در شرایطی که مسئولان وزارت نفت برون سپاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت را تکذیب می‌کنند، اسناد به دست آمده نشان دهنده خلاف این مسئله است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اشتغال در صنعت نفت به دلیل سطح پرداخت حقوق بالاتر و امکانات رفاهی بیشتر نسبت به سایر دستگاه‌های دولتی یا بخش خصوصی، همواره آرزوی بسیاری از جوانان بوده است. یکی از این خدمات رفاهی که شاید بتوان گفت قدمتی به میزان ورود صنعت نفت در ایران دارد، مربوط به خدمات سلامتی در این صنعت می‌شود.

مسئولیت ارائه خدمات سلامت در صنعت نفت، از سال ۱۳۷۷ به سازمانی مستقل زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران، به نام شرکت خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت سپرده شد که امروزه به نام سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت شناخته می‌شود. یعنی، طبق اساسنامه این شرکت، وظیفه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به تمام شاغلان و خانواده کارکنان چهار شرکت اصلی وزارت نفت، شامل شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و همچنین شرکت‌های زیرمجموعه آن‌ها، برعهده این سازمان قرار گرفت.

در حال حاضر این سازمان در چندین منطقه جغرافیایی شامل آبادان، آغاجاری، اصفهان، اهواز و ماهشهر، بوشهر و خارگ، تهران، شمال کشور، شمالغرب کشور، شمالشرق کشور، فارس و هرمزگان، غرب کشور، گچساران، مسجد سلیمان، مرکزی و لرستان خدمات ارائه ‌می‌دهد که این خدمات، از طریق ۹ بیمارستان، یک دی کلینیک، ۲۴ پلی کلینیک، ۶۹ درمانگاه خانواده، ۸۹ درمانگاه سلامت کار و ۷۱ مرکز پزشکیاری ارائه می‌شود.

این سازمان، خود را «متولی اصلی سیاستگذاری، اجرا، نظارت و راهبری ارائه مراقبت‌های جامع و یکپارچه سلامت به خانواده بزرگ صنعت نفت و همچنین ارائه خدمات سلامت به سایر خدمت‌گیرندگان و عهده‌دار صیانت از سلامت سرمایه‌های انسانی» معرفی می‌کند.

مدتی است که برون سپاری این سازمان به بخش خصوصی، به یکی از دغدغه‌های کارکنان صنعت نفت تبدیل شده و مسئولان وزارت نفت نیز در پاسخ به پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان، این مسئله را تکذیب کردند. فرزین مینو، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در گفت‌ و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این زمینه بیان کرده بود: هیچگونه برنامه و سیاستی دال بر واگذاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نداریم و نخواهیم داشت اما چه بوده که اینطور انعکاس داده شده؟ متاسفانه کارکنان صنعت نفت طی سال‌های گذشته به دلیل احاطه سازمان بهداشت و درمان در حوزه سیاست گذاری، از عملکرد آن رضایت ندارند.

او افزود: نتیجه ارزیابی و رضایت سنجی که توسط دانشگاه شهید بهشتی انجام شده، نشان می‌دهد که این رضایت وجود ندارد و دلیل آن هم این است که این سازمان در مجموعه صنعت نفت، انحصار ایجاد کرده است. این سازمان از نیرو‌ها به عنوان سرانه هزینه‌ای را دریافت و آن‌ها را محدود به استفاده از خدماتش می‌کند. به همین دلیل، اجازه استفاده از خدمات سایر بخش‌های خصوصی و معتبر دولتی را نمی‌دهد.

مینو همچنین گفت: نه به دنبال واگذاری هستیم و نه به دنبال خصوصی سازی، بلکه فقط به دنبال این هستیم که سیاست گذاری در حوزه درمان، نباید توسط بخشی انجام شود که ارائه کننده خدمات درمانی است. سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تنها ارائه کننده خدمات است و باید بر آن نظارت وجود داشته باشد، اما اکنون نظارتی بر آن وجود ندارد و خودش سیاست گذاری‌ها را انجام می‌دهد، خودش مجری است و خودش نظارت می‌کند که این مسئله فسادزاست.


بیشتر بخوانید


در شرایطی که مسئولان وزارت نفت، تلاش برای برون سپاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت را با قطعیت تکذیب می‌کنند، اسناد به دست آمده از تبلیغات این سازمان در نشریات و پایگاه مناقصات کشور نشان دهنده آن است که برون سپاری این سازمان، خیلی هم کذب نیست.

تکذیب در کلام، برون سپاری در عمل / چه چیزی در انتظار سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است؟تکذیب در کلام، برون سپاری در عمل / چه چیزی در انتظار سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است؟

این اسناد بیانگر این هستند که فعالیت‌های این سازمان برای برون سپاری بخش‌های گوناگون خود، تقریبا از سال ۹۸ شروع شده و برای مراکز درمانی و بهداشتی وابسته به این سازمان به مرور در حال انجام است.

تکذیب در کلام، برون سپاری در عمل / چه چیزی در انتظار سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است؟تکذیب در کلام، برون سپاری در عمل / چه چیزی در انتظار سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است؟

جای تعجب دارد که مسئولان این سازمان، به وضوح برون سپاری مراکز کوچک طی مناقصات را تبلیغ می‌کنند، اما مسئولان وزارت نفت در تلاش برای تکذیب این مسئله هستند. اصل برون سپاری و خصوصی سازی به شرط شفافیت، بسیار اصل مطلوب و پسندیده‌ای در تمام اقتصاد‌های بزرگ دنیاست، اما گویا مسئولان کشور ما به غیرشفاف بودن و سربسته عمل کردن، عادت کرده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
زنگنه صنعت نفت رو ویران کرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
دولت این ماهای اخر داره ستونهای اخرم میزنه و میره جلو تا همه چیز پشت سرش کامل خراب بشه
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی
۱۸:۳۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
من خودم کارمند دولتم با 30 سال سابقه گاه اتفاق افتاده تا پاسی از شب برای انجام کارهایم اداره ماندم بدون ریالی اضافه کار و یا حق ماموریت .
واژه برون سپاری یعنی دور زدن قانون. کارکنان ناشایستی که اراده کار شرافتمندانه را نداشتند این واژه را برای آسایش خود خلق کردند.
به وضوح میدیدم که در ساعت اداری با دوستانشان به گپ و گفت و صبحانه خوری می پردازند زبرا خاطرشان جمع است که وظایفشان را دیگران در فرایند برون سپاری انجام میدهند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
خصوصی سازی و واگذاری بهداشت صنعت نفت به بخش خصوصی یعنی فاجعه....یعنی خراب کردن یک سیستم کارآمئ و مفید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
گزارشگر گرامی که نوشتی حقوق بالاس..اولا کی گفته حقوق بالاس؟؟؟ حقوق بعضی رئیس هارو با حقوق کارمندای نفت مقایسه نکن لطفا...
لطفا حقوق بانکی ها و وزارت نیرو و.. روهم بگو بالاست
حقوق کارمندای صدا و سیما که فقط خبر میخونن رو هم بگو که چقدر زیاده...
زورت به کارمندای نفت رسیده که توی گرمای خوزستان توی بیابون کار میکنن؟؟؟ فکر کردی استخراج نفت به این سادگیاس؟؟؟ فکر کردی کارمندی که توی بیابونه کار میکنه با کارمند صدا و سیما یکی هست از لحاظ استرس کاری و خطرات چاه نفت؟؟؟؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
گفته در گذشته امکانات خوب بوده و الان دارن امکانات کارکنان نفتی رو کم میکنن نه اینکه الان حقوقا بالاست
Ireland
ناشناس
۱۷:۴۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
دروغ میگه که مردم راضی نیستن...دروغ محضه...همه راضی اند...از وقتی خصوصی سازی ورود پیدا کرده توی کشور، ملت رو بدبخت کردن...لطفا خصوصی سازی نکنید...نه تنها نفت را...بلکه هیچ شرکت دولتی را با این اوضاع خصوصی نکنید...آتش به مملکت نزنید...نمونه ی بزرگ خصوصی سازی ، هفت تپه و بورس بود...
آخرین اخبار