به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محسن صادقیان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد گفت: با تصویب هیات وزیران، آیین اجرایی مذکور به منظور ارتقای جایگاه ایران در شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز و تسهیل فرآیندها در این زمینه و با هدف حذف مراجعه حضوری متقاضیان، دریافت مجوز ساخت به مراجع متعدد، آیین نامه اجرایی نحوه ایجاد بستر یکپارچه، ارائه خدمات مرتبط با اخذ مجوز ساخت و ساز در کشور و تسهیل فرآیندهای مربوطه ابلاغ شده است.
او افزود در این آیین نامه آمده است همه دستگاهها مکلفند در پایان هر سال، پوشه الکترونیکی نقشه یو تی ام (UTM) طرحها و حریمهای مصوب خود را که در طرحهای توسعه شهری و روستایی اعمال نشده است، از جمله حریم خطوط لوله انتقال گاز، آب و برق، حریم مسیرهای شبکه تار نوری، حریم فرودگاه، حریم راهها و راه آهن، حریم بناهای تاریخی، حریم حفاظتی- امنیتی را به دبیرخانه کمیسیون ماده (۵) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری، دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و همچنین برای انعکاس در نقشه شهری به شهرداری مربوطه اعلام کنند تا ملاک عمل شهرداریها و دهیاریها قرار گیرد.
صادقیان ادامه داد: همچنین وزارت کشور موظف است با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حداکثر در مدت ۶ ماه نسبت به راه اندازی سامانه مدیریت ساخت و ساز اقدام کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گفت: صدور پروانه ساختمانی پس از دریافت شناسه یکتا که از سوی سامانه مدیریت ساخت و ساز اختصاص داده خواهد شد، انجام میشود.
او خاطرنشان کرد: در این آیین نامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز موظف شده است امکان «استعلامات برخط صدور پروانه ساختمانی» و همگام سازی خروجی سامانههای مذکور را حداکثر در مدت ۶ ماه پس از ابلاغ این آیین نامه فراهم کند و در اختیار وزارت کشور قرار دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دستگاه های اجرایی مشمول استعلام در زمینه صدور پروانه ساختمانی موظفند در مدت شش ماه از ابلاغ این آیین نامه، امکان دسترسی ایجاد سامانه برخط در زمینه صدور پروانه ساختمانی را برای شهرداریها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی فراهم کنند.
او افزود: در آیین نامه مذکور، شهرداریها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی موظف هستند، همه فرآیندهای دریافت وجوه و عوارض قانونی خود را به گونهای اصلاح کنند که تمامی پرداختها به صورت خودکار و الکترونیک انجام شود.
صادقیان تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی نیز موظف است حداکثر در مدت ۶ ماه پس از ابلاغ این آیین نامه، نسبت به راه اندازی سامانه پرداخت الکترونیکی برخط حق بیمه کارگران ساختمانی مندرج در «قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی»، اقدام کند.
انتهای پیام/ی