ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت توجه به رشته علوم انسانی در کشور اظهار کرد: به میزان قابل توجهی وارد دنیای خدماتی شده ایم؛ به این ترتیب شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... به گونهای حکم میکند که بحث روابط و گرایشها و علوم رفتاری بر یکدیگر بر محور خاص بودن در حرکت باشند.
او افزود: با شکل گیری روابط جدید بین انسانها بحث گرایش ها، علوم رفتاری در دنیای کار، اشتغال و دنیای اقتصادی، روابط بین الملل و از بین رفتن مرزها و موقعیت ارتباطات پیشرفت کرده است.
صالحی عمران تصریح کرد: علوم انسانی مرتبط با شناخت و عملکرد انسان هاست که باید توجه زیادی به آن شود چرا که علوم انسانی ابزار و روش و تشکیلات و علوم پایه و علوم ماده نیست بلکه ارتباطی همه جانبه و بر پایه اصل است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: با تغییر و تحولات موجود در آیندهای نزدیک وارد دنیای جدیدی میشویم که بسیار متغیر و پیچیده است و برداشتها و تفاسیر جدیدی را پیش روی مان خواهد گذاشت بنابراین با تمامی این شواهد علوم انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
صالحی عمران با بیان اینکه شناخت شناسی و روش شناسی علوم انسانی اهمیت بالایی دارد، تاکید کرد: انسان را باید با روش شناسی شناخت براین اساس علوم انسانی اهمیت زیادی دارد، اما در کشور خودمان جایگاه زیادی برای آن به خصوص در مناسک تصمیم گیریها در حوزه اقتصاد، سیاست، اجتماع، فرهنگی و مدیریتی و ... قائل نمیشویم و باید گفت که فارغ التحصیلان علوم انسانی جدی گرفته نمیشوند.
او گفت: هدایت تحصیلی ما در آموزش و پرورش نخبگان علمی را به سمت رشته علوم انسانی هدایت نمیکند چرا که کاربردها و آثار و ویژگیهای آن در جامعه جدی گرفته نشده و عموما در کشور محقق زاده هستیم و به علت بی توجهی دانشجویان را برای ادامه تحصیل در رشتههای علوم انسانی هدایت نکرده ایم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور اضافه کرد: علوم انسانی در جامعه ما به عنوان برچسب درجه دوم شناخته شده و این امر به هیچ عنوان برای کشور خوب نخواهد بود، باید افراد نخبه به سمت علوم انسانی هدایت شوند و دستاوردهای آن را باور کنیم چراکه دستاوردهای علوم انسانی یک دستاورد علمی است و بی توجهی به آن به معنای به اهمیتی به جامعه است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/