مدیرعامل گروه پیشرو تجارت نصر فُرات گفت: باید در خصوص رشد نقدینگی شرکت‌های ایرانی یک برنامه‌ریزی اصولی داشته باشیم و اثرپذیرترین راه در این خصوص توسعه صادرات به عراق است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مرتضی هدایتی مدیر عامل گروه پیشرو تجارت نصر فرات در نشست میان تجار ایرانی و عراقی، با اشاره به ظرفیت مشهد الرضا در توسعه بازرگانی گفت: سهم ما در حوزه تبادلات جهانی بین ایران و عراق پائین بوده و به جهت آنکه خدمات رایگان ارائه می‌دهیم میزان درآمدزایی‌مان از چین پائین‌تر است.

او افزود: باید در حوزه رشد نقدینگی شرکت‌های ایرانی یک برنامه‌ریزی اصولی داشته باشیم و اثرپذیرترین راه را در این خصوص توسعه صادرات می‌دانیم.

مدیرعامل گروه پیشرو تجارت نصر فُرات با بیان اینکه باید از ظرفیت مشهدالرضا (ع) روی موضوع توسعه صادرات کار کنیم، ادامه داد: پس از اربعین سال ۱۳۹۸ که آخرین حضور میلیونی ایرانیان در عراق بود شاهد حضور بسیاری از کشور‌ها از جمله ترکیه در عراق بودیم و عراق، عربستان، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، کره جنوبی و اسرائیل با عنوان اردن در بغداد و دیگر کلان شهر‌های عراق درآمدزایی کردند، اما سهم ایران با وجود آنکه به صرفه‌ترین کشور در بحث هزینه‌کرد برای عراقی‌ها بوده و کمترین هزینه‌ها را به نسبت سایر کشور‌ها دارد فقط یک رایزن دارد که مدت ۴ ماه است که نتوانسته حق و حقوق نیروهایش پرداخت کند.

هدایتی بیان کرد: از آنجایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌ای برای توسعه در حوزه بازرگانی ندارد خودمان به‌صورت مستقیم به دنبال توسعه تبادلات اقتصادی در بحث صادرات به عراق هستیم.


بیشتر بخوانید




او تصریح کرد: در زمان ریاست‌جمهوری صدام امکان همکاری ایران و عراق میسر نبود، اما اکنون که ۱۸ سال آن از سقوط صدام می‌گذرد بازهم شاهد آن هستیم که ایران هنوز در حوزه تجارت جایگاهی در عراق ندارد و بلعکس چین که ارتباط بسیار کمتری به نسبت ایران با عراق برقرار کرده از موقعیت و جایگاه بهتری در این کشور برخوردار است و باید در گام نخست یک شناخت درست ایجاد شود.

مدیرعامل گروه پیشرو تجارت نصر فُرات با اشاره به اینکه ایران به واسطه موقعیت نجف و نزدیکی با ۵ استان کربلا، بصره، حله، دیوانیه و سلیمانیه، این شهر را به عنوان پایلوت انتخاب کرده است، تاکید کرد: در بازار عراق تولیدی انجام نمی‌شود و در حوزه‌های صنایع مختلف همچون خودرو، فرش، لوازم خانگی و ... نیازمند واردات است و باید از این ظرفیتی که در تمامی صنایع داریم به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
انتهای پیام//ف. غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.