کارشناس مسائل منطقه گفت: نباید این گونه تصورکرد که اگر کشوری با رژیم صهیونیستی رابطه دارد، ما حتما باید با آن کشور دشمن و از ارتباط با آن‌ها بپرهیزیم.

محمدرضا اخباری کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ضرورت همکاری ایران و عراق گفت: عراق یکی از ۱۵ کشور همسایه ایران است که نسبت به برخی دیگر کشور‌های همسایه از لحاظ سیاسی، اقتصادی، مذهبی و امنیتی قرابت بیشتری با ایران دارد و هر ٢ کشور از نیاز‌های ژئوپلیتیکی یکسانی برخوردارند. تهران با نگاه زمانی حداقل میان مدت ١٠ یا ٢٠ ساله ارتباط خود را با عراق حفظ خواهد کرد.

وی ادامه داد: در سفر ظریف به عراق پیرامون بُعد اقتصادی، سرمایه گذاری ٢کشور و بُعد فرهنگی، تبادل دانشجو، استاد و زیارت قبور ائمه گفت‌وگو شد.

اخباری با اشاره به جایگزین شدن دیدگاه بایدن به جای ترامپ در منطقه، اظهار کرد: دیدگاه بایدن، تمام همسایگان مختلف ایران را برای گفت‌وگو‌های ٢جانبه و چند جانبه دور هم جمع می‌کند و این را می‌توان گام مثبتی برای امنیت و اقتصاد منطقه خاورمیانه تلقی کرد.


بیشتر بخوانید

تکذیب دیدار شمخانی با ویلیام برنز مدیر سیا در عراق


کارشناس مسائل خاورمیانه درباره نقش واسطه گری عراق در مذاکره ایران و عربستان، بیان کرد: عربستان و ایران آمادگی گفت‌وگو را دارند و در کنار آن عراقی‌ها علاقمند هستند که با تهران و ریاض روابط سه جانبه‌ای را داشته باشند، پیش بینی می‌شود که در مذاکرات انجام شده درباره امنیت خلیج فارس، آلودگی محیط زیست و مسئله ساخت اسکله از سوی عراق که دسترسی این کشور را به آب‌های آزاد امکان پذیر می‌کند، صحبت شده است.

وی ادامه داد: عربستان کشوری است که وابستگی زیادی به ایالات متحده آمریکا دارد، ترامپ در زمان خودش خواستار آشتی دادن عربستان با رژیم صهیونیستی بود، اما دیدگاه بایدن این گونه نیست که با زور این ٢کشور را به هم برساند و از طرف دیگر او مثل ترامپ حمایت لازم را از رژیم صهیونیستی انجام نمی‌دهد؛ بایدن مانند اوباما، موضوع اول آمریکا را خاورمیانه و رژیم صهیونیستی نمی‌داند بلکه جنوب شرق آسیا برای او اهمیت بیشتری دارد.

اخباری گفت: باید توجه داشت که ایران با همسایگان خود رابطه نهادینه شده‌ای ندارد و این موضوع می‌تواند که ضربه‌ای در نظام بین الملل برای منافع ما داشته باشد، تا زمانی که علاقمند به رابطه با همسایگان نباشیم، انتظار تاثیرات مثبتی در رابطه با کشور‌ها را نمی توان داشته باشیم، همچنین نباید این گونه تصور کرد که اگر کشوری با رژیم صهیونیستی رابطه دارد، ما حتما باید با آن کشور دشمن و از ارتباط با آن‌ها بپرهیزیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
امارات
آخرین اخبار