در گزارش زیر طرز تهیه ترشی عربی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه  ترشی عربی آشنا کنیم

مواد لازم:

بادمجان نیم کیلو

شلغم نیم کیلو

کلم قمری نیم کیلو

لبو نیم کیلو

گل کلم ۱ کیلو

فلفل تند طبق سلیقه

سیر یا موسیر مقداری

سرکه و نمک به میزان لازم

سیاهدانه، گلپر، زردچوبه.

زیره، تخم گشنیز از هر یک، ۱ قاشق غذاخوری


بیشتر بخوانید

طرز تهیه:

بادمجان را با پوست حبه حبه خرد کرده و با نمک و زردچوبه و سرکه می‌پزیم تا قدری که نرم شود.

لبو را با آب می‌جوشانیم و بعد دمکن میگذاریم تا دم کشیده و آرام آرام بپزد.

به غیر از بادمجان و لبو، بقیه مواد خام هستند. همه مواد را حلقه حلقه یا خلالی کرده و همه را با هم مخلوط می‌کنیم. ادویه و سرکه و نمک را رویش میریزیم و در ظرفی ریخته و درش را می‌بندیم. پس از حدود ۱۰ _ ۱۵ روز ترشی آماده است.

ترشی عربی مقدوس بامزه‌ای بی نظیر

مکدوس یا مقدوس یک نوع ترشی عربی برای کشور‌های اردن – لبنان – فلسطین است. این ترشی در واقع بادمجان پرورده با گردو و روغن زیتون است که با مزه‌ای فوق العاده بی نظیر خود در کنار خوارک عربی مثل حمص یا دلمه‌ها سرو می‌شود.

مواد لازم:

بادمجان ریز کوچک: ۱ کیلو
گردو خرد شده: ۱۰۰ گرم
سیر: ۱۰ حبه
فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱۵۰ گرم
چیلی قرمز فلفل ریز تند: ۱ عدد
نمک دریایی
روغن زیتون بکر

طرزتهیه

داخل قابلمه مقداری اب بریزید و بزارید به جوش بیاد. همین که جوشید بادمجون‌های ریز رو بریزید توش و روی بادمجون‌ها یک بشقاب بزارید تا بادمجون‌ها نیان روی اب در قابلمه رو بزارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بادمجون‌ها بجوشن

حواستون باشه بشقابی نزارید که به گرما حساس باشه و بترکه

حالا بادمجون‌ها رو دونه دونه خارج کنید بزارید توی ابکش و کلاهک هاشون رو به ارامی جدا کنید حالا با کمک بک کارد شکم بادمجون‌ها رو چاک بدید و توی هر کدون نصف قاشق چای خوری نمک دریایی بریزید و بزارید داخل ابکش
بعد که همه بادمجون‌ها تموم شدن روی بادمجون‌ها دوباره بشقاب بزارید تا اب بادمجون‌ها بره به مدت نیم الی یک ساعت

حالا برید سراغ فلفل دلمه ای‌ها و خوب با رنده ریز رندشون کنید
فلفل چیلی رو هم تخم هاشو در بیارید و ریز خرد کنید. سیر‌ها رو خیلی ریز خرد کنید یا رنده کنید.

گردو رو با گوشت کوب بکوبید، اما کاملا له نکنید بزارید مقداری دونه درشت داشته باشه.
حالا گردو رو با فلفل و سیر مخلوط کنید خیلی کم اندازه نصف قاشق نمک دریایی بپاشید؛ و شکم بادمجون‌ها رو باهاش پر کنید.

یک شیشه کاملا تمیز و خشک حاضر کنید بادمجون‌ها رو دونه دونه با حوصله داخل شیشه کیپ هم بچینید.
اصلا فاصله نزارید بینشون تا جایی که میتونید بادمجون‌ها رو فشرده بچینید.

بعد از اتمام کار در شیشه رو با یک دستمال توری ببندید و شیشه رو برعکس کنید نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه دیگه به این حالت بمونه و اگر ابی داخل شیشه داشته باشه خارج بشه.

دستمال رو بردارید و روغن زیتون رو روی بادمجون‌ها بریزید. یک کارد حاضر کنید و کناره‌های شیشه فرو کنید تا روغن زیتون به همه جای بادمجون‌ها برسه و کاملا روی بادمجون‌ها رو بپوشونه

درش رو محکم ببندید و بزارید داخل کابینت یا اتاق چک کنید اگر بادمجون‌ها روغن رو به خودشون کشیده بودن و سر شیشه خالی بود باز روغن اضافه کنید. چون اگربادمجون‌ها با روغن زیتون پوشیده نباشن فاسد میشن

یک هفته نگه دارید و بعد نوش جان کنید. بعد از یک هفته میتونید داخل یخچال منتقلش کنید، اما چون روغن زیتون داخل یخچال سفت میشه باید هر بار قبل از مصرف ۱ ساعت بیرون از یخچال بزارید تا روغن زیتون هم دمای محیط بشه.

نکته

در لبنان داخل مواد گردو مقداری انار دون شده هم میریزن اگر دوست داشتید میتونید اضافه کنید.
اگر دسترسی به چیلی قرمز نداشتید به جاش میتونید مقداری پودر فلفل تند اضافه کنید.
گرفتن اب بادمجون‌ها و در اخر برعکس گذاشتن شیشه محتوی بادمجون برای جلوگیری از فاسد شدن مکدوس خیلی مهمه رعایت کنید.

منبع: کی آشپزه

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.