به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا این امکان وجود دارد که در عرض ۳۰ روز یک سوله سبک خرپایی آماده بهره برداری شود؟ این سوالی است که میتواند در بسیاری از موارد مطرح شود. یکی از موارد مهمی که در ساخت یک سوله اهمیت دارد سرعت بالای انجام کار است. طراحی و ساخت سوله از مواردیست که دقت زیادی می طلبد. اما علاوه بر بالا بودن کیفیت کار سرعت بالا هم از اهمیت زیادی برخوردار است. بسیاری از صنعتگران تمایل دارند تا در کوتاهترین بازه زمانی از سوله مورد نظر خود بهره برداری کنند. با بالا رفتن روزافزون قیمت ها هم این موضوع حساسیت بیشتری پیدا می کند. قطعا شرکت سازنده سوله باید علاوه بر دارا بودن تیم متخصص طراحی و ساخت، دارای تجربه کافی در زمینه ساخت انواع مختلف سوله داشته باشد. بالا بودن تجربه تیم طراح و سازنده سوله می تواند باعث بالا رفتن سرعت ساخت سوله شود بدون انکه کیفیت ساخت تحت تاثیر قرار گیرد.
سوله سبک خرپایی چیست و چه کاربردی دارد؟
امروز قصد داریم تا به بررسی این سوله ها بپردازیم. با بالا رفتن روزافزون قیمتهای ساخت و ساز و هزینه های مربوط به آنها، امروزه از سازه های فلزی یا سوله به عنوان جایگزینی برای چنین ساختمانهایی استفاده میشود. سوله ها اصولا دارای کاربریهای متفاوتی میباشند که یکی از آنها کاربرد در موارد صنعتی است. در موارد صنعتی میتوان از سوله در کاربریهای متنوعی استفاده کرد این سوله ها میتوانند برای کارخانه ها و دیگر صنایع جایگزین خوبی برای ساختمانهای بتنی باشند. اصولا با محاسبات فنی و خاصی باید طراحی و ساخت سوله انجام شود به خصوص در موارد صنعتی که این محاسبات اهمیت بیشتری خواهند داشت. مطابق با این محاسبات شکل سوله و لوازم به کار رفته در آن تعیین خواهد شد.
ما پیش از همه اینها باید ابعاد سوله با توجه به نوع کاربری آن بصورت کامل مشخص شود. اصولا مقرون بصرفه بودن طراحی و ساخت سوله اهمیت زیادی دارد پس دقت در تعیین ابعاد سوله بسیار مهم است. میزان آهن لازم برای ساخت اسکلت سوله با تعیین ارتفاع و دهانه سازه مشخص خواهد شد. شرکتی که قرار است طراحی و ساخت سوله را انجام دهد باید دارای تیم متخصص و باتجربه باشد و بتواند با کمترین هزینه و در زمانی کوتاه سوله مورد نظر را به بهترین شکل طراحی و پیاده سازی نماید. شرکت بیستون سازه آذران همراه با تیم متخصص و باتجربه خود در زمینه طراحی و ساخت سوله های خرپایی و انواع دیگر سوله ها فعالیت می کند و قادر به طراحی و ساخت سوله های مورد نظر صنعتگران در کوتاهترین و زمان ممکن و با قیمتی مناسب است.
سوله چیست و چه انواعی دارد
سازه فلزی که دارای سقف شیبدار باشد و تولید آن در اشکال مختلف و بر مبنای محاسبات فنی خاص انجام شود سوله نام دارد. ابعاد سوله با توجه به نوع کاربرد آن متفاوت است. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید این سازه های فلزی در چه مواردی کاربرد دارند. از موارد کاربرد این سازه ها می توان به پارکینگها، سالنهای ورزشی، کارخانه ها، انبارها دامداریها، فروشگاهها، آشیانه های هواپیما، مرغداریها و مواردی از این دست اشاره کرد.
نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که ابعاد سوله با قیمت آن ارتباط مستقیم دارد. بنابراین پیش از طراحی یک سوله حتما باید ابعاد دقیق آن مشخص شود که این ابعاد با توجه به نوع کاربری سوله تعیین خواهد شد. اصولا نوع کاربری واحد صنعتی تعیین کنده ابعاد و وزن قطعات بکار رفته در سازه است. موقعیت مکانی که برای سوله در نظر گرفته میشود بسیار مهم است و میتواند تعیین کننده وزن سالنهای صنعتی باشد. از عواملی که بر وزن سالنهای صنعتی تاثیرگذارند میتوان به بیشترین میزان بارش برف، دهانه سالن، ارتفاع ستون و سرعت وزش باد اشاره کرد.
سوله تیرورقی چیست؟
از قدیمی ترین انواع سوله میتوان به سوله تیرورقی اشاره کرد. اما امروزه تقاضای کمتری برای ساخت چنین سوله ای وجود دارد و صنعتگران کمتر به ساخت چنین سوله ای گرایش دارند. از ورقهای فولادی برای ساخت سوله های تیرورقی استفاده میشود. که این ورقهای فولادی با در نظر گرفتن ارتفاع سوله و اندازه دهانه اآن طراحی میشود و در انتها اتصال آنها با کمک پیچ و مهره انجام خواهد شد. این نوع از سوله برای مواردی با اندازه دهانه ۱۵ تا ۲۰ متر قابل استفاده است و برای بیشتر از این مقدار مقرون بصرفه نخواهد بود. امروزه سوله های سبک تیرورقی به گونه ای ساخته میشوند که نسبت به سوله های سنگین تیرورقی وزن کمتری دارند و به همین دلیل مقرون بصرفه تر نیز خواهند بود و صنعتگران بیشتری تمایل به استفاده از چنین سوله هایی دارند. اما سوله های سبک تیرورقی در تمام مناطق قابلیت استفاده ندارند. در مواردی که رطوبت منطقه بالا باشد حتما باید از سوله های سنگین تیرورقی استفاده کرد. در چنین مواردی سوله های سبک تیرورقی کاربردی نخواهد داشت که یکی از معایب چنین سوله هایی محسوب می شود.
تفاوت سوله های سبک و سنگین
از آنجایی که ستونها و تیرهای بکار رفته در سازه فلزی دارای اندازه های بزرگی هستند ساخت سوله با دیگر سازه ها تفاوت زیادی دارد. علاوه بر این امکان استفاده از پروفیلهای اماده موجود در بازار برای ساخت این سازه های فلزی وجود ندارد. این پروفیل های آماده که تیرورق نام دارد، کاربردی در ساخت سوله ندارد. در حقیقت برای ساخت سوله باید تیرورقهایی متناسب با اآن طراحی شود.
سوله های خرپایی
سوله های خرپایی نیز مانند سوله های دیگر دارای سقفی شیبدار بوده و متشکل از اجزای گوناگونی است. باید گفت که سوله های خرپایی نسبت به سایر سوله ها دارای تفاوتهایی هستند. به این دلیل که موارد استفاده آنها میتواند متنوع باشد و در پروژه ها و موارد گوناگون صنعتی قابلیت استفاده دارند. طراحی سوله های خرپایی از اهمیت زیادی برخوردار است. رعایت تمامی عواملی که در طراحی یک سوله تاثیرگذارند ضروریست. در صورت عدم رعایت هر کدام از این موارد خسارت زیادی به سوله وارد خواهد شد. طراحی سوله های خرپایی میتواند به دو صورت انجام شود. در بعضی از موارد مهندسین حرفه ای و متخصص باید طراحی سوله خرپایی را انجام دهند و در برخی موارد دیگر نیز این کار توسط نرم افزار و به کمک شرکتهای نرم افزاری انجام می شود. قاب فلزی سوله های خرپایی در دو صورت ساده و مرکب میتواند طراحی شود. سایبانهای اطراف سقف یکی از اجزای سوله های خرپایی محسوب میشود که در دو صورت یکطرفه و دوطرفه به منظور تامین سایه، در نمای بیرونی سوله تعبیه می شوند. بسته به اینکه سوله مورد نظر چه کاربردی داشته باشد اندازه دهانه سالن آن تعیین میشود. سالن های سوله های خرپایی به طور معمول بین ۱۰ تا ۲۰ متر دهانه دارند. بصورت معمول از یک قاب ساده برای سوله خرپایی استفاده می شود.
شرکت سوله سازی بیستون سازه آذران
برای انتخاب یک شرکت سوله ساز علاوه بر قیمت باید به فاکتورهای دیگر هم توجه کنید، مانند:
مجموعه بیستون سازه با در اختیار داشتن پرنسل مجرب از طراحان، مونتاژکار و جوشکاران حرفهای و… آماده است تا سولهای متناسب با نیازهایتان را با قیمت مناسب و شرایط ویژٰه انجام دهد. با ما در تماس باشید.
انتهای پیام/