به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سید مهدی قویدل در جلسه مجازی مصلحین ویژه محاکم دادگاه خانواده که با حضور زنگانه مشاور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد، با اشاره به اینکه در پایان سال ۹۷ طرح مصلحین با آموزش ۱۳۵ نفر آغاز شد، گفت: تاکنون قریب ۵ هزار و ۳۹ نفر از مصلحین در استان کرمان آموزش دیده اند که در ۱۴ شهرستان مشغول فعالیت هستند و همچنین تاکنون دو دوره بازآموزی و آموزش مجدد مصلحین در سطح استان کرمان برگزار شده است.
او با یادآوری اینکه آموزشهای پیشگیری و کاهش خشونت برای مصلحین شهرستانهای جنوبی و شرقی استان برگزار شده است، افزود: تعداد مربیان مصلح استان که آموزش دیده اند ۸۶ و تعداد مدیران پروژه نیز ۱۶ نفر است، ضمن اینکه امسال هم جذب مجدد مصلحین انجام شده است که در این زمینه تاکنون ۳۴۰ نفر ثبت نام کرده اند و در حال آموزش هستند.
قویدل با تاکید بر اینکه اجرای پروژه مصلحین یک ضرورت است، تصریح کرد: مصلحین به عنوان یک ایده خلاقانه در سطح کشور مطرح شده و دارای مبانی دینی، عقلی و شرعی است که برای استفاده از ظرفیت و مشارکت خود مردم در زمینه کاهش ورودی پروندهها و افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی تلاش میکند.
این مقام قضایی گفت: در سال ۹۹ جلسات متعددی با مصلحین استان برگزار شده و همچنین تمایل ۳۰ نفر از قضات فعال و علاقهمند به مقوله پیشگیری اخذ شده است و از ظرفیت آنها در کنار دادگاهها استفاده میشود، به علاوه در ستاد صبر نیز از کمک مصلحین بهره گرفته خواهد شد.
قویدل سپس با بیان اینکه شیوه نامه ویژه مصلحین استان تدوین شده و در اختیار همه مصلحین استان قرار گرفته است، افزود: طرح اورژانس قضایی نیز به ابتکار استان کرمان تهیه شده و بُرشی از آن به استفاده از ظرفیت مصلحین اشاره دارد، بدین صورت که قبل از تشکیل پرونده نزد مرجع انتظامی و قضایی، مصلحین وارد عمل شده و مشکلات با تلاش خود مردم حل و فصل میشود.
او بیان داشت: هدف اورژانس قضایی و طرح مصلحین این است که به پروندههای دارای ماهیت اجتماعی ورود کرده و پس از شبکه سازی در کنار مراجع انتظامی و پاسگاهها و با اعلام پلیس ۱۱۰، به صلح و سازش پروندههای خانوادگی خواهند پرداخت تا در نهایت مسئله به صلح و سازش ختم شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: در اغلب شهرستانهای استان طرح مصلحین در حال اجرا است و از ظرفیت سران طوایف نیز به عنوان مصلحینی که ثبت نام کرده و آموزش دیده اند استفاده میشود و از آنجا که مصلحین تیم بندی شده اند هر کدام از تیمها به یک مسئله اقتصادی، فرهنگی، خانواده و... خواهند پرداخت.
قویدل افزود: مصلحین سه هدف صلح و سازش، سپس شناسایی آسیبهای اجتماعی محلات و سپس آموزش مهارتهای زندگی و مشاوره خانواده قبل، حین و بعد از ازدواج را در کنار دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضاییه دنبال میکنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه در سال ۹۹ قریب ۲ هزار پرونده با تلاش مصلحین به صلح و سازش ختم شده است، گفت: در استان کرمان حدود ۳۰۰ هزار اتباع بیگانه وجود دارد که و مصلحین افغان نیز به صلح و سازش در این زمینه میپردازند.
قویدل افزود: اساس کار طرح مصلحین مردمی بودن آن است به همین دلیل این طرح نیاز دارد با ساز و کاری مشخص و با برنامه ریزی دقیق دنبال شود و چنانچه قبل از تشکیل پرونده در مراجع قضایی و انتظامی، مصلحین به پروندههای خانواده و مسائل اجتماعی ورود کنند از موازیکاری با فعالیت شورای حل اختلاف یا مراکز مشاوره نیز پیشگیری خواهد شد.
انتهای پیام/ب