حکایت ماراتن افزایش قیمت‌ها در بازار‌های خراسان جنوبی چیزی جدید نیست و چند روزی است که به بهانه سرما قیمت میوه و تره‌بار افزایش یافته است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، حکایت این روز‌های مردم در نقاط مختلف کشور و به دنبال آن در خراسان جنوبی شنیدنی است. تب قیمت میوه‌ها در بازار به حدی رسیده که دیگر تهیه آن برای مردم بسیار سخت شده است و به قول معروف سفره‌هایشان روز به روز آب می‌رود.

قیمت میوه‌ها در چند هفته گذشته از قافله گرانی‌ها عقب نمانده و روز به روز سقف قیمت‌ها را شکسته است. افزایش قیمت میوه‌ها باعث شده حجم خرید میوه از سوی مردم کمتر شود.

آری افزایش قیمت بسیاری از کالا‌ها در کنار کاهش درآمد خانوار‌ها بیش از کرونا ویروس بر مردم فشار وارد کرده و نمودار رشد قیمت در انواع کالا‌ها به ویژه اقلام اساسی هر روز و شاید هر ساعت تغییر می‌کند که باعث گلایه اکثر طبقات اجتماعی به ویژه قشر کارگری و کارمندان شده است.

نوسان قیمت‌ها نه تنها گلایه شهروندان را در پی داشته بلکه صدای اعتراض کسبه را هم درآورده، چون هرچه قیمت‌ها افزایش می‌یابد از تعداد مشتریان و خریداران اقلام عرضه شده فروشگاه نیز کاسته می‌شود.

یکی از فروشندگان میوه و تره‌بار گفت: چند وقت است قیمت‌ها در بازار مرکبات روند صعودی دارد و بی حساب و کتاب بالا می‌رود.

او افزود: قبل از این صحبت از گرانی روغن، برنج، تخم مرغ و مرغ بود و امروز میوه و تره بار هم به دلیل رشد قیمت از سبد مصرف خانواده‌ها حذف شده است.

این فروشنده بیرجندی بیان کرد: یکی از اقلام مصرفی خانوار، میوه، سبزی و صیفی است که با نوسانات قیمت و کاهش قدرت خرید خانوار، میزان تقاضا برای این محصولات تغییر می‌کند. با گرانی‌ها تا حدودی میزان تقاضا برای میوه و سبزی از سوی خانواده‌ها کاهش یافته و افراد تنها به میزان نیاز روزانه خود خرید می‌کنند.

حجم بار میدان کم شده است

ملایی فروشنده بیرجندی گفت: به نظر می‌رسد از حجم بار در میدان کم شده است و برخی می‌گویند سرما عامل کم شدن و در نتیجه گرانی میوه است و برخی هم معتقدند میوه‌ها را برای فروش شب عید انبار کرده اند.

او افزود: هر چند روز یک بار که برای خرید هفتگی به میدان میوه و تره بار می‌آیم، اما هر بار که به میدان مراجعه می‌کنم با قیمت‌ها متفاوتی روبرو شده و بطور کلی فهرست خریدم تغییر می‌کند، چون بودجه خانواده کاملا مشخص، ولی قیمت‌ها هیچ ثباتی ندارد.

ملایی تصریح کرد: موز کیلویی ۴۴ هزار تومان، گوجه ۵هزار و  ۵۰۰ تومان، سیب درجه یک از ۱۴ تا ۱۶ هزار تومان عرضه می‌شود و یکی دو روز هم هست که کلا خیار طلا شده و این موارد فقط گوشه‌ای از نابسامانی بازار میوه و تره‌بار آنهم در شرایط کرونایی است.

او عنوان کرد: لیموشیرین ۱۶ هزار تومان، پرتقال ۱۵ هزار تومان، کلم ۱۱ هزار تومان عرضه می‌شود و با این روند افزایش قیمت به زودی میوه نیز از سبد خانوار‌ها حذف می‌شود.

این شهروند بیرجندی گفت: بازار گرانی میوه و تره بار را در حالی شاهد هستیم که نظارت‌های مسئولان به شدت رنگ باخته چرا که برخی از فروشنده‌ها کاملاً سلیقه‌ای عمل کرده و به هر قیمت که می‌خواهند، می‌فروشند.

یکی دیگر از شهروندان نیز با انتقاد از وضعیت بازار میوه در استان بیان کرد: گویی افزایش قیمت برای برخی مسئولان اهمیتی ندارد که هر روز نرخ‌ها افزایش دارد.

ملکی با بیان اینکه مردم توان خرید در این وضعیت گرانی را ندارند، اظهار کرد: شوهرم کارگر است و ماهانه کمتر از یک میلیون تومان درآمد دارد با این درآمد باید اجاره خانه و قسط وام بدهیم و دیگر چیزی برای خرید میوه و یا مایحتاج ضروری نمی‌ماند.

او بیان کرد: با ادامه روند در آینده‌ای نه چندان دور بسیاری از مردم و به خصوص اقشار کم درآمد گرفتار سو تغذیه می‌شوند به این دلیل که واقعا تهیه اقلام خوراکی برای خانواده‌های کم درآمد مشکل شده است.

سرما گرانی را به بازار تحمیل کرده است

حیدری رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند با تأیید روند افزایش قیمت در بازار میوه گفت: برخی اقلام میوه استان از استان‌های کرمان و فارس تامین می‌شود که در چند وقت اخیر سرمای شدید، محصولات کشاورزان را نابود کرد و از سویی دیگر میوه‌های سمت شمال کشور به دستور دولت برای تنظیم بازار شب عید در حال ذخیره سازی است که باعث افزایش قیمت میوه شده است.


بیشتر بخوانید


او افزود: در حالی که در چند ماه اخیر مقرر نبود امسال میوه تنظیم بازار ذخیره سازی شود، اما دولت به یک باره تصمیم گرفت میوه‌ها را برای شب عید ذخیره سازی کند که این موارد بر روند گرانی قیمت مرکبات تاثیر گذاشته است.

حیدری بیان کرد: نظارت‌ها در بازار میوه باید از مبدا و از بالا انجام شود، اما خبری از نظارت‌های کشوری نیست و مشتری و مغازه‌دار ضربه می‌خورند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار بیرجند اظهار کرد: قیمت مرکبات نسبت به ۲۰ روز گذشته ۲۵ درصد افزایش دارد.

انتهای پیام/ ر ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۹ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
آخه این که نشد گزارش تهیه کردن؟ قیمت میوه درجه سه بی کیفیت هر روز گرانتر میشه و شما رفتید از چند شهروند که اونها هم ناراحتند مصاحبه گرفتید. به جای این کارها یک سری بزنید به ادارات جهاد کشاورزی و ببینید چند درصد از میوه های هر استان صادر شده و درآمد حاصل از آن چه شده؟؟؟