یک استاد دانشگاه گفت: امتیازات اداری اعضای هیئت علمی برای پذیرش دانشجویان دکتری باعث افت کیفیت سطح علمی دانشگاه‌ها می‌شود.

اسماعیل امینی، استاد ادبیات دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره معضل بی رویه افزایش دانشجویان در کشور اظهار کرد: دانشگاه‌های کشور به پذیرش همه فارغ التحصیلان دبیرستانی اقدام کرده اند و در حال حاضر هیچ فردی با مدرک دیپلم از سطح علمی، جا نمانده است.

او افزود: برخی از دانشجویان در کنکور سراسری غیبت می‌کنند و برگه آزمون آن‌ها کاملا سفید است، اما در تعدادی از رشته‌ها قبول می‌شوند و می‌توانند انتخاب رشته کنند که این موضوع باعث آسیب جدی به جامعه آینده علمی کشور می‌شود.

امینی تصریح کرد: دانشجویان به منظور شرکت در مقاطع دکتری باید سابقه کار پژوهشی داشته باشند و نسبت به منابع اصلی و حوزه مطالعاتی خود باید اشراف کافی را داشته باشند، اما از آن جایی که این موضوع تبدیل به انتخاب عددی شده ، دانشگاه‌ها اجازه افزایش تعداد دانشجویان مقطع دکتری را تا میزان دلخواه دارند.

او با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش تعداد دانشجویان دکتری در دانشگاه‌ها کسب درآمد است، تاکید کرد: جذب دانشجویان دکتری برای دانشگاه و اعضای هیئت علمی، یک امتیاز خاص محسوب می‌شد چرا که اعضای هیئت علمی زمانی که با دانشجویان دکتری درس و پایان نامه و مقاله علمی داشته باشند حتما برای آنها یک امتیاز محسوب می‌شود؛ همین عامل باعث کاهش سطح کار می‌شود که دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجویان دکتری به کیفیت توجهی ندارند.

استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: امتیازات اداری اعضای هیئت علمی با پذیرش دانشجویان دکتری افزایش می‌یابد همین امر باعث افت مدرک تحصیلی و کیفیت سطح علمی دانشگاه‌ها می‌شود و باید به صورت جدی روی این مسئله توجه کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار