لشکر بلوکی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت:گروه شیر و لبنیات شامل شیر و فرآوردههای آن مانند ماست، پنیر، کشک ،بستنی و دوغ است.
او ادامه داد: این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، پتاسیم و ویتامین ب ۱۲ و ب ۲ و سایر مواد مغذی است و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکام استخوان و دندان ضروری اکه میزان استفاده روزانه لبنیات ۲ تا ۳ واحد است.
لشکر بلوکی گفت: از شیر پاستوریزه شده کم چربی (۲ ونیم درصد) یا کمتر، به جای شیرهای طعم دار که دارای قند هستند از شیرهای ساده استفاده شود.
او گفت: از پنیرهای تهیه شده از شیر پاستوریزه که کم نمک و کم چرب هستند و از بستنیهایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده استفاده شود مقدار قند بستنی بالاست بنابراین توصیه میشود در مصرف آن زیاده روی نکنید.
او افزود: حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه و حداقل ۱۰ دقیقه درحال هم زدن جوشانده شود به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه میشود که از انواع کم نمک آن استفاده شود.
لشکر بلوکی گفت:بهتر است شیر و لبنیاتی که با ویتامین D غنی شده اند مصرف شوند.
او گفت:اگر کسی بیماری عدم تحمل لاکتوز را دارد شیر بدون لاکتوز و یا پنیرهای سفت و ماست را مصرف کند.
این مقام مسئول تاکید کرد حتما به تاریخ انقضای شیر توجه شود و ظرف شیر را تا هنگام مصرف روزانه و دور از مواد بودار در یخچال نگهداری کنید.
انتهای پیام/م