به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هلث دِرِکت، کیستها انواع مختلفی دارند و ممکن است در اندامهای مختلف دیده شوند. یکی از رایجترین این موارد کیست بیکر (Baker's cyst) است.
در این حالت، یک برجستگی پرآب یا تورم در پشت زانو اتفاق میافتد. به طور معمول دلیل این امر آبی است که از مفاصل زانو به این بخش وارد میشود. برخی افراد مبتلا به کیست بیکر ممکن است به ورم مفاصل (آرتروز)، و یا جراحتی مانند پارگی غضروف زانو دچار شده باشند.
کیست بیکر ممکن است آنقدر کوچک باشد که فرد نتواند خود به وجود آن پی ببرد. از سوی دیگر، ممکن است فرد از درد، تورم و بزرگ شدن یک توده در پشت زانو، و احساس فشار در زمانی که پاهای خود را راست میکند، گلایه و شکایت داشته باشد.
راههای درمانی متفاوتی برای کیست بیکر تجویز میشود. برای مثال، در کودکانی که هیچ دردی ندارند، این کیست نیازی به درمان ندارد. مشاهده شده است که در بسیاری از کودکان این کیست بدون درمان به مرور از بین میرود.
بزرگسالانی که از درد کیست بیکر رنج میبرند، میتوانند با یک کمپرسور آب سرد این درد را تسکین دهند. همچنین داروهای پاراستامول و ضد التهاب برای این افراد تجویز میشود. ممکن است با انجام فعالیتهایی مانند پیاده روی و شنا این درد کاهش یابد.
به افرادی که به طور همزمان از کیست بیکر و چاقی و اضافه وزن رنج میبرند توصیه میشود وزن خود را کاهش دهند، زیرا این موضوع میتواند به کاهش علائم بیماری در آنها کمک کند. باید بدانید که استفاده از زانو بند و نیز مصرف مکملهای غذایی در کاستن از درد بیمار بی فایده است.
با این حال، اگر کیست بیکر به دلیل آرتروز و یا جراحت زانو رخ داده، بهتر است در ابتدا این بیماریها را درمان کنید. در برخی از افراد انجام عمل جراحی در این زمینه توصیه میشود. برای مثال ترمیم پارگی غضروف با عمل جراحی بسیار مفید است. اگر دلایل ظهور کیست بیکر را درمان نکنید حتی با عمل جراحی و برداشتن کیست این بیماری از بین نمیرود و دوباره پس از مدتی علائم آن بروز میکند، زیرا دلیل به وجود آمدن کیست بیکر همچنان در زانوی فرد وجود دارد.
اگر به کیست بیکر مبتلا هستید با مراجعه به پزشک متخصص، وی بهترین راهکار درمانی برای شما را تجویز خواهد کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/