به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، «سو زویان» یک تحلیلگر تایوانی در موسسه تحقیقات دفاع ملی و امنیت، در گزارشی مدعی شد کشتیهای جدید جنگی متعلق به نیروی دریایی چین بیانگر قصد این کشور برای تبدیل شدن به «ابر قدرت دریایی» و چالشی برای آمریکا است.
روز گذشته (شنبه) «شی جین پینگ» دبیرکل حزب کمونیست چین، در مراسمی برای تحویل ۳ کشتی جدید نیروی دریایی پکن شرکت کرد. این کشتیها «یک ناو اتمی موشکانداز، یک ناوشکن مجهز به موشک هدایت شونده و یک کشتی هجومی دوزیستی» گزارش شدهاند.
اکنون این تحلیلگر تایوانی با اشاره به این مراسم گفت: «موشکهای بالستیک تجهیز شده در زیردریایی اتمی برای چین این امکان را فراهم میکند تا از دریای جنوبی چین به سواحل غربی آمریکا حمله کند.»
او سپس استراتژی چین در زمینه دفاعی را «تهاجمی» خوانده و افزود: «چین در حال حاضر ازسوی تایوان، کرهجنوبی و ژاپن در شمال و شرق محدود شده است؛ بنابراین این کشور این ۳ کشتی جدید خود را در جنوب مستقر کرده است.»
این تحلیلگر در بخشی دیگر از سخنان خود مدعی شد چین در حال توسعه استراتژی دفاعی خود در زمینه هستهای است و افزود: «احتمال دارد چین به تایوان نیز حمله کند تا یک استراتژی جدید را نشان دهد.»
در تاریخ ۲۲ ژانویه چین قانونی را تصویب کرد که به نیروی دریایی خود اجازه مقابله با هرگونه نیروی خارجی را داد. بخشی از شرق دریای چین نیز شامل حاکمیت این نیروها میشود.
چین، تایوان را یکی از استانهای خود میداند. تایوان در حال حاضر ازسوی یک رژیم رقیب اداره میشود که اعضای آن در سال ۱۹۴۹ و در پایان جنگ داخلی چین، به این منطقه پناه بردند.
اما در مقابل نیز آمریکا بهشدت مخالف حضور بیشتر نیروهای چینی در آبهای این منطقه است، چراکه پکن را تهدیدی برای خود در منطقه میبیند.
استراتژیستهای آمریکایی معتقدند با ادامه یافتن رشد اقتصادی چین و ثروتمندتر شدن این کشور، پکن در آیندهای نزدیک توان اقتصادی خود را به توان نظامی تبدیل میکند و تقابل میان آمریکا و چین اجتنابناپذیر است. تایوان و دریای چین جنوبی دو منطقهای هستند که احتمال درگیری نظامی میان دو کشور در آنجا بسیار بالا است.
انتهای پیام/