حمید لطیفی دبیر ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از قرار گرفتن طرح‌های پژوهشی لیزر در مسیر اجرایی خبر داد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، موضوعی دارای اهمیت و راهبردی برای کشور به شمار می‌رود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف ساماندهی، کمک به ارتقای وضعیت تولید، تجاری‌سازی، توسعه فناوری و زیرساخت‌های مرتبط با این دو حوزه مهم، در آبان ماه سال ۱۳۹۷ با ادغام دو ستاد مرتبط، «ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت» را ایجاد کند.

این ستاد از بدو تشکیل تاکنون، با اتخاذ سیاست و رویکرد جدید مدیریتی و اجرایی، تلاش‌های بسیاری برای ایجاد زمینه مساعد همفکری، تبادل نظرات، انتقال دانش و توانمندی‌های و همچنین شبکه‌سازی پویا میان متخصصین و صاحب‌نظران انجام داد.

ایجاد زمینه تعامل پژوهشگران و فناوران

حمید لطیفی دبیر ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به ایجاد زیست‌بومی برای رونق فناوری‌های این حوزه گفت: در سال ۱۳۹۹ مانند سال‌های قبل، با اخذ نظرات و مشورت‌های خبرگان علمی و صنعتی، موضوعات دارای اولویت برای رفع نیاز‌های مختلف در کشور شناسایی و تعریف شدند. همچنین درخواست‌های حمایت برای توسعه فناوری، با توجه به نیاز‌های تعیین شده، دریافت شد که برخی مراحل ارزیابی و داوری را گذرانده و برخی در حال طی کردن این مراحل هستند.

او افزود: علاوه بر این، با رعایت شرایط خاص مورد نیاز به دلیل به بیماری همه گیر کرونا، ستاد با هدف مبادله اطلاعات و ایجاد ارتباط بین صنعتگران و پژوهشگران، آشنایی با آخرین دستاورد‌های علمی و فناوری در زمینه‌های گوناگون و معرفی خود، در رویداد‌های مختلف، علمی و صنعتی مشارکت یا از آن‌ها حمایت کرده است.

دبیر ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این‌که ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه فناوری‌های مرتبط در دستور کار قرار داشته است، ادامه داد: ستاد در بخش حمایت از دستیابی به مرجعیت علمی کشور و ایجاد زیرساخت‌های راهبردی ملی در حوزه‌های کلیدی، برنامه حمایت از مقالات با کیفیت را پیگیری کرد که پذیرش و پیگیری انجام حمایت متناسب با سطح آن، برای ۵۰ مقاله در دست اقدام است.

لطیفی، ایجاد مرکز قطعات مدارات مجتمع نوری را جزو در برنامه‌های عملیاتی ستاد در سال گذشته عنوان کرد و گفت: در ماموریت ترویج و فرهنگ‌سازی علم، فناوری و کارآفرینی نیز، ستاد با هدف آشنایی مخاطبان عام و خاص مرتبط با حوزه فعالیت خود، تلاش کرد که تا حد امکان از ابزار تهیه محتوا و اطلاع‌رسانی بهره‌برداری کند؛ که بیش از ۱۵۰ مورد محتوا در قالب اخبار علمی، گزارش، یادداشت، فراخوان‌ها، اطلاع‌رسانی‌ها برای پوشش خبری علمی و توسعه فناوری، اطلاع‌رسانی شد.

حمایت از طرح‌های فناورانه اولویت‌دار

او با اشاره به حمایت مادی و یا معنوی از توانمندی‌های حوزه لیزر، فتونیک، مواد پیشرفته و ساخت، ادامه داد: بیش از ۱۰ رویداد علمی و فناوری مختلف ازجمله رویداد نیازمحور، کنفرانس، چالش، نمایشگاه و مسابقه مرتبط با حوزه‌های تخصصی فعالیت ستاد برپا شد. همچنین، راه‌اندازی مرکز آموزشی چاپ سه‌بعدی، که پیگیری‌ها برای تعیین مدل اجرایی و آغاز فرایند اجرای آن در سال ۱۳۹۸ آغاز شد، در سال ۱۳۹۹ عملیاتی شد.

لطیفی، رصد پیشرفت و به نتیجه رساندن حدود ۸۰ طرح مصوب سال‌های قبل را از دیگر برنامه‌های ستاد در سا گذشته عنوان کرد و افزود بیش از ۳۰ طرح تصویب شد که به صورت حمایت‌های بلاعوض و تسهیلات مورد حمایت قرار می‌گیرند. همچنین پیگیری تصویب و حمایت از ۷ طرح توسعه مقیاس صنعتی در راستای ارتقای صنایع موجود نیز، صورت پذیرفت.

دبیر ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه‌اندازی مراکز نوآوری و شتابدهنده گفت و ادامه داد: در این سال، افتتاح یک شتابدهنده تخصصی حوزه معدن و متالورژی، مشارکت در ایجاد صندوق تخصصی سرمایه‌گذاری و همچنین ایجاد یک مرکز نوآوری در حوزه لیزر صورت پذیرفته است. همچنین، ایجاد یک شتاب‌دهنده تخصصی در حوزه ساخت و تولید و یک مرکز نوآوری در دست اقدام قرار دارد.

لطیفی، با اشاره به حمایت دبیر ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرح‌های اولویت‌دار توسعه فناوری و رفع گلوگاه‌های فناورانه مورد نیاز کشور بیان کرد: حمایت از تعداد طرح‌های زیرساختی در دستور کار دارد که عموما بخش قابل توجهی از طیف جامعه فناوران را هدف قرار داده است یا اثرگذاری ملی خواهند داشت.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.