به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هلث دِرِکت، چشمان منقبض یا انقباض چشم به شرایطی اطلاق میشود که در آن عضلات روی پلک دچار اسپاسم میشوند. در بسیاری از موارد، این انقباض ملایم بوده و پس از مدتی به صورت خود به خود از بین میرود. چشمان منقبض زمانی رخ میدهد که عضلات پلک شما بدون اراده و کنترل دچار اسپاسم شده و سطح چشم را میپوشاند.
موارد زیادی میتواند منجر به این بیماری شود که از آن جمله میتوان به استرس، خستگی، نور شدید، تحریک داخل چشم یا داخل پلک، استعمال دخانیات، آلودگی، زیاده روی در مصرف کافئین و یا نوشیدنیهای الکلی اشاره کرد.
گرچه در بسیاری از موارد انقباض چشم به طور طبیعی و به مرور زمان از بین میرود، اما ممکن است این بیماری به دلایل مختلف بیش از یک هفته ادامه یابد. دلیل این امر میتواند ناشی از خشکی چشم، وارد شدن جراحت به سطح چشم (قرنیه)، و حساسیت به نور اتفاق بیوفتد. در موارد نادر اسپاسم شدید عضلات پلک میتواند نشانه اختلالات عصبی باشد.
با اقدامات سادهای میتوان انقباض چشم را درمان کرد که از آن جمله میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- به اندازه کافی خوابیدن
۲- استراحت دادن به چشم
۳- اجتناب از نورهای شدید
۴- استفاده از قطرات مرطوب کننده چشم
۵- مدیریت استرس
۶- خودداری از مصرف کافئین
اگر انقباض چشم شدید و به اندازهای بود که باعث سخت باز نگه داشتن چشمانتان میشود، حتماً به پزشک مراجعه کنید. با این حال، اگر اسپاسم عضلات پلک ملایم بود با مشاهده علائم ذیل توصیه میشود به چشم پزشک رجوع کنید:
۱- انقباض چشم پس از مدتی خوب نشود و تا چند هفته موضوع ادامه یابد.
۲- انقباض باعث بسته شدن پلکهای شما شود.
۳- این اسپاسم در سایر بخشهای بدن یا چهره شما نیز دیده شود.
۴- دچار افتادگی پلک شوید.
۵- چشمان شما به دلیل اسپاسم پلک قرمز، متورم و پرآب شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/