به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که چندین ساعت پس از صرف غذا دچار افت شدید قند خون میشوند، در نهایت احساس گرسنگی کرده و صدها کالری بیشتر از دیگران در طول روز مصرف میکنند.
تیمی از محققان کالج سلطنتی لندن، شرکت علوم بهداشتی ZOE (از جمله دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد)، دانشکده بهداشت عمومی هاروارد چان، بیمارستان عمومی ماساچوست، دانشگاه ناتینگهام، دانشگاه لیدز و دانشگاه لوند در سوئد تلاش کرده اند تا پاسخ این سوال را که چرا برخی از افراد حتی با وجود رژیمهای غذایی کنترل شده برای کاهش وزن، باز هم احساس گرسنگی دارند؟ به دست آورند.
این تیم تحقیقاتی دادههای مفصلی در مورد پاسخ قند خون و سایر نشانگرهای سلامتی را از ۱۰۷۰ نفر پس از صرف صبحانههای استاندارد و وعدههای غذایی آزادانه طی یک دوره دو هفتهای جمع آوری کرده؛ در بررسی این دادهها صبحانههای استاندارد بر اساس مافین حاوی مقدار کالری یکسان بوده، اما از نظر کربوهیدرات، پروتئین، چربی و فیبر از نظر ترکیب متفاوت بود. شرکت کنندگان همچنین یک آزمایش پاسخ قند خون ناشتا (آزمایش تحمل گلوکز خوراکی) را برای اندازه گیری میزان پردازش قند در بدن انجام داده اند.
آنها برای اندازه گیری سطح قند خون در کل مدت مطالعه، از دستگاههای مانیتور ثابت قند خون (CGM) استفاده کرده اند و همچنین یک وسیله پوشیدنی برای نظارت بر فعالیت و خواب داشته اند، آنها میزان گرسنگی و هوشیاری را با استفاده از یک برنامه تلفن، زمان دقیق و آنچه را که در طول روز مصرف میکنند، ثبت کرده اند.
مطالعات قبلی در مورد قند خون پس از صرف غذا بر نحوه بالا و پایین آمدن سطح آن در دو ساعت اول بعد از غذا متمرکز شده است که به اوج قند خون معروف است. با این حال پس از تجزیه و تحلیل دادهها، دانشمندان متوجه شده اند که برخی افراد ۲ الی۴ ساعت پس از این اوج اولیه، «افت قند» قابل توجهی را تجربه کرده اند، جایی که سطح قند خون آنها قبل از بازگشت سریع، پایینتر از حد اولیه بوده است.
افراد چاق ۹ ٪ افزایش گرسنگی داشته اند و به طور متوسط حدود نیم ساعت کمتر از وعدههای غذایی بعدی خود نسبت به افراد لاغر صبر کرده اند با وجود اینکه وعدههای غذایی مشابهی داشته اند.
افراد چاق، ۳ ساعت پس از صبحانه ۷۵ کالری بیشتر و در کل روز حدود ۳۱۲ کالری بیشتر از سایرین مصرف کرده اند.
دکتر سارا بری از کالج سلطنتی لندن گفت: مدتهاست که گمان میرود سطح قند خون نقش مهمی در کنترل گرسنگی دارد، اما نتایج مطالعات قبلی بینتیجه بوده است. ما اکنون نشان دادهایم که افت قند پیش بینی بهتری برای گرسنگی و دریافت کالری متعاقب آن از اوج واکنش اولیه قند خون پس از صرف غذا دارد که نحوه تفکر ما را در مورد رابطه بین سطح قند خون و غذایی که میخوریم، تغییر داده است.
پروفسور آنا والدس از دانشکده پزشکی دانشگاه ناتینگهام که تیم تحقیق را هدایت میکند، گفت: بسیاری از افراد برای لاغر شدن و جلوگیری از کاهش وزن خود تلاش میکنند، کشف ما این است که اندازه افت قند بعد از صرف غذا تاثیر زیادی بر گرسنگی و اشتها دارد که توانایی زیادی در کمک به مردم برای درک و کنترل وزن و سلامتی درازمدت آنها دارد.
مقایسه آنچه شرکت کنندگان در وعدههای غذایی یکسان انجام داده اند، تغییرات زیادی در پاسخ قند خون بین افراد نشان داده شده است. محققان همچنین هیچ ارتباطی بین سن، وزن بدن یا BMI افراد با افزایش یا کاهش قند خون نیافته اند؛ اگرچه مردها به طور متوسط کمی بیشتر از زنان افت قند داشته اند.
انتخاب غذاهایی که با بیولوژی منحصر به فرد افراد سازگار است، میتواند به آنها کمک کند تا برای مدت طولانیتری احساس سیری کنند و در کل کمتر غذا بخورند.
به گفته پاتریک ویات، نویسنده اصلی این مطالعه، تحقیق فوق نشان میدهد که چگونه فناوری قابل استفاده که به فناوری پوشیدنی شناخته میشود، میتواند بینش ارزشمندی برای کمک به مردم در درک زیست شناسی بینظیر و کنترل تغذیه و سلامتی خود فراهم کند. با نشان دادن اهمیت افت قند، مطالعه فوق راه را برای راهنماییهای شخصی و مبتنی بر داده برای افرادی که به دنبال کنترل گرسنگی و کالری دریافتی خود هستند، هموار میکند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/