حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، اظهار کرد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشیها ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.
او افزود: هم اکنون تامین نهاده با تاخیر در حال انجام است که این موضوع تا حدودی در کنار مباحثی که در خصوص عدم اختصاص ارز برای واردات نهادههای دامی از سوی بانک مرکزی مطرح است، طی یک ماه گذشته نگرانی را مضاعف میکند که امیدوار هستیم این موارد حل شود.
اسداله نژاد ادامه داد: بنابر آمار تولید جوجه ۱۰ درصد کاهش یافته که امیدوار هستیم با افزایش سن کشتار این کسری جبران شود.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نیازی به واردات جوجه نداریم، بیان کرد: اگر از پتانسیل تولید جوجه به درستی استفاده کنیم، نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه همیشه صادرات تخم مرغ نطفه دار بودیم که در برخی مواقع مدیریت ناصحیح باعث شده مزیت صادرات از بین رود.
او با بیان اینکه نیازی به واردات تخم مرغ نطفه دار و جوجه یک روزه نیست، گفت: با توجه به ممنوعیت صادرات جوجه باید مشخص شود که جوجههایی که بدون مجوز از واحد مرغ مادر خارج شدند، کجا رفته است؟ چرا که با احتمال پدیده قاچاق، عرضه جوجه کاهش یافته است.
اسداله نژاد نرخ مصوب هر قطعه جوجه یک روزه را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون هر قطعه جوجه با نرخ ۶ هزار و ۲۰۰ تومان در بازار عرضه میشود.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران با اشاره به واردات جوجه و تخم مرغ نطفه دار بیان کرد: با توجه به تفاوت قیمت ارز ۲۵ هزار تومانی با ۴۲۰۰ تومانی باید نظارت بیشتری بر بازار صورت بگیرد تا ماجرای واردات گوشت با ارز ۴۲۰۰ تومان و عرضه با نرخ ۱۰۰ هزار تومان در بازار برای جوجه تکرار نشود.
وی با اشاره به اینکه در فروردین ۱۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه از واحدهای مرغ مادر و جوجه کشی خارج شده است، گفت: بنابر آمار کمتر از ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه در واحدها جوجه ریزی شده است که علاوه بر مدیریت بازار مرغ نباید به تولیدکننده هم فشار آورده شود تا مرغ تولیدی را با وزن ۲.۲۰۰ تا ۲.۳۰۰ کیلوگرم به بازار عرضه کند تا از طریق افزایش وزن بخشی از کمبود بازار جبران شود، هر چند لازمه این موضوع تامین کامل نهاده دامی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه نیازی به تامین ذرت و کنجاله سویا از بازار آزاد نداریم، گفت: تاخیر در عرضه ذرت و کنجاله سویا مرغداران را مجبور به تامین از بازار آزاد میکند، در حالی که با مدیریت صحیح عرضه مبنی بر توزیع به موقع سهمیه، نیازی به تامین از بازار نیست.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به کاهش جوجه ریزیها پیش بینی میشود که در نیمه دوم اردیبهشت قیمت افزایش یابد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مشکلی در عرضه مرغ وجود ندارد، افزود: هم اکنون مرغداران با نرخ مصوب اقدام به عرضه میکنند، چنانچه کمبودی در بازار دیده میشود به مشکلات سیستم توزیع باز میگردد و هیچ ارتباطی به مرغدار ندارد.
اسداله نژاد با بیان اینکه بازار جوجه یک روزه همچنان آشفته است، گفت: در حال حاضر بسیاری از واحدها به سبب عدم دسترسی به جوجه یک روزه امکان جوجه ریزی ندارند که این موضوع پیام خوبی برای آینده بازار مرغ نیست.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مشکلی در بحث تامین مرغ وجود ندارد، بیان کرد: در بحث توزیع مشکلات و نواقصی وجود دارد که موجب شده مرغ با نرخ مصوب در برخی فروشگاهها عرضه نشود.
او در پایان تصریح کرد: علی رغم تامین ۱۰۰ درصدی نهاده با نرخ مصوب، اما مشکلات تاخیر در توزیع نهاده ادامه دارد که این موضوع چالشهایی برای مرغداران ایجاد کرده است.
انتهای پیام/