جواد وکیلی معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان اقتصادی کوثر در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه امنیت غذایی یکی از ویژگیهای مهم در حفظ پایداری کشور محسوب میشود، اظهار کرد: این موضوع یکی از مزیتهای کشور در حوزه کشاورزی است که امنیت غذایی و پایداری کشور به آن وابسته است.
او افزود: گرچه برخی صاحب نظران داخلی بر این باورند که در حوزه کشاورزی به دلیل کمبود آب مزیت نسبی نداریم، اما این افراد صورت مسئله را پاک میکنند چرا که موضوع کرونا نشان داد که قفسههای کشورهای اروپایی و توسعه یافته هم خالی شد و این کشورها با معضل تامین امنیت غذایی روبهرو شدند.
وکیلی ادامه داد: کشورها تا حدی باید سطح امنیت غذایی خود را حفظ کنند، از این رو در حوزه کشاورزی باید به دنبال روش نوآورانه، دانش بنیان و فناور محور باشیم تا در این عرصه فعالیت موثری داشته باشیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه بهره وری تولید و کاهش ضایعات با تکنولوژی و دانش روز قابل حل است، گفت: با توجه به مشکل کمبود آب، ارتقای بهره وری تولید در واحد سطح و کاهش ضایعات با استفاده از تکنولوژی و دانش روز قابل دستیابی است، همچنین طبق تاکید مقاممعظم رهبری نیازمند ثبات قانون گذاری هستیم چرا که در حوزه برنامه ریزی کارا متاسفانه دچار خلاهایی هستیم که همین موضوع موجب شده در مقطعی با کاهش قیمت پیاز شاهد دورریز و هدر رفت آن باشیم و در مقطع دیگر با افزایش قیمت، خانوارها دچار مشکل شوند که با این وجود باید برنامه ریزی کارا صورت گیرد.
معاون برنامه ریزی اقتصادی کشاورزی کوثر با تاکید بر برنامه ریزی بلندمدت در حوزه تولید گوشت و مرغ بیان کرد: وزارت جهاد و وزارت صمت باید برنامه ریزی بلندمدتی داشته باشند تا بنگاههای تولیدی برمبنای قوانین پایدار اقدام به تولید کنند.
او در پایان تصریح کرد: طبق بیانات رهبری در حوزه مسکن، کشاورزی و انرژی مزیتهایی داریم که برای تحقق شعار امسال که در امتداد سال گذشته است، وظیفهمان این است که اهداف سال گذشته را ارتقا دهیم و به اهدافی که سال گذشته دست پیدا نکردیم، امسال برسیم.
انتهای پیام/