بازیگر سریال «بچه مهندس ۴» گفت: وقتی نقش جواد جوادی به من پیشنهاد شد احساس کردم این شخصیت وجه‌های مشترکی با شخصیت من دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  این شب‌ها مخاطبان سریال‌های تلویزیونی شاهد فصل چهار سریال «بچه مهندس» به کارگردانی احمد کاوری و سعید سعدی هستند. قصه‌های پُر پیچ و خم جواد جوادی که از زندگی شخصی اش آغاز شد و در فصل سه به ازدواج و زندگی مشترک و ماجرا‌های دانشگاه و شکار پهپاد آمریکایی کشیده شد.

«محمدرضا رهبری» بازیگر نقش جواد جوادی در فصل چهار، درباره حضور خود در این نقش و حواشی بوجود آمده حین بازی در نقش جواد با ما به گفتگو نشست.

** قبل از اینکه به «بچه مهندس ۴» برسیم می‌فرمائید که از چه سالی وارد حیطه بازیگری شدید و در چه کار‌هایی حضور داشتید؟

-از سال ۸۱ کلاس بازیگری می‌رفتم و بعد از آن در دانشگاه بازیگری خواندم. البته تربیت بدنی خواندم، اما تغییر رشته دادم و بازیگری تئاتر خواندم. قبل از اینکه وارد دانشگاه شوم و قبل از کلاس بازیگری در تئاتر بازی می‌کردم. اولین سریالم گل ریزان بود. در برنامه «موج نو تاکسی» که سال ۸۴ از شبکه دو پخش شد مجری بودم و می‌توان گفت با آن برنامه معرفی شدم. میوه ممنوعه کار بعدیم بود و نقش سینا را بازی کردم و با آن سریال بیشتر دیده شدم. سریال‌های به کجا چنین شتابان، عبور از پاییز، پرستاران، راه و بیراه، آخرین بازی و ... و همچنین فیلم‌های سینمایی بهت، ایکس لارج، سرزمین آبی بخشی از کارهایم بود.

محمدرضا رهبری: شخصیت «جواد جوادی» شبیه خودم است/ صداقت «بچه مهندس» در روایت داستان

** اشاره کردید که در برنامه «موج نو تاکسی» اجرا می‌کردید. چرا از اجرا فاصله گرفتید؟

-همیشه دوست داشتم بازیگر خوبی باشم تا مجری خوب و هدفم بازیگری بود تا کار اجرا. البته آن برنامه هم اجرای صرف نبود و اجرا بازی بود. بعد از آن هم چند کار اجرا داشتم از جمله ساعت ۲۵ و چند کار دیگر.


بیشتر بخوانید


** یکی از سریال‌های شاخصی که شما درآن حضور داشتید «میوه ممنوعه» ساخته حسن فتحی است که اتفاقا در ماه رمضان نیز پخش شد.

-بله، اما بدشانسی که حین بازی در این سریال آوردم از دست دادن پدرم بود. پدر من در سن ۵۰ سالگی و بدون اینکه بیماری قبلی داشته باشند فوت کردند. اگر یادتان باشد نیمه سریال من به یکباره تغییر وزن ناگهانی پیدا می‌کنم و ۱۰ کیلو وزن کم کردم. از آنجایی که در قصه داشتیم سینا با دوستانی ناباب معاشرت می‌کند، مخاطبان فکر کرده بودند سینا معتاد شده که تا این اندازه لاغر شده است. از سویی از نظر ذهنی شرایط خوبی نداشتم، اما سعی می‌کردم خود دار باشم و خداراشکر نتیجه هم خوب شد و من برای آن نقش کم نگذاشتم.

** برسیم به «بچه مهندس ۴». شما وارد پروژه‌ای شدید که سه بازیگر قبل از شما نقش جواد جوادی را بازی کرده بودند. یونا تدین، مانی رحمانی و روزبه حصاری. وقتی پیشنهاد ایفای این نقش به شما شد، با توجه به اینکه بازیگر دیگری در همین مقطع زمانی نقش جواد را بازی کرده بود و منهای حواشی پیش آمده، از ایفای چنین نقشی نگران نبودید؟

-اتفاقا وقتی این نقش به من پیشنهاد شد احساس کردم این شخصیت وجه‌های مشترکی با شخصیت من دارد و از خودم خیلی دور نیست. از لحاظ درونی و اخلاقی می‌گویم و حتی فیزیکی. چون فصل یک تا سه این سریال پخش شده بود و ذهنیتی به مخاطب داده بود حس می‌کردم خیلی با این نقش هماهنگ هستم.

** خودتان فصل‌های قبلی سریال را دنبال می‌کردید؟

-به صورت متمرکز نه، اما می‌دانستم ماجرا از چه قرار است. خیلی‌ها به من می‌گویند تو به بچگی‌های جواد خیلی نزدیک‌تر هستی و از نظر ظاهری هم شباهت زیادی با کودکی جواد داری. وقتی هم فیلم نامه را خواندم حس کردم شخصیتش از من دور نیست به خاطر همین شاید جواد جوادی به زندگیم نزدیک‌تر شده است.

محمدرضا رهبری: شخصیت «جواد جوادی» شبیه خودم است/ صداقت «بچه مهندس» در روایت داستان

** و اینکه یک بازیگر دیگری این نقش را بازی کرده بود برایتان مهم نبود که شاید دارید ریسک می‌کنید؟

-ببینید من در فیلم سینمایی ایکس لارج نقش منفی بازی کردم یا در سینمایی بهت مردی را بازی می‌کردم که در پیک موتوری کار می‌کند و از قشر ضعیف جامعه است. آن نقش از من خیلی دور بود، اما سعی کردم باورپذیر ایفایش کنم. قبل از اینکه بچه مهندس ۴ پخش شود بازخورد‌های خوبی نداشتم و همه ناراحت بودند، چونکه جواد جوادی را با بازیگر دیگری دیده بودند و انتظار داشتند آن بازیگر بیاید.

** به شما پیام می‌دادند؟

-بله در اینستاگرام دایرکت و کامنت می‌دادند و بعضا حرف‌های زشت می‌زدند و خیلی اذیت شدم و توهین شنیدم. این مدت خیلی سخت گذشت و استرس‌های زیادی به من وارد شد. چون در فصل‌های اول و دوم و سوم فاصله زمانی زیادی بوده، اما خب فصل ۴ ادامه فصل سه در همان زمان بود.

از این موارد تا به حال داشتیم مثل خانم ستاره اسکندری که به جای مرحوم گلدره در سریال نرگس آمد و در خاطرات خانم اسکندری خواندم که چقدر اذیت شده است، اما بعد از اینکه چند قسمت پخش شد مردم با او ارتباط برقرار کردند.

برای جواد تصورمان این بود که خیلی طول می‌کشد تا این ارتباط برقرار شود، اما خودم شاهد بودم که از قسمت سه به بعد بازخورد‌های خیلی خوبی گرفتم. حتی در صفحه شخصی ام دیدم بازیگر قبلی نقش جواد با توجه به حاشیه‌های ایجاد شده و نپذیرفتن نقش جواد در ادامه فصل جدید از طرف همان طرفداران نقد شده که بعضا پیام هایشان در کامنت‌ها و دایرکتم می‌بینم.

** شما پیام هایشان را پاسخ می‌دهید؟

-نه اصلا. قطعا اگر من در فصل سه بازی می‌کردم و بازیگر قبلی نقش جواد در فصل چهار، این اتفاق برای ایشان هم می‌افتاد. البته هنوز به نقاط حساس داستان نرسیدیم و برگ برنده قصه رو نشده است و قرار است اتفاق‌های ویژه و عجیب و غریبی بیفتد که بیننده را سورپرایز کند. فکر می‌کنم داستان هر چه جلوتر می‌رود جذاب‌تر می‌شود.

** این پیام‌های منفی شما را از ادامه بازی در این سریال دلسرد نمی‌کرد؟

-نه. اخلاقم طوری است که با شرایط موجود خیلی راحت کنار می‌آیم حتی در بدترین شرایط. این کامنت‌ها بیشتر باعث می‌شد مصمم‌تر شوم برای کاری که دارم انجام می‌دهم و تلاشم را بیشتر می‌کنم.

** همان زمان که فصل‌های قبلی سریال پخش می‌شد فکر می‌کردید یک روزی نقش جواد را بازی کنید؟

-نه هیچوقت فکر نمی‌کردم. درگیر کار‌های دیگرم بودم و فکر نمی‌کردم یک روزی این نقش به من پیشنهاد شود. یادم است همه بازیگر‌ها انتخاب شده بودند و قرار هم بود بازیگر قبلی نقش جواد را بازی کند و دقیقه نود و دو روز مانده بود به فیلمبرداری من تست گریم شدم. شاید حتی فرصت نداشتم که به طور کامل فیلم نامه را بخوانم. یکی دیگر از ویژگی‌های آقای کاوری به جز انتخاب درست کاراکترها، هدایت درست و دلسوزانه بازیگران است که به نزدیک شدن شخصیت‌ها به نقش کمک شایانی کرده است.

محمدرضا رهبری: شخصیت «جواد جوادی» شبیه خودم است/ صداقت «بچه مهندس» در روایت داستان

** در این دو روز که فرصت داشتید با این نقش هماهنگ شوید می‌دانستید که به چه دلیل شما را برای این نقش انتخاب کردند؟

-خیلی معتقدم به اینکه آقای کاوری نقش‌ها درست انتخاب کرده است و انتخاب خوب بازیگران نیمی از راه را جلو می‌برد. اما قطعا کار‌های من را دیده بودند و می‌شناختند. ۱۸ سال سابقه کار دارم و بیش از ۵۰ پروژه بازی کردم و دوستان هم شاید فکر کردند من به شخصیت جوادی نزدیکم. اما این را هم می‌دانم که گزینه‌های دیگری هم داشتند.

** جواد جوادی شخصیتی است که از کودکی بدون مادر و پدر بزرگ شده است و با تلاش و پشتکاری که داشته به موقعیت فعلی اش رسیده است. شما تا به حال چنین افرادی را از نزدیک دیده بودید و با آن‌ها معاشرت داشتید؟

-قطعا دیده بودم. اصولا آدم کنجکاوی هستم و دوست دارم در کار‌های خیر شرکت کنم. درست است که زمان کمی داشتم، اما در همین مدت زمان محدود خیلی تحقیق و مطالعه کردم تا از این دست افراد دور نباشم.

** بخشی از بازی شما در این سریال بازی کردن با بچه‌ها است.

-رابطه ام همیشه با بچه‌ها خوب بوده و با اینکه فرزندی ندارم، اما خیلی دوستشان دارم. خدا را شکر بچه‌ها هم ارتباط خوبی با من برقرار کرده اند. حتی کار کودک هم بازی کردم.

** بخش دیگری از این سریال به زندگی کاری جواد ارتباط پیدا می‌کند و فعالیتش در دانشگاه و شکار پهپاد آمریکایی توسط ایران. چقدر درباره این بُعد وجودی شخصیت جواد اطلاع داشتید؟

-شنیده بودم که نخبگان ایرانی پهپاد آمریکایی را نشاندند، اما خب در این کار موارد جدیدی یاد گرفتم که برایم جالب بود. اینکه در دنیا و در صنعت هوا فضا رتبه دار هستیم و زمانیکه این را شنیدم گفتم وقتی می‌توانیم پهپاد درست کنیم چرا در صنعت خودرو عقب هستیم؟ وقتی پیشرفت نخبگان ایرانی را شنیدم خیلی شوکه شدم. ان شاء الله در سایر صنوف هم تا این اندازه پیشرفت کنیم.

** ایفای نقش یک نخبه هوافضا، کار ساده‌ای بود برای شما که تا به حال چنین تجربه‌ای نداشتید؟

-طبیعتا یک بازیگر همه نقش‌ها را تجربه می‌کند و من نوعی ممکن است نقش دکتر و یا مهندس را بازی کنم و خودم مهندس و دکتر نباشم. لازم هم نیست آن حرفه‌ها را یاد بگیرم. بر همین اساس بازیگران از اصطلاح‌های مستدل بین شغل‌های مختلف بی خبرند، اما قبل از اینکه مقابل دوربین بروند درباره اش تحقیق می‌کنند. البته ناگفته نماند در این بخش مشاور هم داشتیم که کمک مان می‌کرد.

محمدرضا رهبری: شخصیت «جواد جوادی» شبیه خودم است/ صداقت «بچه مهندس» در روایت داستان

** شما با فشار کاری مبنی بر رسیدن به پخش هم مواجه بودید؟

-ما تا به اینجا ۵ ماه کار کردیم که البته تصویربرداری مان همچنان ادامه دارد و از این ۵ ماه حداقل ۳ ماهش را شبانه روز در دو شیفت کار کردیم. یک روز‌هایی من اصلا فرصت استراحت کردن نداشتم و ترجیح می‌دادم به جای اینکه به خانه بیایم و استراحت کنم در همان لوکیشن چند ساعت بخوابم. پروسه تولیدمان از بابت زمان کاری پروسه سختی بود.

** فکر می‌کنید دلیل موفقیت بچه مهندس تا الان چه بوده است؟

-دلیل‌های زیادی داشته است. اولین موردی که باعث می‌شود آدم‌ها به موفقیت برسند درستی و صداقتی است که در مسیر دارند. یعنی اینکه چه از لحاظ اخلاقی و ... ما اصطلاحی داریم و می‌گوییم فیلم یعنی دروغ یعنی اینکه ما داریم یک دروغی را بازی می‌کنیم.

بچه مهندس یک صداقتی در روایت داستانش دارد و حُسن نیت دارد و نیامده که شعار دهد. این سریال داستان جواد جوادی را روایت می‌کند که از دل این جامعه بیرون آمده و بدون هیچ پشتوانه‌ای به اینجایی که هست رسیده و سختی‌های زیادی کشیده است. چون این ملموس و نزدیک به واقعیت است مردم هم با آن ارتباط برقرار می‌کنند و همذات پنداری می‌کنند.

در صورتیکه بسیاری از آثار ما شعاری است و، چون ذاتش شعاری است مخاطب هم با آن ارتباطی نمی‌گیرد. اما بچه مهندس نیامده که شعار دهد، آمده سرنوشت یک آدمی را روایت می‌کند که آدمی واقعی است و شاید شبیه به این آدم در جامعه ما خیلی زیاد باشد.

ما برای بازی در بچه مهندس مدتی را در مشهد بودیم و در همان روز‌ها به مجموعه گلستان علی (ع) که محل نگهداری کودکان بی سرپرست است رفتیم. آنجا از نزدیک بچه‌هایی را دیدم و می‌خواهم بگویم چقدر باهوش و مستعدند.

دو کودک به سمتم آمدند و یکی گفت عمو می‌تونم با شما عکس بگیرم، دیگری گفت فکر کنم شما به خاطر گریمی که الان دارید نتونید با ما عکس بگیرید و قصه لو می‌ره و باید صورتتون رو بشورید و بعد با ما عکس بگیرید. من خیلی شوکه شدم از اینکه بچه‌ای که در چنین محیطی بزرگ شده این مسائل را از کجا می‌داند. هر کدام از این‌ها می‌توانند بشوند یک جواد جوادی و یک نابغه، اما خب حس می‌کنم آنطور که باید و شاید به این عزیزان بها داده نمی‌شود.

یکی از نکته‌هایی که باعث موفقیت این سریال شده است فیلم نامه خوبی است که حسن وارسته به نگارش درآورده است و اساس قصه و چهارچوب آن بسیار درست بوده است. کار ما کار گروهی است و هیچ کدام از ما نمی‌توانیم بگوییم عامل موفقیت سریال فقط یک یا دو مورد بوده است و کل بچه‌های گروه زحمت کشیدند تا این سریال به پخش برسد. همه بچه‌ها در این سریال سر جای خودشان قرار گرفته بودند و اینطور نبوده که هر فردی بدون تخصص وارد این گروه شود.

** «بچه مهندس» تا چه زمانی ادامه دارد و آیا شما در ادامه همراه سریال خواهید بود؟

-نمی دانم تا شرایط چه چیزی را ایجاب کند. تا الان که خداروشکر بازخورد‌ها عالی بوده و اگر شرایط همین طور پیش رود احتمال ساخت فصل بعدی هم وجود دارد.

محمدرضا رهبری: شخصیت «جواد جوادی» شبیه خودم است/ صداقت «بچه مهندس» در روایت داستان

** اگر نکته‌ای مانده است بفرمائید.

-از آقای سعدی و کاوری تشکر ویژه‌ای می‌کنم که به من اعتماد کردند و حمایتم کردند. با اینکه اولین بار بود که با این دو عزیز کار می‌کردم و هیچ شناخت قبلی نداشتیم. آقای سعدی مرد بسیار شریف دلسوز و بسیار همراه هستند و برای من افتخاری است همکاری با ایشان. از آقای کاوری ممنونم به خاطر راهنمایی‌ها و هدایت درستشان. همچنین امیدوارم نتیجه زحمات شبانه روزی کل گروه ما دیده شود و مورد استقبال عموم قرار بگیرد.


منبع:فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
الینا
۱۰:۰۸ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
آقای رهبری شما خیلی عالیییییییییی در بچه مهندس 4 بازی کردید ازتون خواهش میکنم که تو بچه مهندس 5 هم آقای رهبری رو بیارید
Iran (Islamic Republic of)
قاسمی
۰۴:۵۱ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
آقای رهبری خیلی شبیه بازیگر نوجوانی پنجم درست کنید
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا محمدی از شیراز
۱۸:۵۲ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
خواهش میکنم پنج را بسازید خواهشا و خواهشا همین رهبری باشد دیگر تو ذوقمان نزنید ما بهش عادت کردیمو و بازیشم و قیافش بیشتر شبیه رحمانیه اگر از اول بود محشر میشد
Iran (Islamic Republic of)
سمیه رشیدی از یزد
۱۲:۲۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
با وقت کمی که داشتید خیلی خوب ظاهر شدید خیلی شبیه جوادی نوجوان هستید تو رو خدا پنجو بازی کنید شادمون کنید
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۳:۵۰ ۲۵ دی ۱۴۰۰
لطفا فصل پنج هم خودتون بازی کنید شما فقط جواد واقعی هستین
Iran (Islamic Republic of)
زینب
۱۹:۴۵ ۲۳ دی ۱۴۰۰
واقعا من سریال بچه مهندس رو خیلی دوست دارم مخصوصن با بازی آقای محمد رضا رهبری در نقش جواد واقعا خیلی خوب است امیدوارم آقای محمد رضا رهبری همیشه سربلند و سرفراز باشند