به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم اختتامیه سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر با تلاوتی چند از آیات قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
سید محمد مهدی طباطبایی نژاد دبیر این دوره جشنواره، ضمن تبریک سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: دو ماه پیش نمیدانستیم جشنواره برگزار میشود یا نه و، اما و اگرهای زیادی داشتیم. اما خوشحالم بگویم جشنواره سی و نهم با چهار هزار سانس در سراسر کشور و در سلامت و با رعایت پروتکلها برگزار شد.
وی ادامه داد: از همه فیلمسازان و صاحبان آثار، چه شانزده فیلم بخش سودای سیمرغ و چه همه صاحبان آثار که در جشنواره امسال شرکت کردند تشکر میکنم چرا که چراغ این سینما را روشن نگه داشتند. عزت شما مستدام و امیدوارم سال خوبی پیش روی سینمای ایران باشد.
در ادامه با پخش کلیپی یاد و خاطره علی انصاریان را زنده نگه داشتند و در این کلیپ برخی بازیگران مانند هوتن شکیبا، پژمان جمشیدی، الناز حبیبی و بهرنگ علوی درباره این زنده یاد صحبت کردند.
حاضران پس از پخش این کلیپ، یک دقیقه ایستادند و یاد علی انصاریان را با تشویقهای ممتد گرامی داشتند. پژمان جمشیدی که در مراسم حضور داشت، برای انصاریان اشک ریخت.
پس از آن نوبت به نکوداشت چنگیز جلیلوند رسید و کلیپی با عنوان «سکوت تلخ» در این زمینه پخش شد. در این کلیپ هنرنمایی زنده یاد جلیلوند نشان داده شد.
پیروز حناچی شهردار تهران در ادامه این مراسم با گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب و نکوداشت یاد مدافعان سلامت در راه مبارزه با بیماری کرونا، به شرایط دشوار معیشت و فعالیت جامعه در سالجاری اشاره کرد و گفت: تاثیر این فضا در آثار جشنواره و مشکلات حاشیه نشینی شهری دیده میشود. ما هم از طرح این مسائل در سینما و توجه سینماگران به مسائل اجتماعی استقبال می کنیم.
سپس پیروز حناچی شهردار تهران، حسین انتظامی و طباطبایی نژاد روی صحنه آمدند و لوح تقدیر استاد جلیلوند را به محمد مهدی جعفری مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری قرن بیست و یکم که به نمایندگی از این استاد آمده بود، اهدا کردند.
بیشتر بخوانید:
در ادامه نوبت به نکوداشت دوم که متعلق به زنده یاد پرویز پورحسینی بود، رسید و کلیپی با نام «بی سرو صدا» پخش شد.
دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و طباطبایی نژاد لوح تقدیر را به فرزند این هنرمند تقدیم کردند.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنان خود با اشاره به جایگاه سینما در ایران، از تجربه دوران جنگ و مقاومت گفت و اظهار کرد: سینمای ایران در سالهای پایانی جنگ به بیش از ۵۰ فیلم در سال رسید که خاطرات سینمایی ما را رقم زدهاند. تجربه مهم بعدی ما، فیلمسازی در شرایط کرونایی است و امسال هم بیش از ۵۰ اثر به جشنواره رسید و ۱۶ اثر توجه مخاطبان را به خود جلب کردند. این نشانه جریان داشتن سینما در خون و رگ مردم ایران و هنرمندان سینما در این سال دشوار کرونایی است. از هنرمندان و عوامل برگزارکننده جشنواره هم ممنونم که چراغ سینمای ایران را روشن نگاه داشتند.
پس از اتمام کلیپ اهدای بخش سودای سیمرغ آغاز شد و سید جمال ساداتیان پیش از اهدای جوایز بیانیهای از سوی هیئت داوران که روی صحنه حضور داشتند، خواند.
سیدجمال ساداتیان در متنی ضمن تشکر از تلاش سازندگان ۵۷ فیلم، به کیفیت آثار متاثر از شرایط تولید در سال کرونایی اشاره و به تولید در بخش خصوصی و تنوع ژانر در سینمای ایران و پتانسیل سینمای ایران در تنوع گونه اشاره کرد. او همچنین به برخی اتفاقات حاشیهساز در فضای مجازی انتقاد کرد و از توجه سینماگران به سینمای اقتباسی سخن گفت.
پوریا رحیمیسام پس از دریافت جایزه گفت: وقتی پدرم را از دست دادم، روی صحنه تئاتر بودم و ۱۴ سال طول کشید تا جایزهام را بگیرم.
رضا عطاران پس از دریافت جایزه از داوران تشکر کرد و به روحالله حجازی تبریک گفت. او همچنین آرزو کرد که واکسانسیون کرونا در ایران به سرعت انجام شود و از شر بلای بیماری کرونا خلاص شویم.
رویا افشار در سخنان خود گفت: همیشه تلاش کردهام چهرهای صادق از مردم ارائه دهم و آرزوهای خیلی خوبی برای مردم کشورم دارم.
حسین دارابی کارگردان فیلم مصلحت از لطف خداوند و عنایت حضرت، ولی عصر (عج)، توجه داوران و تلاش همه گروه سازنده فیلم تشکر کرد.
ارسلان امیری کارگردان فیلم زالاوا از تلاش فیلماولیها در این دوره و توجه هیات داوران گفت و اظهار امیدواری کرد سلامت به جامعه و سینما بازگردد.
مهدی جعفری کارگردان فیلم یدو این موفقیت را ماحصل ادای دین به مردم آبادان دانست و دینی که به سینمای کانونی و در رٲس آن، باشو، غریبه کوچک داشت.
محمدرضا مصباح تهیهکننده فیلم یدو به روح شهدای سلامت و امنیت درود فرستاد و موفقیت یدو در کنار همه آثار ارزشمند امسال را قدر دانست.
جشنواره سی و نهم فیلم فجر با اهدای سیمرغهای بلورین به برگزیدگان به پایان رسید.
انتهای پیام/