معاون اول رئیس جمهور گفت: با توجه به اعلام شکست فشار حداکثری از سوی آمریکایی‌ها، آن‌ها مجبور هستند به برجام برگردند و تحریم‌ها را لغو کنند.

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (سه شنبه) با حضور در شهرستان اسلامشهر، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف یک شرکت تولید کننده بستنی در جریان ظرفیت تولید، اشتغال و مسائل مختلف این مجموعه قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور همچنین در حاشیه این بازدید در گفت‌و‌گو با خبرنگاران با اشاره به شعار سال جدید تحت عنوان تولید؛ حمایت‌ها و مانع زدایی‌ها از سوی مقام معظم رهبری، گفت: این شعار منطبق بر نیاز‌های سال جاری است، اما باید توجه داشته باشم که تولیدی باید مورد حمایت قرار گیرد که رقابت پذیر، با کیفیت و محصولات آن با قیمت مناسب باشد، زیرا نمی‌توان به مصرف کننده تکلیف کرد که هر کالایی را صرف آنکه تولید داخلی است استفاده کند.

جهانگیری افزود: تولید کنندگان باید تلاش کنند محصولات خود را در فضایی رقابتی و با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه بخش خصوصی در سه سال اخیر که با تحریم‌های آمریکا مواجه بودیم تلاش وسیعی کرد که تولید و توسعه را همزمان انجام دهد، اظهار کرد: واحدی که امروز مورد بازدید قرار گرفت یکی از مهمترین واحد‌های تولیدی و صادراتی در بخش لبنیات و بستنی است که جمعیت قابل توجهی نیز در این واحد مشغول به کار هستند و حدود سه هزار نفر در این مجموعه فعالیت می‌کنند و براساس طبقه بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت جزو بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی بزرگ محسوب می‌شود.

جهانگیری ادامه داد: این گونه واحد‌ها معمولا مواد اولیه خود را از داخل کشور و از دامپروری‌ها تامین می‌کنند و تلاش می‌کنند محصولاتی با کیفیت تولید کرده و به بازار‌های بین المللی صادر کنند. توضیحات مدیران این مجموعه نشان می‌دهد که در طول سال‌های تحریم به امر توسعه نیز توجه داشته اند و برنامه توسعه قابل توجهی در دستور کار خود دارند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: در بخش صنایع غذایی و به طور مشخص در صنعت لبنیات تقریبا همه واحد‌های تولیدی در اختیار بخش خصوصی هستند و تنها درصد کمی از تولید این بخش در اختیار برخی نهاد‌های عمومی است که تعدادی کارخانه فعال در این زمینه دارند، اما بیش از ۸۵ درصد واحد‌های فعال در این حوزه در اختیار بخش خصوصی هستند.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر همواره عناوین اقتصادی را برای شعار سال انتخاب کرده اند، خاطر نشان کرد: شعار سال ۹۷ حمایت از کالای ایرانی بود، زیرا تولید زمانی می‌تواند رشد کند که بازار مناسب باشد. ما بازار ۸۰ میلیون نفری در اختیار داریم و این فرصت خوبی برای ما است و هیچ یک از کشور‌های منطقه چنین فرصتی ندارند.

جهانگیری ادامه داد: اگر مردم ایران اراده کنند که کالای ایرانی مصرف کنند البته با این پیش فرض که تولید کنندگان کالای خوب و با کیفیت ارائه دهند، گام بزرگی در جهت حمایت از تولید برداشته خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به نام گذاری‌های سال‌های اخیر که رونق تولید، جهش تولید و در سال جاری تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها است، تصریح کرد: تا امروز در چند جلسه ستاد اقتصادی دولت و جلسات هیات وزیران، شعار سال به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به نظر می‌رسد اقتصاد ایران با محوریت تولید می‌تواند روز‌های رونق و شکوفایی را در پیش رو داشته باشد.

جهانگیری اضافه کرد: با پیش بینی‌هایی که برای سال ۱۴۰۰ وجود دارد و با توجه به اینکه آمریکایی‌ها با صراحت اعلام کرده اند که فشار حداکثری به شکست کشیده شده، مجبور هستند به برجام برگردند و تحریم‌ها را لغو کنند و به نظر می‌رسد شرایط مناسبی برای تولید کشور فراهم خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: در شرایط بهبود اقتصادی نیز باید همواره سیاست‌های ما در راستای حمایت از تولید باشد و نباید تولید کنندگانی که در این سال‌های سخت، پای کشور ایستاده اند را فراموش کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه سیاست‌های پولی نظام بانکی و بازار سرمایه باید حمایت کننده بخش تولید باشد، گفت: سال گذشته بیش از ۶۰ درصد تسهیلات نظام بانکی برای سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بود و حجم تسهیلاتی که نظام بانکی در سال گذشته پرداخت کرد یک میلیون و ششصد هزار میلیارد تومان بود که عددی بسیار بزرگ و بیش از سه برابر بودجه دولت است.

جهانگیری افزود: اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد از این تسهیلات در بخش سرمایه در گردش هزینه شود، عدد قابل توجهی برای حمایت از تولید خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سیاست‌های تجاری کشور نیز باید در همین راستا باشد، گفت: ما به دلیل جنگ اقتصادی از سوی آمریکا، واردات بیش از ۲۵۰۰ قلم کالا را ممنوع کرده ایم و این فرصتی برای تولید کنندگان داخلی بود تا بازار این محصولات را در اختیار خود بگیرند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد این سیاست‌ها در آینده تغییر کند، باید تعرفه‌ها را به نوعی تعیین کنیم که حمایت از تولید در آن لحاظ شود و سیاست‌های تجاری، پولی، مالی و خارجی کشور باید در همین راستا قرار گیرد تا حمایت از تولید محقق شود.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظام بانکی ایران پشتوانه اصلی تولید و اقتصاد کشور است، گفت: گاهی مطالبی علیه نظام بانکی مطرح می‌شود، اما باید توجه داشته باشیم که اقتصاد کشور بانک محور است و تامین منابع اقتصاد فعلا توسط بانک‌ها انجام می‌شود و سهم بازار سرمایه در مقابل تسهیلاتی که بانک‌ها پرداخت می‌کنند بسیار اندک است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: باید کاری کنیم که بانک‌ها بتوانند همواره تجهیز کننده منابع باشند و بتوانند منابع مالی را جمع آوری کرده و در اختیار بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی کشور قرار دهند.

وی همچنین در خصوص دیرکرد بازپرداخت اقساط تسهیلات واحد‌های تولیدی نیز گفت: گاهی این دیرکرد به دلیل شرایط اقتصادی کشور است که در اختیار بنگاه‌های اقتصادی نیست. نظام و دولت گاهی تصمیماتی می‌گیرند که در نتیجه این تصمیمات شرایط اقتصادی تغییر می‌کند. در این شرایط باید از بنگاه‌های اقتصادی حمایت کنیم.

جهانگیری ادامه داد: گاهی نیز ممکن است در شرایط عادی برخی بنگاه‌ها تمایل به بازپرداخت اقساط تسهیلات نداشته باشند که باید میان این دو حالت تفکیک قائل شویم. کسانی که در مقابل نظام بانکی گردن کشی می‌کنند و نمی‌خواهند تسهیلات را بازگردانند باید با قاطعیت به سراغ آن‌ها رفت و بانک‌ها باید جدیت لازم را در این زمینه داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد:، اما کسانی که به دلیل شرایط اقتصادی با مشکل مواجه شدند و کارنامه عملکرد آن‌ها نشان می‌دهد که قصد آن‌ها عدم بازپرداخت تسهیلات نیست باید مورد حمایت قرار گیرند که در این راستا به هیات مدیره بانک‌ها اختیار داده شده با این گونه مشتریان به تفاهم برسند، جرایم را ببخشند و فرصت و تنفس به آن‌ها دهند و اقساط را استمهال کنند. از هیات مدیره بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی می‌خواهم این گونه مسائل خود را از طریق گفت‌و‌گو حل و فصل کنند.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۴:۵۳ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
جناب جهانگیری شما هم درست گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
خسته نشدید از دیالوگ لغو تحریم ها اینقدرباروح وروان مردم بازی نکنید وازاین بازی بی نتیجه دست بکشید وبه فکر مردم باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
شما بهتر مثل همیشه وقت خودتان را بگذارید برای طراحی ورشکسته کردن کارخانه های مردم و واحدهای تولیدی بزرگ و بعد از دو سه سال که نابودش کردید با همراهی بانکهای زیر سلطه خودتان چوب حراج بر سرمایه های مردم و زیرساختهای کشور مثل پالایشگاهها و....و واگذاری اونها به دوست و آشناهای خودتان....و اسمش شده خصوصی سازی یا بهتر بگید مفت واگذار به بخش خصوصی البته دوستان خصوصی
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی خالص
۱۴:۱۷ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
تا زمانی که کالای خارجی وارد می شود تولیدات داخل رونق نمی گیرد و تولید کننده داخل آسیب می بیند دولت در مرحله اول ممنوع کند واردات کالای خارجی را
Iran (Islamic Republic of)
بسیجی
۱۴:۰۷ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
رابطه با امریکا یعنی رابطه با دشمن
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
وای دیگه کم کم دارم عصبی می شم بس که برجام برجام کردین آخه این آمریکایی ها اگه می خواستن به تعهدات شون عمل کنن و تحریم ها رو بردارن که چند سال پیش این کارو می کردن به جای التماس آمریکا برای مذاکره به داخل توجه کنید و از صنعت ایران حمایت کنید تحریم ها رو دور بزنید
بعدشم دهان کسی که بعد از شهادت حاج قاسم حرف از مذاکره بزند خورد خواهیم کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
آخرین ماههای قدرتان است تاکی میخواهیدمنتظرکدخداباشیدامیدبه خدانداشتیدونداریدوگرنه هشت سال جوانان رابه کارمیگرفتیدنتیجه التماس نمی شد.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۸:۴۳ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
باش تا صبح دولتت بدمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
آفرین آفرین احسنت بر ششما مرد روزهای سخت دولت امیر وتردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۹ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
آمریکایی ها خیلی بیشعورند که قدر شما رو ندونستند!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
خدایا کی تموم میشن اینا
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۵۸ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
جناب آقای جهانگیری فرض کن امریکایی هابه برجام برگشتند تحریم ها رو هم لغو کردند بعدش چی می دونید چه اتفاقی خواهد افتاد . یهو متوجه میشید یه کلاه گشادتر ازقبل سرتان رفته این سه ماه دیگه رو هم تمومش برید به سلامت تا بعد ببینیم تاریخ در مورد شماها چه قضاوتی میکنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
اوو.این هنوز هم فکر می کنه مردم باورش دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
فعلا بازار مرغ رو درست کنید
برجام بیخیال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
اگه راست می گی که نمی شود مردم را مجبور کرد کالای تولید داخل را بخرند و مسلمان هستی چرا برای خودرو مردم رو مکلف کرده اید فرغون های تولید داخل رو به قیمت ماشین های روز دنیا بخرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
آخی !! بیچاره آمریکایی ها !! بدبخت شدن!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
کم با اعصابمان بازی کنین دیگه آمریکا مجبور نیست برگرده چون تحریم فعلا مردم ایران هستن تاکید میکنم مردم ایران نه بازیگر و قدرت مداران حیله گر در داخل که ملت را به سمتی بردن که با کمال پررویی مسئول میاد میگه مرغ از ۴۰هزارتومان کیلویی بالاتر نخواهد رفت این یعنی شیب ملایم دیگه از ۷هزارتومان رسیده به ۴۰هزارتومان دیگه اینقدر هم آلزایمر نداریم
Pakistan
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
دوتا انتخاب دارید
مثل کره شمالی جرات به خرج بدید و بمب اتم و موشک های قاره پیما بسازید تا بتونیم جواب امریکا و انگلیس رو به موقع بدیم
یا
مثل یک ترسوی رقت انگیز در این توافق نامه ننگین بمونید و تاابد به امریکای خون خوار التماس کنید به امید اینکه تحریم هارو برداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
کره شمالی جرئت به خرج داده و بمب اتم ساخته اما مردمش از گرسنگی دارن میمیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
چرا دروغ میگید که مردم کره ی شمالی دارن از گرسنگی میمیرن؟ اتفاقا اونی که مردمش از گرسنگی میمیرن مردم لیبین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
قطعاً مردم کره شمالی گرسنه تر از مردم ما نیستند؛ ضمناً کی به شما گفته مردمش از گرسنگی میمیرند؟ به شهرهاش نگاه کن و به آدمهاش که تمیزتر و شیک تر از ما هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
انشا الله برسد اونروزی که آمریکا تمام نحریم ها را بردارد و برگردد به برجام و کاری به کار نفوذ منطقه ای ایران نداشته باشد و برنامه موشکی ایران برایش مهم نباشد وهیچ گیری به نقض حقوق بشر ( بشر های که مخالف نظام جمهوری اسلامی هستند ) ندهد و .... و ارزوی بلند شما دولت تدبیر و امید بسیار عزیز برارده شود آمین یا رب العالمین فقط خدا کنه تا اون زمان عمر منظومه شمسی تمام نشده باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
ترسیدیم بابا آروم تر...
Sweden
ناشناس
۲۰:۰۷ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
خیلی خوش بین نباش
France
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
آخی .چسم بسته غیب گفتند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
شما بستنیتومیل کن ........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
انوقت چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
حتما میان
Iran (Islamic Republic of)
USA
۱۹:۴۴ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
Oh yesssss
آخرین اخبار