خبر‌هایی از برداشت خوشه‌های طلایی گندم در داراب، راه اندازی اولین کارگاه تولید عرقیات گیاهی و آفت سرخرطومی در نخیلات لامرد را در این بسته مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویداد‌های خبری کوتاه امروز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰ سازمان جهاد کشاورزی فارس را در این بسته خبری بخوانید.

عطر بوی خوش گل محمدی در باغات بهمن

گنجی کارشناس مرکز جهاد کشاورزی بهمن گفت: بیش از ۳۴ هکتار از اراضی این منطقه به کشت گیاهان دارویی و کم آب بر اختصاص یافته که ۱۸ هکتار از این اراضی را گیاه گل محمدی تشکیل می‌دهد.

او با بیان اینکه این محصول در بحران کم آبی و خشکسالی، یکی از محصولات مقاوم است افزود: میانگین برداشت گل محمدی در هر هکتار ۴ تن است و پیش بینی می‌شود کشاورزان منطقه بهمن بیش از ۷۲ تن از این محصول برداشت و روانه کارگاه‌های گلاب گیری کنند.

گنجی وجود صنایع تبدیلی در کنار این مزارع را ضروری دانست و گفت: وجود کارگاه‌های گلاب گیری در منطقه بهمن می‌تواند به رونق تولید، رشد اقتصادی و افزایش اشتغال در این منطقه کمک کند.

شروع برداشت خوشه‌های طلایی گندم در داراب

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب گفت: کار برداشت مکانیزه گندم در اراضی زیر کشت این محصول از اوایل اردیبهشت ماه امسال از بخش فورگ شهرستان داراب شروع شده و تا اواسط تیر ماه ادامه دارد.

احمدرضا صالحی افزود: در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بالغ بر ۱۵ هزار هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته بود که در اثر خشکسالی و عدم بارش باران در طول فصل رشد ۳ هزار هکتار از این مزارع خشک شده و به مرحله برداشت نرسید است.

صالحی میانگین تولید گندم را ۴ تن در هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت حدود ۴۸ هزار تن محصول گندم از این اراضی برداشت و تحویل مراکز خرید شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب تاکید کرد: با توجه به شرایط خاص امسال بهره برداران این شهرستان با استفاده از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و غیر بومی با رعایت موازین بهداشتی، محصول غلات خود را از مزارع برداشت کنند.

صالحی مهم‌ترین ارقام کشت شده گندم داراب را سیروان، سارنگ، مهرگان، تیرگان و خلیل عنوان کرد.

برداشت گل محمدی از گلزار‌های فسا آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی فسا از آغاز برداشت گل محمدی در سطح ۴۶ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

ناصر انصاری افزود: برداشت گل محمدی در این شهرستان از اوایل اردیبهشت ماه آغاز گردیده و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد.

او اظهار کرد: پیش بینی می‌شود امسال ۹۰ تن گل محمدی بصورت غنچه و گل برگ‌تر از گلزار‌های شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا افزود: بالغ بر ۱۲هزار کیلوگرم گلبرگ خشک و ۱۸هزار کیلوگرم غنچه خشک از این مزارع تولید می‌شود.

او تصریح کرد: برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانجات عرق گیری انتقال یابد، زیرا با گرم شدن هوا گل‌های چیده شده پژمرده و فعالیت‌های تخمیری در گل‌ها که اغلب روی هم انبار و فشرده می‌شوند، افزایش می‌یابد.

انصاری با اشاره به اینکه تنها راه برداشت گل محمدی نیروی انسانی است افزود: افزایش سطح زیر کشت در شهرستان باعث اشتغالزایی می‌گردد. همچنین با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای اصلاح الگوی کشت و افزایش سطح گیاهان دارویی کم آب بر، کشت این نوع گیاهان در دستور کار است.

بالغ بر ۱۱۰۰ اصله درخت گردو درمرودشت اصلاح شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از اصلاح و احیا ۱۱۶۵ اصله درخت گردو با ارقام پر بازده در این شهرستان خبر داد.

کاووس همتی افزود: برای این منظور ۳۷۰۰ چشمه پیوندک از رقم زود بازده چندلر و ارقام گرده زا مانند فرنور و فرانکت استفاده شده است.

او با بیان اینکه بهترین زمان پیوند در شهرستان مرودشت اول فروردین ماه است، اظهار کرد: پیوند درختان از تاریخ پنجم فروردین آغاز شد و تا دوم اردیبهشت ماه ادامه داشت.

همتی ابراز کرد: عملیات پیوند توسط یک گروه سرشاخه کار حرفه‌ای از تویسرکان همدان و مورد تایید سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و یک گروه هم از تعاونی باغداران دشتک صورت گرفته است که علاوه بر مرودشت در شهرستان‌های شیراز، بیضا و خرامه نیز سرشاخه کاری کرده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با بیان اینکه حدود ۷۰۰ هکتار باغ گردو در شهرستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: سرشاخه کاری این درختان از سال ۹۸ آغاز شده و تاکنون بیش از ۵۰ هکتار سرشاخه کاری شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: باردهی این پیوند‌ها از سال سوم و باردهی اقتصادی از سال پنجم به بعد خواهد بود.

او هدف از عملیات سرشاخه کاری را جایگزینی ارقام کم بازده و حساس با ارقام مقاوم به سرما و آفات و قابلیت بازده اقتصادی بالا، ارتفاع زیاد درختان قدیمی، عدم توانایی برداشت و باردهی پایین درختان گردوی قدیمی اعلام کرد.

آفت سرخرطومی به جان نخیلات لامرد افتاد

ردیابی نخیلات مبتلا به آفت سرخرطومی حنایی خرما در شهرستان لامرد در حال انجام است.

محمدصادق فانی مدیرجهادکشاورزی شهرستان لامرد گفت: با پایش‌های کارشناسی صورت گرفته، متأسفانه در ابتدای سال جدید آفت سرخرطومی حنایی خرما در منطقه لاورخشت مشاهده شده و اقدامات لازم انجام گرفت.

فانی افزود: تشکیل ستاد بحران شهرستان با حضور معاون مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان فارس، تشکیل کارگاه‌های آموزشی، تهیه و نصب بنر و اطلاعیه‌های آموزشی و نشر در فضای مجازی و پایش و ردیابی آفت از جمله اقداماتی بود که در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد.

او گفت: با حضور کارشناسان تاکنون دو هزار و ۳۲۳ اصله نخل در مناطق آلوده ردیابی شده که ۵۵ اصله آلوده شناسایی شد و اقدامات مقابله‌ای در دست انجام است.

مدیر جهادکشاورزی لامرد از مردم درخواست کرد از ورود و خروج هرگونه پاجوش نخل از مناطق آلوده خودداری کنند.

راه اندازی اولین کارگاه تولید عرقیات گیاهی در شهرستان جهرم

مسول صنایع تبدیلی و غذایی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم از راه اندازی یک کارگاه تولید و بسته بندی مکانیزه عرقیات گیاهی درشهرک صنعتی این شهرستان خبر داد.

مجید رهایی ضمن بیا ن اینکه برای اولین بار در جهرم کارگاه مکانیزه عرقیات گیری به مساحت ۲۲۰۰ متر مربع راه اندازی شده، تصریح کرد: ظرفیت تولید این مجموعه ۵۵۰ تن در سال است.

او افزود: این کارگاه با سرمایه اولیه ۲۵ میلیارد ریال شروع به کار کرده که یازده میلیارد ریال تهسیلات ساخت دریافت نموده که عرقیاتی مانند گلاب، نعنا، آویشن، بهار نارنج، چهل گیاه و... به بازار ارائه می‌کند.

مسول صنایع از جذب ۷۰۰ تن ماده خام در این کارگاه گفت و ادامه داد که این کارگاه با استفاده از دستگاه‌های مکانیزه، سرعت جذب ماده خام در صنایع کشاورزی رابه حداقل رسانده و باعث کاهش ضایعات در بخش کشاورزی شده است.

همچنین رهایی از اشتغال فصلی و دائم برای ۳۰ نفر در این کارگاه تولیدی اطلاع داد.

پرداخت ۸۰۰ میلیون ریال یارانه نهال در شهرستان کازرون

کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: یارانه نهال به حساب بهره‌برداران بخش کشاورزی این شهرستان واریز شد.

زهرا پناه اظهار داشت با توجه به تخصیص اعتبار ۸۰۰ میلیون ریالی در سال ۹۹ در خصوص پرداخت یارانه نهال، بر اساس دستور العمل و برش شهرستانی این یارانه به ۹۹ نفر باغدار واجد شرایط پرداخت شد.

این مقام مسئول افزود: یارانه مذکور در سطح ۱۱۴ هکتار به طرح‌های کاشت پاجوش خرما با رقم‌های زاهدی و کبکاب، انگور رقم یاقوتی و نهال پاپایا اختصاص پیدا کرده است.

او با اشاره به اینکه یارانه نهال شامل باغدارانی خواهد شد که از نهالستان‌های مجوز دار اقدام به تهیه نهال کنند تصریح کرد: افزایش سطح زیر کشت و تولید محصولات باغی، توسعه کشت اراقام کم آب بر، اصلاح و احیای باغ‌های درجه ۲ و ۳، بخشی از اهداف توزیع یارانه نهال است.

جهادکشاورزی لامرد پیگیر مطالبه کلزاکاران

عدم پرداخت وجه کلزا، کاهش سطح زیرکشت سال زراعی جدید در محصول کلزا را در پی خواهد داشت.

حسین سورغالی مسئول اداره بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی لامرد گفت: با توجه به مصوبه دولت مبنی بر خرید تضمینی محصول استراتژیک کلزا، متأسفانه بخش خصوصی با قول خرید ۵ درصد بالاتر از قیمت تضمینی اقدام به عقد قرارداد با کلزاکاران کرد و در این قرارداد موظف شد ضمن پرداخت تسهیلات و مبلغ بیمه بهای کلزا در زمان برداشت ۵ درصد بالاتر از خرید تضمینی دولت پرداخت کند.

سورغالی افزود: شرکت روغن کشی نوید خلیج فارس خوزستان به عنوان بخش خصوصی و شرکت طرف قرارداد کلزاکاران شهرستان لامرد ضمن مسامحه در پرداخت مساعده ها، در زمان برداشت نیز مشکلاتی شامل افت‌های غیر اصولی، عدم حمل و همچنین عدم پرداخت را متوجه کلزاکاران شهرستان لامرد کرد که بیم آن می‌رود کشاورزان دیگر رغبتی نشان نداده و سطح زیرکشت این محصول استراتژیک افت شدید کند.

او ادامه داد: ورود بخش خصوصی و شرکت طرف قرارداد به عرصه خرید محصول کلزای کشاورزان نه تنها تاکنون منفعتی نداشته بلکه خسارت جبران ناپذیری به روند کشت کلزا در شهرستان وارد نموده و قطعاً تأثیر آن در کاهش سطح زیرکشت کلزا در سال جاری نمود پیدا خواهد کرد؛ لذا مدیریت جهادکشاورزی شهرستان لامرد پیگیر پرداخت بهای کلزا است.

سورغالی از فرماندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و مقامات مرتبط درخواست کرد ضمن بررسی موضوع از ایجاد نارضایتی بیشتر در کشاورزان جلوگیری کنند، زیرا کلزا از جمله محصولات استراتژیکی است که نیاز اساسی کشور است.

اختصاص ۵۲۰ میلیون ریال یارانه نهال به باغداران کواری

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار از تخصیص و پرداخت ۵۲۰ میلیون ریال یارانه تخصیصی نهال به باغداران شهرستان خبر داد.

عبدالرسول جوکار گفت: مبلغ تخصیص یافته به طرح‌های با کشت گونه‌های انجیرسبز، پسته، ارقام تجاری انگور و گردو اختصاص یافته است.

به گفته او، نهال مرغوب زیربنای احداث باغات یکنواخت با افزایش کمی و کیفی تولید است وهدف از پرداخت یارانه نهال توسعه باغات سالم، تجاری و استفاده بهینه از منابع آب و خاک است.

جوکار افزود: به دلیل شرایط آب و هوایی وکمبود آب در بخش کشاورزی، احداث باغات کم آب بر و تجاری ضروری وازاهمیت ویژه‌ای برخوردار است و پرداخت یارانه به نهال‌های شناسه دار و تجاری جهت توسعه باغات تجاری وکم آب بر، گام مطمئن و مؤثری در مسیر توسعه بخش باغبانی شهرستان خواهد بود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار