به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، شیوا کاظمی مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : یک روز در دنیا به احترام حرفه مامایی که قدمتی به اندازه حیات بشر دارد به این نام نامگذاری شده است.
او گفت : ماماها همانند همکاران کادر درمان در دوران کرونا در کنار مادران خدماتی را در عرصههای مهم پیشگیری و درمان ارائه میدهند.
مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: همکاران سنگر بهداشت در عرصه پیشگیری از اسفندماه سال ۹۸ در کنار مادران بودهاند بدین صورت که مراقبتهای دوران بارداری را به صورت مراجعه حضوری محدود کرده و به پیگیریها تلفنی غربالگریهایی لازم را انجام دادهاند.
او افزود: در مرحله دوم با مراجعه حضوری به منزل مادران با انجام تست تعداد مادران مبتلا را شناسایی و در صورت نیاز ارجاع میدهند، اما عمده مادران را قرنطینه خانگی و به صورت تلفنی پیگیری روزانه میکنند.
کاظمی گفت: از زمان شروع اپیدمی کرونا تا امروز حدود ۹۳۰ مادر باردار کرونایی شناسایی شده که ۱۵۰ نفر از این تعداد در بیمارستانهای استان بستری و ۲۰ نفر هم در بخشهای ویژه تحت درمان قرار گرفتند و الان هم در وضعیت کنترل شدهای هستیم.
او افزود: در عرصه درمان هم به تمام بیمارستانهای استان ابلاغ شد که در بدوورود مادر به بیمارستان، یکسری اقدامات خاص برای مادر از نظر ابتلا به کرونا انجام شود اگر مادر علائم داشت در بخش ایزوله تحت درمان قرار گیرد.
کاظمی در توضیح تفاوت اصلی حرفه مامایی و متخصص زنان و زایمان، گفت: پرسه بارداری یک فرایند طبیعی است و اصلا ماهیت بیماریزایی ندارد که نیازمند مراقبتهای پیشرفته باشد و تنها نیاز به حمایت دارد که ماماها برای حمایتها یک باردادی و زایمان طبیعی آموزش دیدهاند؛ اگر مادر وارد بارداری پرخطر شود ماما باید مادر را به متخصص زنان ارجاع دهد تا در مورد باداری و زایمان به صورت ویژه و تخصصی آموزش بینند.
او در خصوص مراقبتهای بارداری در دوران کرونا، گفت: مادران به محض علائم کرونا تب، لرز، بدن درد و علائم گوارشی حتما با ماما و مراقب خود تماس بگیرند تا راهنمایی شوند.
کاظمی در مورد واکسیناسیون مادران باردار، افزود: فعلا واکسنهایی که در دست داریم برای مادرها منع مصرف دارد، یک نوع واکسن داریم که به محض تایید از مراجع علمی برای مادران اعلام میشود .
انتهای پیام/د