در این گزارش می‌توانید ۲ روش طرز تهیه غذای جغور بغور یا همان جغول بغول و چغور پغور زنجانی را یاد بگیرید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جغور بغور یا چغور پغور و حتی جغول بغول به روش قهوه خانه‌ای و بازاری یک غذای مقوی است که با جگر گوسفند یا حتی گاو و مرغ و جگر سفید با انواع سبزیجات تهیه می‌شود. این غذای سنتی در اصل متعلق به شهر زنجان است که در شهر‌های دیگر مثل اردبیل و تهران و شهر‌های شمالی نیز به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. جالب است بدانید که این غذا با جگر گوسفند در روسیه و مشابه آن در اسکاتلند نیز طبخ می‌شود. وجود جگر در جغور پغور موجب شده تا سرشار از انواع ویتامین‌های A، D، E و آهن باشد و در عین سادگی طعم بی نظیری داشته باشد. در این مقاله می‌توانید ۲ روش طرز تهیه غذای جغور بغور یا همان جغول بغول و چغور پغور زنجانی را  یاد بگیرید.

روش اول طرز تهیه جغور بغور زنجانی خوشمزه

مواد لازم

پیاز درشت: ۱ عدد

دل و جگر گوسفند: ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

سیب زمینی: ۲ عدد

هویج: ۲ عدد

لیمو ترش تازه: ۱ عدد

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از فوت و فن‌های پخت یک کشک بادمجان خوشمزه و گشنیز کباب آذری تا چند مدل قارچ شکم پر و سوخاری + تصاویر


طرز تهیه

۲ روش تهیه جغور بغور یا جغول بغول به روش زنجانی و قهوه خانه‌ای

در اولین مرحله از طرز تهیه جغور بغور زنجانی خوشمزه باید پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. سپس دل و جگر‌ها را هم به شکل مربعی خرد نمایید. یک ماهیتابه را با حرارت متوسط روی گاز قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن پیاز را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی پیاز خوب سرخ و طلایی رنگ شد، دل و جگر‌های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید.

در دومین مرحله از طرز تهیه جغول بغول زنجانی خوشمزه نصف لیوان آب را با یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی مخلوط کنید و به ترکیب جگر و پیاز اضافه کنید. سپس کمی صبر کنید تا آب غذا به جوش بیاید و طعم مواد به خورد هم برود. سپس در این مرحله از طرز تهیه جغول پغور مقداری آب لیمو ترش تازه به غذا اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.

در این مرحله از تهیه جغور بغور زنجانی خوشمزه سیب زمینی‌ها و هویج‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و هر کدام را به صورت جداگانه در روغن سرخ کنید. می‌توانید هویج را رنده کنید و بعد سرخ کنید. سپس ترکیب جگر و پیاز را داخل یک ظرف مناسب سرو کنید. هویج‌های سرخ شده را روی غذا بریزید و سیب زمینی نگینی خرد شده را نیز در اطراف آن قرار دهید. جغول بغول شما آماده است، نوش جان کنید و لذت ببرید.

روش دوم طرز تهیه جغور بغور بازاری و قهوه خانه‌ای خوشمزه

۲ روش تهیه جغور بغور یا جغول بغول به روش زنجانی و قهوه خانه‌ای

مواد لازم

جگر گوسفند: ۱ عدد

سیب زمینی متوسط: ۱ عدد

پیاز: ۲ عدد

فلفل دلمه کوچک: ۱ عدد

سیر: ۳ حبه

گوجه فرنگی: ۲ عدد

روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

رب انار: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم


طرز تهیه جغول بغول

در اولین مرحله از خوراک جگر گوسفند مجلسی باید سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را نیز بشویید و به صورت نگینی خرد نمایید. سعی کنید پیاز و سیب زمینی را در یک سایز و اندازه خرد کنید. سپس سیر و فلفل دلمه را نیز خرد کنید. گوجه فرنگی و جگر گوسفند را هم به صورت مربعی خرد کنید.

در دومین مرحله از طرز تهیه جغور بغور بازاری و قهوه خانه‌ای خوشمزه باید مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید. سیب زمینی را در روغن سرخ کنید. سپس در یک ماهیتابه دیگر نیز کمی روغن بریزید و جگر را به آن اضافه کنید. مقداری جگر را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کنید. بعد پیاز و فلفل دلمه خرد شده را به جگر اضافه کنید. بعد از سرخ شدن پیاز و جگر، ادویه‌جات را به آن اضافه کنید. سیر رنده شده را داخل ماهیتابه بریزید و سپس گوجه فرنگی خرد شده و رب انار را به سایر مواد اضافه کنید. حواستان به سیب زمینی‌ها هم باشد و هر موقع که سرخ شدن، شعله گاز را خاموش کنید.

در این بخش از تهیه خوراک جگر گوسفند مجلسی بعد از اینکه همه مواد خوب پخته شوند، سیب زمینی را به جغور پغور اضافه کنید. درب ماهیتابه را برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا غذا خوب جا بیفتد و سپس جغور پغور زنجانی به سبک بازاری خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنید و نوش جان کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جعفر
۰۸:۳۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۹
سلام ترکیب جغور بغوردر زنجان اصلا سیب زمینی نداره یا شما نخورید ویا ندید اصلا آب نمی‌زنند فقط پیاز کمی تفت میدهیم چنتا فلفل تازه خورد میکنیم وقت میدهیم بعد گوجه را اضافه کرده و در آخر جگر گوسفندی که ورقه ورقه برش دادیم را اضافه میکنیم و هم می‌زنیم تا جگرها کمی سرخ شوند و بعد نوش جان البته اگه ظرف مسی باشد نور علی نور
Iran (Islamic Republic of)
ali
۲۳:۲۱ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
غوره رو یادت رفت