به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هلث دِرِکت، چشم یکی از اصلیترین اندامهای بدن است که در درک درست انسان از محیط بیرونی به وی کمک میکند. با این حال، این اندام در برخی موارد شاهد بیماریها و عفونتهای خاصی است. یکی از این بیماریها بلفاریت محسوب میشود.
بلفاریت یا "پلک آماس" به التهاب پلکها به ویژه در لبه آنها اطلاق میشود. در این حالت، پلکها دچار قرمزی، تورم و درد میشوند. به طور معمول بلفاریت هر دو چشم را درگیر میکند. گرچه این بیماری باعث احساس ناخوشایند در فرد میشود، اما خوشبختانه باعث کاهش قوه بینایی او نمیشود.
متخصصان دلایل متعددی برای بروز این بیماری اعلام کرده اند، اما رایجترین دلیل ابتلا به بلفاریت عفونت باکتریایی است. این عفونت میتواند بر روی مژهها و یا در غدد پلکها رخ دهد. از دیگر دلایلی که منجر به بلفاریت میشود میتوان به بسته شدن مجاری غدد چربی مژه ها، آلرژی به گردهها و یا قطرههای چشم، مشکلات پوستی مانند شوره و آکنه روزاسه که چشم را درگیر میکنند، اشاره کرد.
رایجترین علائم بلفاریت شامل موارد ذیل میشود:
۱- احساس وجود چیزی در چشمها
۲- احساس خارش و یا سوزش در چشمها و پلک
۳- قرمز شدن لبههای پلکها
۴- چشمان پرآب
۵- زیاد پلک زدن
۶- حساسیت به نور
۷- داشتن مژههای سفت یا چسبناک به ویژه در اول صبح
افرادی که به بلفاریت مبتلا هستند میتوانند اقدامات ذیل را انجام دهند:
۱- پلکهای خود را به سمت بینی ماساژ دهید.
۲- پلکهای خود را با آب یا مواد بهداشتی دیگر مانند شامپو بچه یا قطره چشم شستشو دهید.
۳- چند بار در طول روز از کمپرس گرم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه استفاده کنید.
۴- به هیچ عنوان تا زمانی که تورم چشمانتان از بین نرفته است، از لنز استفاده نکنید.
در بسیاری از موارد بیماری بلفاریت بدون مراجعه به پزشک و با کمی استراحت التیام مییابد. با این حال، اگر پس از چند روز مشاهده کردید که این بیماری بهبود نیافت مراجعه به پزشک توصیه میشود. در این مواقع، پزشکان پس از معاینه و تشخیص بیماری، اقدام به تجویز پماد آنتی بیوتیک میکنند. همچنین ممکن است متخصص برایتان قطره استروئیدی چشم به منظور کاهش التهاب تجویز کند.
بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری بلفاریت پاکیزه نگه داشتن پلک هاست. توصیه میشود خانمها از مواد آرایشی در اطراف چشم خود استفاده نکنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/