گفته می‌شود به هم ریختگی بازار جو برای خوراک دام، بیشتر به علت واردات بیش از ۸۰ میلیون یورو نهاده دامی آن در فصلی نامتعارف واردات آن است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امسال تامین نهاده‌ها یکی از دغدغه‌های تولید کنندگان در بخش کشاورزی بوده و هست. دامداران هم مانند سایر تولید کنندگان این بخش با مشکلات زیادی از گرانی تا کمبود خوراک دام مواجه بودند.

این روز‌ها دامداران برای تامین خوراک دام هایشان با کمبود مواجه اند و اگر هم جو دامی پیدا کنند چند برابر قیمت مصوب که (۱۷۰۰ تومان) است؛ برای هر کیلو از ۴ تا ۶ هزار تومان باید هزینه کنند. براساس گزارش‌هایی که به دست ما رسیده در بنادر جنوبی کشور جو دامی وجود ندارد که باعث کمبود یا افزایش قیمت این محصول در بازار شده است.

خرید خارج از فصل جو بازار را برهم زد

امین شالچیان مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی‌های کشاورزی ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مشکل کمبود و افزایش قیمت جو دامی در بازار به دلیل سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های نادرست برای واردات این محصول است به طوری که حساسیتی از سوی واردکنندگان برای واردات نهاده‌ها در زمان مناسب وجود ندارد.

او افزود: در سال‌های گذشته این مشکلات وجود نداشت. قبل از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهاده‌های دام و طیور؛ تامین نهاده‌ها به وسیله خود تولید کننده‌ها و فعالان بخش کشاورزی صورت می‌گرفت، اما نبود برنامه ریزی و اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نهاده‌ها زمینه ساز این مشکلات شده است.

او با اشاره به اینکه تولید در کشور از این سیاست گذاری‌ها در واردات نهاده‌ها آسیب دیده است؛ ادامه داد: خرید خارج از فصل یکی از عواملی است که باعث افزایش قیمت نهاده‌ها و کمبود در بازار شده است. جو دامی در فصل برداشت پایین‌ترین قیمت را دارد که معمولا در نیمه اول سال است، ولی در بقیه فصول قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

شالچیان با بیان اینکه در کشور ما خرید نهاده‌ها خارج از فصل صورت می‌گیرد و باعث افزایش قیمت به خصوص در بنادر جنوبی می‌شود؛ اظهار کرد: اگر قرارداد‌ها در نیمه اول سال بسته شود قیمت تمام شده ۱۸۰ یورو خواهد بود، ولی در نیمه دوم سال بین ۲۳۰ تا ۲۷۰ یورو از سوی کشور‌های صادرکننده نهاده قیمت گذاری می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی‌های کشاورزی ایران در پایان گفت: این اتفاق نه تنها باعث توقف تولید علوفه دامی و حذف تولید کننده‌ها در بخش کشاورزی می‌شود بلکه مقادیر زیادی ارز یعنی حدود ۸۰ میلیون یورو از کشور خارج می‌شود.

یک کشتی حامل جو دامی در بندر عباس تخلیه شد

محمد رضا طلایی مدیرعامل پشتیبانی امور دام کشور در گفت وگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عمده جو وارداتی از بنادر شمالی و از کشور‌های آسیای میانه؛ روسیه و قزاقستان وارد کشور می‌شود.

او با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام کشور روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تن جو دامی به استان‌ها حمل می‌کند؛ افزود: در بنادر جنوبی به دلیل بالا بودن قیمت جو دامی ترغیب بخش خصوصی برای واردات این محصول کم هست.

او ادامه داد: یک کشتی حامل جو دامی در بندر عباس تخلیه شده است و ۳ کشتی دیگر هم خرید داشتیم که در حال تخلیه در بندر امام خمینی (ره) هستند.

مدیر عامل پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: در ۲ ماه گذشته روند خوبی برای تامین جو در کشور ایجاد شده است و با ذخایر خوب شرکت پشتیبانی امور دام کشور نهاده دامداران تامین خواهد شد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
به امید روزیکه در کشور زیبا و خاک حاصلخیز خودمان ایران عزیز ، با تلاش نیروهای متخصص، متعهد و جهادی، نهاده های دامی را هم کشت کنیم
و دست در دست هم، شکوفایی و استقلال ایران و ایرانی را در تمام زمینه ها شاهد باشیم "انشاالله"
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
نهاده های دامی از فضا می یان یا عمل آوریش از گندم
سخت تر
ما که این همه بیکار داریم و مشکل ارز داریم
چرا خودمنون کاری نمی کنیم
شاید سود بعضی ها تو این کار
شاید متخصص نداریم
شاید زمین کافی نداریم
به نظرتون مشکل کجاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
واردکننده ها انقدرزرنگ هستند که جو کنوم ذرت وغیرو رادرانبارهانگهداری میکنند براسودکلان خودشان هیچ نضارتی درکارنیست تشریف ببرین دربندرهای جنوب وشمال کشور ببینید کجاها ابار میکنند همه دست بدست هم میدن براپول گذاف کی به کیه تواین مملکته بدون ناظر واطاق اصناف
Iran (Islamic Republic of)
....
۲۱:۳۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
قول میدم سال دیگه امار بیکارا چندبرابر میشه
بیچاره دامداران وکشاورزان ضعیف که هیچ کس ب فکرشون نیست
Iran (Islamic Republic of)
گاودار
۱۹:۳۷ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
با این مدیران بنده طی این سال مجبور بودم هفته ای یکی از گاوها رو بفروشم وجو 7 هزاری بخرم بد بخت شدیم خدایا اوناهای که بانی این تحریم داخلی علیه دامدارها شده رو واگذار می کنیم به خودت
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۲۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
با کلی امید و ارزو امسال رشته علوم دامی ثبت نام کردم تا دامداریمون رو بتونم توسعه بدم و مالمون رو اصولی جمع کنم ولی از بخت بد من(البته چیز جدیدی نیست)همینطوری پیش بره این کار و صنعت هم تعطیل میشه و دیگه لازم نیست مسئولان نگران اینده بچه هاشون باشن چون میتونن گوشت وارد کنن.
منم تا اون موقع ایشالا کرونا انگلیسی میگرم میرم به دیار باقی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۲ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
مسئولین ما آخر برنامه هستن. چه جالب تو فصل برداشت کشور شروع به واردات میکنن!!! بدبخت دامدار با هزار زحمت در داخل کشور گوشت تولید میکنه موقعیکه میخواد بفروشه گوشت وارد میکنن!!
آخرین اخبار