایدن بخواهد از خودش نشان بدهد.

اما این موضوع که اشاره کردید معیشت مردم است. هر یک ساعت و یک روز که عقب بیفتد به ضرر معیشت مردم است.

بله. البته ما در معیشت مردم باید نگاهمان به داخل باشد، اما حتما می‌خواهیم این جنگ اقتصادی که علیه مردم است، زودتر خاتمه یابد. اما در کنار اینکه این جنگ اقتصادی به مردم ما ضرر می‌زند، ادامه این روند وجهه دولت آمریکا را در دنیا تخریب می‌کند؛ یعنی نشان می‌دهد دولت جدید آمریکا از سیاست دولت قدیمی فاصله نگرفته است و این برای آمریکا خطرناک است و به همین دلیل دولت آقای بایدن باید دنبال یک فرصت سریع‌تر بگردد که خود را از این بحران بین‌المللی نجات دهد. آقای ترامپ میراث خوبی برای آقای بایدن نگذاشته که آقای بایدن سعی کند این میراث را بیشتر نگه دارد. او باید هرچه سریع‌تر خرابه روابط خارجی که ترامپ به او تحویل داده را اصلاح کند.

سؤالی که ممکن است برای برخی مطرح باشد این است که آیا تجربه برجام تجربه پایداری در سیاست خارجی ایران است یا ممکن است بازگشت به عقب داشته باشیم؟

دولت‌ها تأثیرگذار هستند و مردم هم انتخاب می‌کنند. دولت آینده ممکن است بر اثر انتخاب مردم دولتی باشد که نسبت به سیاست خارجی نحوه دیگری عمل کند و راهکار دیگری را برگزیند. این حق مردم است که در مورد دولت آینده تصمیم بگیرند، اما من احساس می‌کنم که برجام تصمیم کل نظام بوده و تصمیم یک دولت نبوده که دولت بعدی بخواهد با آن مخالفت کند؛ تصمیمی بوده که کل نظام گرفته است.

گروهی از دوستان گفتند برجام یک جسد متعفن است، اما دیدند که نظام چنین حرفی نمی‌زند. البته هیچ‌کس نسبت به روش غرب خوشبین نبوده و خوش‌خیالی نداشته و کسانی که مذاکره کردند شاید بیش از همه، با بی‌اعتمادی مذاکره کردند. یک واژه را قرض بگیرم؛ با دلواپسی مذاکره کردند، ولی دلواپسی باید از طرف مقابل باشد نه از طرف خودی. ما در مقابل دیگران دلواپس منافع ملی هستیم و نه از بابت اینکه خودی‌ها درباره منافع ملی کوتاهی کنند.

برجام نتیجه توافق ایران و آمریکا بود. درست است ما در قالب ۱+۵مذاکره کردیم، اما خروج آمریکا از برجام نشان داد که برجام بدون آمریکا بی‌خاصیت است و کسی به آن پایبند نیست. الان شاهدیم اروپایی‌ها به‌خصوص فرانسه که در همان برجام عامل مخرب بود، فعال شده است.

ببینید شما به برجام فقط از بعد معیشتی نگاه کردید و اقتصادی. برجام خاصیت‌های زیادی داشت. درواقع آنچه رژیم صهیونیستی را از برجام هراسان کرد، پایان دادن به اجماع امنیتی علیه ایران بود. آمریکایی که هرگاه اراده می‌کرد ۵رأی مثبت اعضای دائم شورای امنیت را داشت، این بار نتوانست جز رأی خودش و یک کشور دیگر هیچ رأی دیگری داشته باشد و ۲‌رأی منفی هم از اعضای دائم گرفت؛ درحالی‌که نیاز نبود رأی منفی بدهند؛ لذا نفرمایید برجام بی‌خاصیت شد. برجام در ۲هدف عمده یعنی پایان دادن به اجماع امنیتی علیه ایران از طریق پایان دادن به تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران و شناسایی حقوق هسته‌ای ایران موفق بود.

الان هیچ‌کس به ایران نمی‌گوید نمی‌توانی غنی‌سازی داشته باشی. آن وقت نه فقط آدم‌های افراطی مثل بولتون می‌گفتند، بلکه شورای امنیت سازمان ملل متحد و شورای حکام می‌گفتند. امروز نمی‌توانند این حرف را بزنند. وقتی هم آمریکا این حرف را می‌زند، تنها می‌ماند و این دستاورد‌های ملت ایران از برجام است. اتفاقا برای این‌ها ما آمریکا را نیاز داشتیم؛ چون اگر آمریکا همراه نمی‌شد، می‌توانست قطعنامه پایان قطعنامه‌ها یعنی ۲۲۳۱را وتو کند.

اینکه چرا ضرورت داشت با آمریکا مذاکره شود، این بود که وتو نکند و حالا آن قطعنامه‌ها پایان یافته است. الان آمریکا چه‌کار کرده؟ از قلدری خود استفاده کرده و برخی کشور‌های دیگر هم نشان دادند استقلال اقتصادی ندارند و شرکت‌هایشان قبل از اینکه به پایتخت‌های خود پاسخ بدهند به واشنگتن نگاه می‌کنند و این یک بیدارباش جدی برای نظام اقتصادی جهانی بود.

یک آدمی که در ۳هفته آخر ریاست‌جمهوری‌اش می‌گفتند برکنارش کنید، چون تعادل ندارد، چنین تأثیری بر اقتصاد کشور‌ها گذاشت. شما خاطرتان هست در چند هفته آخر می‌گفتند از کنگره با ارتش آمریکا صحبت کردند نکند آقای ترامپ جنگ هسته‌ای راه بیندازد. اروپایی‌ها فهمیدند چنین آدمی کنترلش بر اقتصاد اروپا از خود آن‌ها بیشتر است و این یک بیدارباش برای دنیا بود.

برجام توافقی بود که خواصش ادامه یافت؛ هم حقوق هسته‌ای و هم پایان دادن به امنیتی‌سازی ایران. اما در حوزه اقتصادی آمریکا قلدری کرد. آن زمان آمریکا را برای آن ۲ هدف نیاز داشتیم، ولی امروز به آمریکا برای آن ۲ هدف نیاز نداریم. اروپا به آمریکا نیاز دارد برای اینکه بتواند رفتار قانونمند داشته باشد. الان وقتش است که آمریکا بتواند خود را به اجماع برگرداند. آمریکا اهرم اساسی خود را علیه ایران از دست داده؛ یعنی قطعنامه‌های فصل هفتمی. امروز شرایط به‌گونه‌ای شده که آمریکا یک سال کار می‌کند و یک پیشنویس قطعنامه می‌دهد. بعد قطعنامه ۳۵بندی را تبدیل به ۳بند می‌کند. باز فقط ۲رأی مثبت می‌آورد و ۱۱رأی ممتنع و ۲رأی منفی. شرایط قبل از برجام برای آمریکا قابل بازگشت نیست.

شما قبول دارید برجام نتیجه مذاکره بین ایران و آمریکاست؟

مذاکره ایران و آمریکا موضوعی است که نیاز است در کشور در موردش اجماع باشد و در سطوح عالی کشور روی آن توافق باشد. فعلا شرایطی که داریم این است که در کشور اجماعی برای مذاکره با آمریکا نیست و بدون اجماع وارد این حوزه شدن از نظر سیاست خارجی هم کار صحیحی نیست، اما بازگشت آمریکا به برجام نیاز به مذاکره ندارد.

اقداماتی که آمریکا باید انجام بدهد را مشخص کردم. آقای بورل هم هست_ به‌عنوان هماهنگ‌کننده برجام_ و می‌تواند هماهنگی را انجام دهد. آمادگی صحبت با آقای بورل را داریم. آمریکایی‌ها هم آمادگی صحبت با آقای بورل را دارند و این می‌تواند مسیری باشد که ادامه پیدا کند.

بعد از آن آمریکا می‌آید و عضو برجام می‌شود و عضو برجام که شد سر یک میز می‌نشینیم. آن میز هست و همیشه بوده است و ما همیشه سر آن میز بوده‌ایم. ما نیاز نیست به میز مذاکره برگردیم. آمریکا باید بلیت ورود به میز مذاکره را پیدا کند. آن وقت در قالب ۱+۵آمریکا حضور پیدا می‌کند و ایران هم حضور دارد و حتما در آن چارچوب گفتگو خواهد شد.


بیتر بخوانید

در دولت اوباما تابوی مذاکره ایران و آمریکا شکسته شد و به‌صورت مستمر در سطح وزیران خارجه مذاکره انجام می‌شد، آیا این تابو احیا شده و الان منعی برای مذاکره در سطح وزیران خارجه وجود دارد؟

در آن زمان مقام معظم رهبری فرمودند به آمریکا اعتماد نداریم، اما آمریکایی‌ها در برابر یک امتحان هستند. نتیجه امتحان برجام رفتار ما در آینده را تعیین خواهد کرد. خب، آن امتحان را آمریکا مردود شد. ما که با دولت اوباما مذاکره نکردیم. ما با وزیر خارجه آمریکا مذاکره کردیم. بعد این توافق به یک قطعنامه شورای امنیت تبدیل شد. آمریکا در این امتحان مردود شد.

اول باید این امتحان خود را بدهد. برجام نابود نشده، اما آمریکا در امتحان برجام مردود شده است. الان می‌تواند بلیت بازگشت به برجام را با اجرای تعهداتش بگیرد و به سر میز برجام بیاید و با رفتار درست نشان بدهد که آمریکا طرف قابل‌قبولی برای یک گفت‌وگوست.

آن وقت کشور می‌تواند دوباره این موضوع را بررسی کند، اما امروز آمریکایی‌ها در امتحان خود رفوزه شده‌اند، تجدید هم نیاورده‌اند، بلکه رفوزه شده‌اند. مشخص است که باید این کلاس را دوباره بردارند؛ یعنی بیایند سر میز برجام بنشینند. یک نفر که درسی را مردود می‌شود کلاس را دوباره برمی‌دارد تا ببیند قبول می‌شود یا نه.

از استدلال تیم مذاکره‌کننده در رابطه با مکانیسم ماشه مطلعیم، اما الان به‌عنوان یک بمب ساعتی به این مکانیسم نگریسته می‌شود که درست است ترامپ نتوانست از آن استفاده کند، اما بایدن با احیای روابط با اروپا شاید بتواند. برای خنثی کردن مکانیسم ماشه راهکاری دارید؟

حتما باید از سوءاستفاده از مکانیسم ماشه جلوگیری شود، اما چرا نتوانست این کار را بکند؟ چون برجام آنقدر محکم نوشته شده که امکان سوءاستفاده از آن بسیار کم است. آمریکا چه‌کار توانست بکند؟ اگر برجام ایرادی داشت آمریکا از برجام استفاده می‌کرد. چرا نتوانست استفاده کند؟ لااقل کسانی که بلد بودند یعنی آقای بولتون که حداقل برجام را خوانده بود، می‌دانست برجام چیست؛ چون بعید می‌دانم بقیه برجام را خوانده باشند.

آقای بولتون بار‌ها گفته ما نمی‌توانیم از این مکانیسم استفاده کنیم. بعدا هم گفت؛ لذا برجام توافقی است که با دقت مذاکره شده است. آمریکا هم سوءاستفاده‌ای که کرده، سوءاستفاده از برجام نبوده، بلکه سوءاستفاده‌اش از توان مالی‌اش در دنیا بوده که اتفاقا یک زنگ خطر برای همه دنیا بود؛ به همین دلیل خیلی از کشور‌ها دارند سعی می‌کنند خودشان را از حاکمیت دلار در روابط خارجی‌شان جدا کنند.

براساس گزارش بلومبرگ در اکتبر و نوامبر ۲۰۲۰برای نخستین‌بار استفاده از یورو نسبت به دلار در تجارت جهانی پیشی گرفت. همه به این باور رسیده‌اند که این سوءاستفاده از امکانات نظام پولی و مالی جهان بوده است. دوستان داخلی ما بیشتر معتقدند که برجام به آمریکا امکان سوءاستفاده داده است؛ درحالی‌که اگر اینگونه بود از برجام استفاده می‌کرد، چرا نکرد؟ چون ما آنقدر سازوکار‌های متفاوتی را در داخل برجام گذاشتیم که امکان سوءاستفاده از آن را به حداقل رساندیم. ضمنا نتیجه سوءاستفاده هم مشخص است.

ما صریحا گفته‌ایم اگر طرف مقابل بخواهد از مکانیسم حل و فصل اختلافات سوءاستفاده کند، چون مکانیسم ماشه یا اسنپ‌بک غلط است اصلا چنین عبارتی در برجام وجود ندارد موضوع بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت است و این یک راه دوطرفه است؛ یعنی ایران می‌تواند در برابر تخلف طرف مقابل برنامه خود را احیا کند که کرد.

طرف مقابل هم می‌تواند درصورت تخلف ایران _ و نه در برابر اقدامات جبرانی ایران _ ما را به شورای امنیت ببرد. ما الان در حال اقدامات جبرانی هستیم. ما برجام را امضا نکردیم که آن را بشکنیم. به محض اینکه آن‌ها به برجام برگردند، ما هم اقدامات جبرانی را متوقف می‌کنیم؛ بنابراین هنوز از برجام سوءاستفاده نشده است.

ما باید جلوی هرگونه سوءاستفاده را بگیریم و خواهیم گرفت؛ البته با چشم باز. ولی اول باید یک اجماعی در کشور وجود داشته باشد؛ مخصوصا کسانی که می‌خواهند دولت را در اختیار داشته باشند که مرتب نگویند برجام راه سوءاستفاده را برای آمریکا باز گذاشته است.

شنیده‌ایم شما مدافع ایده خروج از ان‌پی‌تی هستید.

اگر طرف مقابل از سازوکار حل و فصل اختلافات سوءاستفاده کند و این سازوکار را به شورای امنیت برساند، ایران هم امکان بهره‌برداری از مفاد ان‌پی‌تی برای خروج از آن را دارد؛ این را هم در مذاکرات تصریح کرده‌ایم و هم در توافق اشاره شده که ایران تعهداتش را کنار می‌گذارد.

این نخستین‌بار است که در یک قطعنامه شورای امنیت حرف کشور هدف قطعنامه آمده است. اصلا سابقه ندارد. علاوه بر اینکه ما در سند۵۵۰/۲۰۱۵حرف‌هایمان را درباره قطعنامه ۲۲۳۱زده‌ایم و اینکه ما هیچ تحریمی را قبول نداریم؛ ضمن اینکه در ۲۲۳۱هیچ تحریمی وجود ندارد، بلکه محدودیت‌هایی وجود دارد. علاوه بر این در ۲۲۳۱هم آمده که اگر تحریم‌های شورای امنیت برگردد، ایران هم اقداماتی را می‌کند که در هیچ قطعنامه‌ای چنین چیزی سابقه ندارد.

دوستان ما که دوست دارند ما را به نخواندن برجام و ۲۲۳۱متهم کنند، بروند نگاه کنند. برای خودشان هم خوب است؛ چون برخی دوستان از الان شروع کرده‌اند و دوست دارند دور بعد دولت در اختیارشان باشد و مذاکره‌کننده باشند. نوش جانشان ما مشکلی نداریم، اما اقلا بدانند درباره چه چیزی مذاکره می‌کنند. بدانند داشته‌های ما چیست و بدانند دست ما چقدر پر است. این برجام و توافق‌ها مال همه کشور است. آن‌ها هم روزی می‌خواهند از آن استفاده کنند. پس پل‌های پشت سرشان را خراب نکنند. بعد‌ها به این پل‌ها احتیاج دارند.

قرار بود سفری به اروپا بروید که لغو شد. آیا برنامه‌ای برای رایزنی با شرکای اروپایی برجام دارید؟

ما هیچ مشکلی برای گفتگو با شرکای اروپایی برجام نداریم. در جلسه کمیسیون مشترک در سطح وزرا بحث مفصلی داشتیم. آقای عراقچی به‌صورت مستمر با آن‌ها در تماس است. اگر نیاز باشد حضورا هم جلسه‌ای خواهیم داشت؛ البته ممکن است حضوری باشد یا ویدئوکنفرانس؛ چون ما در این یک سال فهمیدیم خیلی از کار‌ها را می‌شود از طریق تماس ویدئویی انجام داد؛ البته برخی بحث‌ها حتما باید رودررو باشد؛ مثل سفری که اخیرا به منطقه داشتم.

شما ۷سال از مجلس کارت نگرفتید، اما اخیرا در یک جلسه ۲کارت گرفتید. آیا به‌دلیل نزدیک شدن به انتخابات است.

من که کارت گرفته‌ام، کسانی که کارت داده‌اند باید بگویند قضیه چه بوده! من به مجلس رفتم و جواب دادم. همیشه قانع می‌شدند و این‌بار قانع نشدند. می‌دانید من در مجلس گذشته با ۲۴حضور رکورددار حضور در صحن مجلس برای پاسخ به سؤال بودم. هر ۲۴مرتبه یا قانع شدند یا رأی‌گیری نشد. اینکه این بار نمایندگان قانع نشدند، حق آنان است، اما من فکر می‌کنم پاسخ‌هایی که دادم غیرقانع‌کننده نبوده است.

آقای ظریف! شما در مصاحبه‌هایتان با سؤالات حقوق بشری مواجه می‌شوید یا موضوعاتی که اجرای آن دست وزارت خارجه نیست. شما به‌عنوان دیپلمات این دوگانه را چگونه پیگیری می‌کنید.

هر وزیر خارجه‌ای امکان ندارد همه سیاست‌هایی که از آن دفاع می‌کند، همه سیاست‌هایی باشد که او پیشنهاد کرده و این واضح است. وزارت امور خارجه نماینده سیاست‌های کل کشور است. وزیر امور خارجه در شکل‌گیری سیاست نقش دارد؛ در برخی نقشش کمتر است و در برخی نقش ندارد.

در امور داخلی واضح است وزیر خارجه نقش ندارد. در کشور‌های دیگر هم همینطور است. کشور‌های دیگر هم دستگاه نظامی و اطلاعاتی دارند. اختلافات دستگاه‌های اطلاعاتی و نظامی آمریکا با وزارت خارجه معروف است. آنچه درباره ایران بحث می‌شود، به قول کف خیابان نوبرش نیست؛ همه جا همینطور است و به هرجا که بروی آسمان همین رنگ است. مهم این است که وزیر خارجه بتواند با صداقت از سیاست‌ها دفاع کند.

الزامی ندارد من معتقد باشم همه جا نظر من درست است. بله من نظری دارم. روی آن استدلال و اصرار می‌کنم، اما ممکن است نظر من مقبول واقع نشود. اینکه احساس کنم عالم مطلق منم و همه‌چیز را بهتر از بقیه می‌دانم با تجربه مردم‌سالاری سازگاری ندارد. باید تسلیم خرد جمعی باشیم.

من هم به‌عنوان یک کنشگر در عرصه خدمتگزاری، تسلیم خرد جمعی‌ام و باید از این تصمیم خرد جمعی دفاع کنم. مثل یک وکیل که ۲نقش دارد؛ یکی مشورت دادن به موکل و نقش دیگر دفاع از موکل که این دو تضادی با هم ندارند. باید هر دو کار را انجام دهد.

هر کتاب حقوق بین‌المللی که بخوانید به جدا کردن این دو نقش می‌پردازند. نخستین کلاس حقوق بین‌المللی که رفتم، استاد به تفکیک این دو نقش اشاره کرد و همیشه این در ذهن من هست. برای دانشجویان خودم هم می‌گویم، ما در تحلیل مجتهدیم در اجرا مقلد. اگر در اجرا هرکس بخواهد مجتهد باشد، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

وزیر خارجه عربستان اخیرا گفت دستمان به‌سوی ایران دراز است. آیا این یک پیام مذاکراتی بود یا یک پیام مطبوعاتی؟

باید ببینیم. اگر دست آن‌ها دراز است، دست ما هم که همیشه دراز بوده. پس چرا این دو دست به هم نمی‌رسد؟ یک علت دارد؛ چون آن‌ها یک واسطه‌ای بین این ۲ دست می‌خواهند و آن یک مشت آهنین توسط دیگران است که می‌خواهند با آن روی دست ایران بزنند که این خواب هیچ‌گاه تعبیر نمی‌شود. تازگی هم ندارد.

می‌دانید این‌ها ۷۵میلیارد دلار پول به صدام حسین دادند تا از او علیه ایران استفاده کنند. بعد سراغ آمریکا رفتند و حالا سراغ اسرائیلی‌ها رفته‌اند. خب، این دست را دراز کنید و بی‌خودی دنبال دست مصنوعی نگردید. آن دست پوشالی است. دست خودتان که همسایه ما هستید را دراز کنید. ایران پیشنهاد‌های متعددی دارد و از این پیشنهاد‌ها می‌توانید استفاده کنید.

شاید سؤال باشد تا انتخابات ریاست‌جمهوری مردم شاهد رفع تحریم‌ها خواهند بود؟ سال آینده به‌نظر شما سال گشایش است؟

ظرف زمانی من انتخابات ریاست‌جمهوری نیست، بلکه ظرف زمانی من نخستین فرصتی است که بشود این کار را با عزت ملی و حفظ منافع مردم انجام داد. ما تا روز آخری که در این مسئولیت باشیم، وظیفه داریم این کار را دنبال کنیم. اما وقت آمریکایی‌ها تنگ است هم به خاطر مصوبه مجلس و هم فضای انتخاباتی که بعد از عید در ایران شکل خواهد گرفت.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
در یک کلام برجام یعنی کشک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شما با برجام بیشتر از ضربه مالی به اقتصاد باعث بر پا کردن جنجال روانی در اقتصاد شدید که نتیجه اون احتکار در حجم بزرگ و کوچک حتی در سوپر مارکتها و ایجاد هزاران مشکل و گرانی برای مردم ایران شدید
Netherlands
ناشناس
۱۹:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
رطب خورده کی منع رطب کند آقای ظریف؟ یادتون رفته خودتون چه جوری رای آوردین؟
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۸:۴۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ظریف: برجام را انتخاباتی نکنید .
نه چشم اصلا نگران نباشید برجام را انتخاباتی نمی کنیم انتخابات را برجامی می کنیم !!! .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
کاش آقای ظریف اینقد که آمریکا و زبان انگلیسی رو میشناسه و بلده کشور خودش ایران و مردمش رو میشناخت.
Iran (Islamic Republic of)
عماد
۱۸:۱۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
من کلن رای نمی دهم
به هیچ فردی رای نمی دهم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
بسمه تعالی خدا را شکر که مردم دارند افرادی مثل ظریف را می شناسند و امیدوارم که دیگه به این طرز فکر رای ندهند آدم
های زیرک نباید دو بار اشتباه کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
که چی؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ظریف کاملا داره از آمریکا حمایت می کند و بجاست که برجام مورد رای گیری مردم قرارگیرد تا تکلیف قطعی مشخص شود.
Iran (Islamic Republic of)
ببیی
۱۷:۱۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
برجام قرار بود سیب و گلابی بیاره و مشکل آب خوردن مردمو حل کنه الان مردم بخاطر برجام آب خوش از گلوشون پایین نمیره
Iran (Islamic Republic of)
zs
۱۷:۱۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
فقط خنثی سازی تحریم ها میتونه جواب امریکایی ها باشه نه مذاکره و ...خنثی سازی تحریم ها و تحریم کردن دلار کشور های دیگه التماس میکنند دلار و بزاریم کنار با پول مبادله ای خودمون و کشور دیگه اینجوری پول ملی هم تقویت میشه هم دلار تضعیف و دلار تضعیف بشه و امریکارو تحریم کردیم اگر به برجام برگردند هم به آنها اعتماد نمی کنیم اعتماد از دست رفته چندین بار مذاکره با ایران صورت گرفت اما آنها از آن خارج شدند و به قولهای خود عمل که نکرده اند تحریم هم کردند ودیگر برجام بدون عمل یعنی کاغذ پاره به نفع آمریکا و غرب و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اقای ظریف حرفهای شما با البرادعی انتخاباتی کردن برجام نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
من به تشویق دولت سرمایه ام را آوردم تو بورس حالا سرمایه ام شده یک سوم یعنی دولت نابودم کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شروط من برای بازگشت ایران به برجام:
1- رسمیت شناختن کامل دستیابی و توسعه سلاح هسته ای در ایران با قدرت مشخص
2- برگردان دارایی های مصادره ایران با سود 100%
3- خروج کامل ناوهای آمریکا برای همیشه از اطراف خلیج فارس
4- خروج کامل اسرائیل از فلسطین و تسلیم سران جنایتکار اسرائیل به ایران جهت محاکمه به دلیل شهادت افرادی مثل سلیمانی، فخری زاده و...
5- اعطای حق کاپیتالاسیون به ایرانیان
6- استرداد کلیه منافقین و دشمنان میهن جهت محاکمه به ایران
7- ارسال رایگان تجهیزات نظامی، نفت و دارو و... به مدت ده سال به ایران
8- تسلیم نمودن پادشاه عربستان و سایر مزدوران منطقه بدلیل به شهادت رساندن سربازان گمنام امام زمان به ایران
9- اعطای حق وتوی بدون چون و چرا به ایران در سازمان ملل
10- تسلیم ترامپ به ایران جهت محاکمه
11- سایر شروط در صورت صلاح دید مردم ایران در هر زمان به این شروط اضافه می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شتر در خواب بیند پنبه دانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
یه لیوان اب هم بهش اضافه کن تو گلوت گیر نکنه یه وقت مرز بین تعصب کور کورانه و تعصب درست و سازنده باریک تر از مو هست اگر اطلاعی از روابط بین الملل ندارید لطقا نظر ندید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۰:۱۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
حالا اینا به کنار . ولی نکته این متن این بود که چرا ما شرایط دست بالا تعیین نکنیم؟! چرا از موضع ضعف مذاکره کنیم؟! چرا با اقتصاد مقاومتی خودمان را قوی نکردیم طوری که بتوانیم امتیاز بگیریم؟
Iran (Islamic Republic of)
آ. ک
۱۵:۳۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
وقتی که ما در طی این چند سال گذشته این همه تحریم و فشار و گرانی را تحمل کردیم دیگر هیچ دلیلی برای برگشت به برجام وجود ندا رد.ما باید باتمام. توان و قدرت به غنی سازی تا نیل به تمامی اهداف ملی نظامی و اقتصادی وکشاورزی و توسعه فنی در تمام موارد هسته ای ادامه دهیم وهیچ دلیلی هم برای نداشتن بمب اتم. قابل قبول نیست ما در این دنیا زندگی می‌کنیم و باید برای مقابله با دشمنان ایران بمب اتم. موشک‌های توسعه یافته بالستیک نقطه زن و موشک های قاره پیما ودارای قلبلیت حمل کلاهک هسته ای وسایر سلاح های پیشرفته لیزری و غیره داشته باشیم. ما باید یاد بگیریم که بالاتر از سایر کشورهای جهان در تمامی زمینه ها باشیم و تا آخر دنیا باید از همه برتر و بالاتر باشیم تا کسی جرات نکند به ایران و ایرانی و مسلمانان ایران نگاه چپ بکند. زنده و جاوید باد ایران. اسلام وخون شهیدان ونام نامی خدا قرآن. وچهار ه معصوم علیه السلام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای ظریف اگر قرار است در مورد برجام نظام تصمیم گیری کند نه شما و جناب روحانی، پس به حرف رهبری گوش دهید و بگذارید تا ایشان تصمیم گیری کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
خب البته اول باید بگن منظورشون از نظام چه کسی هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اینکه با ترامپ مخالف باشن و قطعنامه تصویب نکنن خیلی متفاوته با پیروزی ایرانی!!!!!
موفق نشدند چون ترامپ به ریش انگلیس و آلمان و ...خندیده بود اونا هم گذاشتن تو کاسه اش.
حالا شما بگو نه ولی تصویب قطعنامه خیلی بهتر از گردن کلفتی کردنه!!!!آسمون ریسمون ببافید که ال و بل... ولی اینکه یه نفر یا یه کشور قلدر جا بندازه خیلی بدتره !!!
اینو از بقیه هم بپرسید مطمئن باشید این حرف درسته.
به جای اینهمه حرف زدن بهتر نیست کمتر و سنجیده تر صحبت کنید.
دیگه به نظر من هم نیت خرابه هم عمل.
Iran (Islamic Republic of)
پارسافر
۱۵:۲۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
نه فقط بولتون بلکه همه طرفهای آمریکایی مفاد برجام را خوانده بودن چون اصلا برجام را خود آمریکایی ها نوشته بودن.اما خداوکیلی کدام طرف ایرانی بر مفاد برجام احاطه کامل داشت؟ یا حداقل یک صفحه آن را خوانده بود؟طرف ایرانی فقط و فقط دنبال رفع تحریم ها بود اما مهم نبود به چه قیمتی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شما که طرف برحق هستی و توافق بهتری انجام میدادی دو خط برجام رو بگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اخه دکتر برجام از پشت به مردم خنجر زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای رئیسی شما را به خون شهدا از شهید فهمیده تا حججی و همه عزیزان این مزدور آمریکایی را تحت تعقیب کیفری با اتهام خیانت به ملت قرار دهید .
Iran (Islamic Republic of)
ساجدی
۱۴:۵۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای ظریف شما انگار سوزنت روی کلمه بایدن وبرجام گیر کرده که هی مدام بایدن بایدن و برجام برجام میکنی خدا میداند که افتاده ای رودور تسلسل دور تسلسل هم باطله. یک اشتباهی کردید مرد باشید بیایید از مردم معذرت خواهی کنید وبه آغوش مردم باز گردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
فکر کنم این حرف ظریف درست باش انتخاباتی نکنید چون مردم را گمراه نکند که بگویند ریس جمهوری بعدی درست مکنه
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۴:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اتفاقا ارمغان دولت روحانی و تیمش خصوصا حضرتعالی ویرانی برای کشور و مردم برای دولت بعدی به یادگار گذاشتن که تااخر عمرمون گریبانگیرمون خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شما دیگه زیادی جلو رفتی یهو اگه دولت بعدی اصلاح طلب بود اونوقت بهونه دادی دست اصلاح طلبها که ما ویرانی تحویل گرفتیم بسه عزیزم انقدر جنجال به راه نندازید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
۱_اولین کسی که برجام را نقض کرد خود اوباما وبایدن بود پس فرقی بین اینها وترامپ نیست
۲_شکسته شدن اجماع بین‌المللی علیه ایران بخاطر پیروزی حاج قاسم بر علیه تروریست و مذاکره با روسیه بود نه قدم زدن با جان کری
۳_سیگنال فرستادن و پیوند زدن مسائل کشور به برجام بایدنی خیانت است
۴_این سنت الهی است که هر کس درب خانه طاقوت را بزند ناامید برمی گردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
به خدا نمی گذاریم تاریخ تکرار شود وجام زهری دیگر خورانده شود
همان اشتباهات سیاسی
همان اشتباهات اقتصادی
همان تجمل گرایی
مردم خسته از کلمه برجام ،چرا به آغوش ملت بر نمی گردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ای بابا چطو نمیذارید مگ تو دست ملت ... ملت ما دارن از داخل ضربه میخورن ربطی ب برحام ندارن ساده ترین حرف روغن خوراکی از خارج میاد مرغ تخم مرغ ..... تورو خدا بس کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شما که هیچوقت نذاشتی بار اولم نذاشتی چون برای اصولگراها اصولا سنگینه که ببینن مردم در رفاه هستند اره دیگه مردم باید فقیر باشن مردم باید بیسواد باشن وگرنه چطوری عوام ما رو قبول کنند؟از همین الان احمدی نژاد جونتون وعده یارانه بالای دو ملیونی داده بعدشم نمیگه که از کجا این پول رو هزینه میکنه و چقدر پایه مالی ما پایین تر میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اقا..من دیگه کوپ کردم. ..اصلا کلا هیچی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: رئیس‌جمهوری جدید آمریکا، یک خرابه تحویل گرفته و او برای سامان دادن به اوضاع، به زمان نیاز دارد.
مسئله اینه که شما دیگه وقتی ندارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
دولت بعدی ایران باید ۸ سال شما چطوری جبران کند ۸ سال مدیریت شما ایران را ۸۰۰۰ هزار سال به عقب بر گرداننده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
و تفکر اصولگراها هشت ملیون سال
Iran (Islamic Republic of)
سامی
۱۴:۲۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
پس خدا به داد دولت بعدی خودمون برسه که باید کشوری رو که شماها تو ۸ سال اینجور کردید رو بخواد بسازه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ایوووول گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۴:۰۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شماها تا دیروز می فرمودید اگر بایدن رییس بشه نون ما تو روغنه مثل اینکه خود باید باید صد تا بایدن دیگه پیدا کنه مشکلات خودش را حل کنه!!! واقعا عجب سیاست .فقط وقت کشی فقط وقت کشی.اینه هنر مسئولین ما.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
۸سال برای شناسایی شما مدت زیادی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
مسؤلین درکاخ های خود راحت هستند ومردم رادرک نمی کنند وخارجی هارابا فعالیتهای ابزارجنگی خود، تحریک می کنند!؟
Iran (Islamic Republic of)
ا
۱۳:۵۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
فقط یک راه بیش وجود ندارد و آنهم ایستادگی در برابر افزون طلبان و زیاده خواهان است به هزینه هایش می ارزد هرچند ترسوها از چنین رویکردی وحشت می کنند در حالی که هیچ زمانی اهل میدان مبارزه نبوده اند و کم نیستند افرادی که با الگو گرفتن از شهدای والامقام و دیگر مجاهدان سالهای مبارزه آماده اند تا دراین میدان هم دشمنان را از دشمنی پشیمان کنند
Netherlands
مهدی
۱۳:۳۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
مثل اینکه بعضی ها دلخوشی ولشون نمیکنه، سیاست خارجی اونها بصورت کلی با رفتن و آمدن یک رئیس عوض نمیشه. سابقه این سیاستمدار پیر آمریکا را مرور کنید، در ثانی شما خودتون اون موقع که بر خلاف نظر خیر خواهها برجام رو به کرسی نشاندید آن را سیاسی کردید. فتح الفتوح درس عبرتی برای شما نیست. ادعای سیاست شما خودتان را هم دارد گول می زند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
بایدن دولت خرابه تحویل گرفته؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
تو طرف کی هستی آمریکا یا ایران؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
امیدواریم ...به بهتر شدن اوضاع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
واقعاً به برجام امیدواری؟
واقعاً به این دولت و ظریف امیدواری؟
همین شما امید وار های فریب خورده به دولت بی تدبیر و نا امید رأی دادید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
دکتر هنوز امیدواره . باش تا شب دولتت بدمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
دوباره برگشتیم عقب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای ظریف یه جوری از بایدن دفاع می کنین که.........
Iran (Islamic Republic of)
Shadow
۱۲:۱۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: رئیس‌جمهوری جدید آمریکا، یک خرابه تحویل گرفته و او برای سامان دادن به اوضاع، به زمان نیاز دارد.

ایشون وزیر خارجه ماست یا آمریکا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اقای ظریف دولت ما ک نمیتونه قیمت تخم مرغو شکر وقند وروغن و‌....‌ ثابت نگه داره ایقد فشار رو مردمه باید چ بگیم فاجعه شده فاجعه
Iran (Islamic Republic of)
توکل بر خدا
۱۱:۵۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
درود بر دکتر ظریف مرد با اخلاق دنیای سیاست/
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آره دیگه درود بر کسی که کشورو به باد داد!
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۴:۱۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
بعضی از مردم هنوز تو دوران بچگی ماندن و به راحتی میشه گولشون زد
Iran (Islamic Republic of)
محمدنوید
۱۴:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
جدی
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۱:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
مثل اینکه 4 سال هم باید منتظر بمانیم تا بایدن خرابیهای ترامپ را درست کند بعد یادش بیاید که برجامی هم هست
Iran (Islamic Republic of)
عبدالله
۱۱:۴۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
به نام خدا
مردم عزیز ایران ناراحت نشید ولی خودمون به اینها رای دادیم. خربزه خوردیم و هیجانی رای دادیم و باید پای لرزش که نه بلکه لرزهاش هم بشینیم. خدا کنه که درس گرفته باشیم و شب انتخابات سلبریتی ها با دروغهاشون دوباره فریبمون ندن.
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۱۱:۳۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
خاک تو سر من که وزیر امور خارجه درباره بایدن این طور نظر میدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
واقعا متاسفم با این تفکرت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای ظریف... می خواهید با کاغذ پاره برجام 4 سال دیگر در قدرت بمانید..... مسئله اینست....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
به خدا نمی گذاریم تاریخ تکرار شود وجام زهری دیگر خورانده شود
همان اشتباهات سیاسی
همان اشتباهات اقتصادی
همان تجمل گرایی
مردم خسته از کلمه برجام ،چرا به آغوش ملت بر نمی گردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
تو مردم نیستی. زجر هم نمی کشی.
Netherlands
رضا
۱۱:۳۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
نه بابا. کی بود برای انتخابات تو گوش البرادعی پچ پچ می کرد؟
کم فریبکاری کنید.
Iran (Islamic Republic of)
سلام
۱۱:۲۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
جناب ظریف
همانطور که طبق گفته رییس جمهور محترم در سال 92 شما خرابه را تحویل گرفتید و خرابه تر تحویل می دهید از جو بایدن هم انتظاری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
وزیر مایی یا اونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
باباجون والاه معیشت مردمی که ازشون دم میزنید یک مشکل کاملاً داخلیه.یعنی رانت بازی -دلالی و قاچاق کالا به کشور و غارت کارخانه ها توسط بانک ها و عدم واگذاری درست به بخش خصوصی.تا موقعی که این مشکلات حل نشود بازگشت بی چون وچرای بایدن به برجام هم مشکلی را حل نمیکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
احسنت برجام ب ملت چ فشار اقتصادی از داخل هیچ ربطی ب امریکا وتحریم نداره کاشکی میشد از ظریف مرسید همه امکانات اقلام خوراکی وسایل خانگی چ ربطی ب امریکا داره مردم دیگه احمق نیستن مشکل ما دولت ومسوولین هستن ک بفکر مردم نیستن برجام کیلوی چند قند شده کیلوی ۱۵ روغن تو مغازه ها ۴ ماهه نیس وضع ما خرابتر یا امریکا?????
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۰:۵۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
۱_اولین کسی که برجام را نقض کرد خود اوباما وبایدن بود پس فرقی بین اینها وترامپ نیست
۲_شکسته شدن اجماع بین‌المللی علیه ایران بخاطر پیروزی حاج قاسم بر علیه تروریست و مذاکره با روسیه بود نه قدم زدن با جان کری
۳_سیگنال فرستادن و پیوند زدن مسائل کشور به برجام بایدنی خیانت است
۴_این سنت الهی است که هر کس درب خانه طاقوت را بزند ناامید برمی گردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
من نمی‌دونم آخرتتون رو چیکار میخواهید بکنید...
آه خیلیا پشت سرتونه...
هفت ساله رهبر دارن میگن این ره که میروید اشتباه است..
اگه اهداف حزبی نیست پس چیه...چه دروغ ها که نگفتید...
اما هنوز وقت توبه و برگشت هست اما بدونید که این در توبه همیشه باز نیست.
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۰:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
حالم از برجام و از این دولت به هم میخوره، به خدا قسم که من نه کار دارم، نه خونه نه درآمد و نه هیچی، اما می‌دونم که تمام بدبختی های ما از همین آقای ظریف و مذاکراتش هستش، دیگه خسته شدیم از این همه تحقیر، مرگ یک بار شیون یک بار،جناب ظریف شما نگران مردم نیستید بیخود از مردم مایه نگذارید، حداقل از بایدن یاد بگیرید که انگار نه انگار برجامی هست و بدعهدی کردن، فشارها رو ما مردم تحمل می‌کنیم، من از طرف خودم به عنوان یک ایرانی میگم تو رو به هرکس قبولش داری دست از برجام و آمریکا بردارید،کلید حل مشکلات ایران در جای دیگه است نه در برجام و آمریکا،الهی که عمر این دولت با برجامش به شب بگذره،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
امید واهی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای دکتر!!!!! حالا این برجام شما چه گلی به سر این ملت زده،که بانبودش،گرفتاری و مشکلات مابیشترشود؟!؟!؟!؟!!!!!
شاید مابه سفرهای خارجی میرویم!؟!؟پول مادربانکهای اتریش وسوییس هست!؟!؟ویاقطعات اتومبیل فورد و پورش وشورلت مان باید تعویض شود.......خودمان نمی دونیم.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
نکته اول لطفا یک فیلم قرار بدین همه حال ندارن چهار صفحه آچار نگاه کنن
نکته دو با احترام کامل روحانی هم داره یک ساختمون خرا ب تحویل میده به رئیس جمهور بعدی فرقش تو چیه
Sweden
احمد
۱۰:۳۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
یک چیزی بنام شرم است که دروجوداین آدم ذره ی وجود نداره وفکر میکند همه چهاردارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
چشم اقای وزیر امور خارجه ...؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
خدا نگذره از کسایی که به اسم معیشت مردم، رفتن به پای غرب افتادن و شد آنچه نباید بشه....هنوز هم از رو نرفتن! و باز به اسم معیشت به فکر بی خودشون هستن....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
درود و سلام خدا بر شما باد بزرگ مرد تاریخ دیپلماسی ایران موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ارباب وعده ها
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۱۰:۰۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
رئیس‌جمهوری جدید ایران چه چیزی را تحویل خواهد گرفت آقای ظریف ؟
در ضمن این شما و همفکرانتان و دولت محترم و منتخب مردم هستید که چندین سال است برجام را انتخاباتی کرده اید و اصلا حرفی برای گفتن جز برجام و مذاکره نداشته اید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
مردم در جنگ ۸ ساله اقتصادی هستن و تا خرداد سال آتی ادامه خواهد داشت... اما مردم پیروز و دشمنان ایران خوار و ذلیل خواهند شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
جمع کن خودت و برجامت هنوز داخل توهمی ملت دادی به باد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
وای خدا یعنی میشه ظریف این نظر هارو بخونه
Iran (Islamic Republic of)
گلی
۱۵:۱۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
اینا دقیقاشبیه کسی هستند که عزیزش مرده. ولی هنوز مرگش رو باور نکرده ودر خیال به سر میبره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
یعنی ببینید چه کسایی قرارداد های کشور را امضا میکنن. چقدر راحت گول میخورن آخرش هم نمیفهمن چقدر اشتباه کردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
واقعا اینها به این دولت امریکا امید دارند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
واقعا خدا شفاتون بده آقای ظریف که خیلی از مرحله پرتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
وااااا...اونا جلسه گذاشتن که الان راجع به برجام کاری انجام بدن یا بعد انتخابات اونوقت کی داره انتخاباتی میکنه؟؟؟؟!!!
یعنی گزارش دروغ گذاشته بودید؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۵۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
والا هسته ای رو دادین
چی گرفتین؟؟
مونده موشک و منطقه
چطور عربستان سعودی داره نیروگاه هسته ای راه میندازه
اسرائیل کلاهک هسته ای داره
ما نباید توان دفعاع از خودمونو نداشته باشیم ؟؟
نفوذی ها کار خودشونو میکنن
مردم باید آگاه باشین
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۹:۵۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ما نفهمیدیم این آقا وزیر خارجه ماست یا وزیر خارجه آمریکا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شما یک سیاست مداری و خوب می دانی که سیاست امریکا فرقی نمی کنه، امریکا الان که به قول شما خرابه هست برای ما کاری نمی کنه، فکر می کنی وضعش بهتر بش کاری خواهد کرد. تا کی می خواهید وقت سوزی کنید تا کی می خواهید این دست اون دست کنید.